Buna göre, "Devlet Sırrı Kurulu" başbakan başkanlığında, milli savunma bakanı, içişleri bakanı, dışişleri bakanı ve adalet bakanından oluşacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantının ardından bir açıklama yapan Hükümet Sözcüsü ve Adalet Bakanı Cemil Çiçek, kurulda ticari sır tasarısının ardından devlet sırrı ile ilgili tasarının da imzaya açıldığını bildirdi. Bundan 10-20 sene önce devlet sırrı olarak kabul edilen konuların artık gazete sayfalarında yazılır hale geldiğini belirten Çiçek, düzenlemelerin yasalaşması ile yolsuzluklarla mücadelede "Ticari sır- devlet sırrı" bahanelerinin ortadan kalkacağını da ifade etti.
KURUSIKI SİLAHA CEZA
Bakan Çiçek, Bakanlar Kurulu'nda halk arasında "kurusıkı" diye nitelenen ses ve faz fişeği atan silahların imali, ihracı, satın alınması, edinilmesi ve bulundurulmasının usul ve esaslarına ilişkin bir tasarının Meclis'e sevk edilmesine karar verildiğini bildirdi. Cemil Çiçek, gazetecilerin Başbakan Erdoğan'ın son MGK'da terörle mücadele ile ilgili yasa değişikliğinin gündeme geldiği yolunda açıklama yaptığını belirtmeleri üzerine, "Sayın Başbakan hangi anlamda söyledi bilmiyorum ama bizim gündemimizde Terörle Mücadele Yasası'nda bir değişiklik yoktur. Bir yasal değişiklik gündemimizde değildir" dedi.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...