E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Dera'da Ev Baskınları: 10 Ölü, 500 Tutuklu 

Suriye ordusu adına açıklama yapan bir sözcü, ülkenin güvenlik güçlerinin Dera'da gerçekleştirdikleri ev baskınlarında 10 kişiyi öldürdüğünü ve 499 kişiyi tutukladığını söyledi.

2.05.2011 - 19:12
Dera da Ev Baskınları: 10 Ölü, 500 Tutuklu

Suriye'nin Dera kentinde çatışma Suriye Baas Partisinden toplu istifalarSuriye'de güç gösterisiİlgili KonularOrta DoğuBeşar Esad yönetimine karşı gösterilerin odak noktası olan Dera kentindeki protestoları bastırmak için ordu geçen hafta tank kullanmış, kentteki gösterilerin merkezi haline gelen Ömer Camii'nin kontrolünü geri almıştı.

Resmi haber ajansı Sana, baskınları duyururuken, ordu birliklerinin "terörist grupların izini buldu" ifadesini kullandı.

Sana, baskınlar sırasında iki güvenlik görevlisinin öldürüldüğünü de açıkladı.

'Baskınlar intikam amaçlı'
Kent sakinleri ve hak örgütlerine göre ise, kentte Cuma gününden beri 70 kişi öldürüldü.

İsmini vermek istemeyen bir avukat baskınlara ilişkin, "15 yaşın üstündeki tüm erkekleri tutukluyorlar. Bunlar eski güvenlik taktikleri ve intikam alma amacıyla hareket ediyorlar" dedi.

Reuters haber ajansına konuşan Dera kenti sakinleri de, elleri kelepçeki genç erkeklerin otobüslere doldurulup, şehir merkezinde bir karakola götürüldüğünü anlattı.

İnsan hakkı örgütleri, gösterilerin başlamasından bu yana ülkenin çeşitli kentlerinde toplam 560 kişinin öldürüldüğünü söylüyor.

İngiltere Başbakanı David Cameron, pazar günü yaptığı açıklamada Suriye'de altı hafta önce başlayan demokrasi yanlısı gösterilerin bastırılmasını 'utanç verici' olarak tanımlamış ve kınamıştı.

Amerika Birleşik Devletleri de geçen hafta bir grup önde gelen Suriyeli yetkilinin malvarlığını dondurmuştu.

Malvarlığı dondurulanlar arasında Beşar Esad'ın kardeşi ve Suriye ordusunun korkulan Dördüncü Bölüğü'nün komutanı Maher Esad da var.

Gösteriler baskıya rağmen devam ediyor
Gösterileri bastırmakta güç kullanılmasına rağmen, Suriye'nin çeşitli kentlerinde gösteriler devam ediyor.

Pazar günü Humus kentinde düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı.

Kuzeydeki Rastan kentinde ise, Cuma günü yapılan gösterilerde öldürülen 17 kişinin cenaze töreni protestolara sahne oldu.

Ülkenin kuzeyindeki Kürt köyü Kerbevi'de ise, 20 yaşındaki asker Ahmet Fanar Musafa'nın cenazesine 2 bin kişi katıldı.

Mustafa'nın babası, güvenlik güçlerini oğlunu gösterilerin bastırılmasına katılmak istemediği için öldürmekle suçluyor.

Geçen hafta, iktidardaki Baas partisinin yüzlerce mensubu, gösterilerin bastırılmasında uygulanan yöntemler nedeniyle istifa etmişti.

BBC TÜRKÇE

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Suriyeliler, Sınırda Bekliyor
Suriye'nin Lazkiye kentinden gelen 5'i çocuk biri kadın toplam 9 kişinin ...
Clinton'dan Açıklama
ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, terör örgütü El Kaide'nin lideri ...
LADİN ÇİZİLDİ!
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), El Kaide lideri Usame bin Ladin’in ...
 
Ladin'den Sonra Yerine Geçecek İsim!
Mısır doğumlu doktor ve cerrah olan Eymen El Zevahiri El Kaide'nin ikinci ...
El Kaide'den İntikam Açıklaması:
El Kaide örgütünün üst düzey ideologlarından birinin, Usame bin Ladin’in ...
Türk Taksisi Elendi mi ?
New York Times, Karsan'ın New York taksi ihalesinde elendiğini duyurdu.
 
Libya muhalefeti: Kaddafi, Bin Ladin'le Aynı Kaderi Yaşamalı!
Libya muhalefeti, Muammer Kaddafi'nin, El Kaide lideri Usame bin Ladin ...
Almanya'da Olaylı 1 Mayıs!
Almanya'da, dün olaylı geçen 1 Mayıs kutlamalarında çok sayıda kişi gözaltına alındı.
ABD Öldürüldüğünü Açıkladı Ama...
ABD Başkanı Barack Obama'nın bugün öldürüldüğünü açıkladığı El Kaide elebaşı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kasımpaşa
trabzonspor
Türkmenistan
Sosyal Medya
Chelsea
Murat Yıldırım
Elif Erbakan
bugün
Ermenistan