Alınan bilgiye göre, 9 kişi Türkiye'ye geçebilmek için Yayladağı sınırındaki Güveççi köyü yakınlarına kadar geldi. Ancak gruba sınırda görev yapan askerler Türkiye'ye girmelerine izin vermedi. Türkiye'ye giriş yapabilmek için bekleyen gruptaki Turan Vahut, Güveççi Köyü'ndeki yakını Mahir Güzmen'i arayarak Türkiye'ye girmek istediklerini ancak askerin izin vermemesi nedeniyle sınırda beklemeye devam ettiklerini söyledi.
İzin çıkması halinde Yayladağı ilçesine geçmek istediklerini belirten Vahut, bekleyişlerini sürdüreceklerini bildirdi. Vahut, ayrıca Türkiye'ye gelmek isteyen Suriyelilerin de olduğunu ancak ülkede ''Türk askerlerinin sınırdan izinsiz geçenleri tekrar Suriye'ye iade edecekleri'' söylentisinin çıkması nedeniyle tereddüt yaşadıklarını söyledi.
A.A
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...