E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

DOĞALGAZ KARDEŞLİĞİ! RUMLAR İSRAİL İLE ANLAŞTI

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Türkiye’nin itirazlarına rağmen petrol ve doğalgaz aramasına açtığı Doğu Akdeniz’de 100 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek bir doğalgaz yatağı bulduğunu ilan etti. Kıbrıs Rum Yönetimi, sözkonusu bölgenin sınırlarını belirlemek için İsrail ile 5 yıldır pazarlık yapıyordu.

13.08.2010 - 11:49
DOĞALGAZ KARDEŞLİĞİ!

KIBRIS Rum Yönetimi, Doğu Akdeniz’de tek yanlı olarak ilan ettiği ekonomik münhasır alanda 300 milyar metreküplük doğalgaz rezervi bulduğunu ve 3 yıl içinde günlük 40 milyon metreküp doğalgaz çıkartabileceklerini açıkladı. Rumların 5 yıldır sürdürdükleri tek yanlı çalışmalar KKTC ile Türkiye’nin büyük tepkisini çekiyor. Rum Sanayi ve Ticaret Bakanı Andonis Pashalidis, Türkiye’nin tepkisini çekmemek için sessiz kalınması çağrısı yaptı.

Rum yönetiminin önceki yıl uluslararası ihale açarak bölgeyi kiraladığı Amerikan petrol şirketi Noble Enerji, sismik gemilerle 3 boyutlu araştırmalar sonucunda Kıbrıs adasının 200 kilometre güneyi ve İsrail’in ekonomik münhasır alanına komşu bölgede zengin doğalgaz rezervi bulduğunu açıkladı. 300 milyar metreküp olduğu hesaplanan doğalgaz damarına sondaj yapmak amacıyla Texas Horizon adlı gemi, Rum yönetiminin Larnaka limanına geldi.

İsrail de doğalgaz çıkartıyor
Noble Enerji, Rumların 12’nci parsel adını verdiği ve İsrail’in münhasır ekonomik bölgesine komşu alanda bulunan doğalgaz damarının, denizin 5 bin metre altında olduğunu belirtti. Doğalgazın bulunduğu bölgenin İsrail tarafında ise, petrol devi BP doğalgaz çıkartıyor.
Rum medyası, bulunan doğalgaz rezervinin, Kıbrıs Rum yönetiminin 100 yıllık ihtiyacını karşılayacak seviyede olduğunu belirterek, sondaj çalışmalarına hemen başlanması halinde kuyulardan günlük 40 milyon metreküp doğalgazın çıkartılabileceğini yazdı.
Rum Sanayi ve Ticaret Bakanı Andonis Pashalidis ise, doğalgaz haberlerini doğrulayarak, bu konuda fazla konuşmanın gerek kendilerine, gerekse işbirliği yaptıkları ortaklarına sorun yaratabileceğini, bu nedenle konunun kamuoyunda mümkün olduğunca az konuşulmasının en iyi hareket tarzı olacağını söyledi.

Zengin yatak ara bölgede

- Türkiye ve KKTC ile Rum yönetimi arasında geçtiğimiz yıllarda krize neden olan Kıbrıs açıklarında petrol arama çalışmaları, doğalgaz rezervlerinin bulunmasıyla yeni bir boyut kazandı.
- Rum yönetimi 2007’de petrol üreten ülkelerin elçilerine sunduğu gizli sunumda, doğalgaz bulunan alanın sınırlarıyla ilgili İsrail ile görüşmeler yürütüldüğünü belirtmişti.
- Rum yönetimi, D. Akdeniz’i paylaşmak amacıyla Mısır ile 2006 yılında ekonomik münhasır alan anlaşması imzalamış ancak Türkiye’nin şiddetli tepkisi üzerine İsrail, Lübnan ve Suriye bu yönde adım atmaktan kaçınmıştı.

Türkiye’nin toplam rezervinin 50 katı büyüklüğünde

RUMLARIN Doğu Akdeniz’de bulduklarını iddia ettiği doğalgaz rezervi, Türkiye’nin mevcut rezervlerinin yaklaşık 50 katı büyüklüğünde. Rumlar 300 milyar metreküp doğalgaz bulduklarını ilan ediyor. Türkiye’nin keşfedilmiş toplam doğalgaz rezervi, 6.3 milyar metreküp. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Genel Müdürlüğü’nün 2009 Yılı Raporu’na göre, Trakya’da yeni açılan kuyular da dahil Türkiye’nin toplam doğalgaz rezervi 6.3 milyar metreküp ve kalan ömrü 8.5 yıl.

HÜRRİYET

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Niğdeli 13 Ağustos 2010 Cuma 12:53

Dış politikadaki yanlışlıkların sonucu budur.Dünya Yahidi konjoktörünü iyi izleyin .İsraile kafa tutmak ABD sermayesine kafa tutmak demektir. Dolayısıyla Avrupa sermayesini kontrol eden ABD sermayesi değilmir. Sahi biz İsrail Devleti ile neden aramızı açtık,HAMAS yüzündenmi .Haması kuran ABD değilmi? Böyle devam ederse bekleyin başımıza daha neler gelecek..

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan'dan Dünyaya PKK Çağrısı
AKP Genel Merkez Dış İlişkiler Başkanlığı 4. Geleneksel İftarı, parti ...
Almanya Orduyu Küçültmek İstiyor
Alman "Süddeutsche Zeitung" gazetesi, Savunma Bakanı Karl-Theodor zu Guttenberg'in ...
İsrail Akdeniz'de Aradığını Buldu mu?
Rum gazetesinin iddiasına göre İsrail 100 yıl yetecek kadar doğalgaz buldu
 
Almanya'da Beklentilerin Üzerinde Büyüme
Almanya ekonomisi yüzde 2.2 büyüdü
Rusya Türkiye'den Acil Yardım İstedi
Moskova yönetimi, 5 gün gecikmeli olarak ülkeyi saran yangınların Çernobil ...
Obama'dan İslam Dünyasına Mesaj
Önümüzde hafta içinde Beyaz Saray’da iftar verecek olan ABD Başkanı Obama, ...
 
Gates: Askerin Kalması Irak Yönetimine Bağlı
ABD Savunma Bakanı Robert Gates, Irak'taki Amerikan askeri varlığının ...
Rumlar Yeniden Petrol Arayacak
Kıbrıs Rum Kesimi, İsrail ile KKTC arasında yer alan bölgenin 'kendi ...
Rekor Kıran Avrupa Şehri
Turist sayısı sürekli artıyor...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Acun Ilıcalı
Gurbangulı Berdimuhamedov
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
işte benim stilim
Chloe Loughnan
Okan Buruk
Manchester City
iletişim