E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Doğalgaza indirim geliyor! 

Enerji Bakanı Albayrak, doğalgazda indirim için çalıştıklarını ve kömür yasası ile ilgili de çalışma başlattıklarını söyledi.

22.04.2016 - 02:59
Doğalgaza indirim geliyor!

nerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, doğalgaz fiyatlarında indirim için çalıştıklarını, ayrıca kömür yasası ile ilgili olarak da bir çalışma başlattıklarını söyledi.

Gazetecilerin Ankara temsilcileriyle dün biraraya gelen Albayrak, HaberTürk'te yer alan açıklamasında, "Fiyatların da düşmeye başlamasıyla BOTAŞ'ın bilançosu toparlanmaya başladı. İran tahkimi de yeni bir fırsat doğurdu. İyileştirme ve fiyatlarda indirim olabilir. En kısa sürede diyorum. Ama bunun için tarih vermiyorum. Vatandaşımıza en kısa sürede nasıl yansıtırız diye çalışıyoruz" dedi.

Kömür yasası çıkarılması için bir çalışmanın da gündemlerinde olduğunu belirten Albayrak, "Dünyadaki birçok ülkede, kömüre dayalı üretim yapan ülkelerde maden yasası değil, başlı başına kömür yasası var. Biz de çalışmayı başlattık. İlk fırsatta gündeme getireceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin kurulu kapasitesinin 73,000 MW'ın üzerinde olduğunu ve 10 yılda buna en az 50,000 MW daha eklenmesi gerektiğini söyleyen Albayrak, buna yönelik yasal ve yapısal düzenlemelerin geleceğini ifade etti.  

Albayrak, "Yeni enerji yatırımlarının yapılmasıyla ilgili özelleştirmeler ve yatırımlar bağlamında projeler gelecek" dedi. 

Albayrak, 21 elektrik dağıtım bölgesinde önümüzdeki beş yılda 18 milyar liralık yatırım yapılacağını söyledi.

Üçüncü nükleer santral için yer seçeneklerini de 10-15'e indirdiklerini belirten Albayrak, Sabah gazetesinde yer alan ifadelerinde, "Öncelikle iki santralin yolunu açarak çevresel, yasal olarak hızlı şekilde süreci tamamlamak istiyoruz. Çin seyahatimiz yeni nesil santralleri incelemek bakımından çok yararlı oldu. Japonlardan da reaktörle ilgili bazı taleplerimiz var. Bu yıl ortaklık sözleşmesini imzalayacağız" dedi.
Milliyet

ETİKETLER:
ekonomi , doğalgaz , indirim ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EXPO yarın açılıyor!
EXPO 2016 Antalya, 22 Nisan Cuma günü gerçekleşecek görkemli bir törenle açılacak.
Bal 11 bin liraya gitti!
Adana'da açık artırmaya çıkarılan sezonun ilk narenciye balı 11 bin lira ...
5 yıllık borçlar silinecek!
Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi’nin yayımladığı yeni tebliğle tahsil edilmeyen ...
 
İş kuran engelliye hibe!
İŞKUR, kendi işini kurma projeleri kapsamında başvurusu kabul edilen 125 ...
Konut faizleri düşüyor mu?
TCMB`nin üst banttan yaptığı indirimler sonrası konut sektörünün üreticileri ...
Türk Telekom gelirleri arttı!
Türk Telekom, 2016 yılı ilk çeyreğinde gelirlerini yıllık bazda yüzde ...
 
Vergiler değişiyor mu?
Taşıt araçları, elektrik/elektronik ve beyaz eşyada vergiler değişiyor ...
Piyasaların gözü o kararda!
Küresel pay piyasaları yükseliş eğilimini sürdürürken, bugün saat 14:45`te ...
Türkiye’nin 2023'ye odaklandı!
Forum İstanbul Başkanı Yavuz Canevi, Türkiye’nin 2023 vizyonuna odaklandıklarını söyledi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Gençlerbirliği
NBA
Beyaz Saray
Suudi Arabistan
Eczacıbaşı
1. Lig
İstihdam
bodrum
A) Milli Futbol Takımı