E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Deprem için riski bulunmuştu: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yeniden açılıyor! 

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bünyesinde bulunan binalar riskli bulunmuş ve hastanenin faaliyetleri durdurulmuştu. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart'tan itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde yeniden hasta muayenelerine başlanacağını açıkladı.

6.03.2023 - 13:27
Deprem için riski bulunmuştu: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi yeniden açılıyor!

6 Şubat depremlerinden sonra tıp fakültesi öğrencileri ve hekimler hastanenin farklı binalarındaki harabiyeti gösteren videolar çekmiş ve ‘Cerrahpaşa mezar olmasın’ diyerek seslerini duyurmaya çalışmıştı.

Bunun üzerine dekanlık, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa rektörlüğünden betonarme binaların deprem riski yönünde incelenmesini talep etmişti. İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan komisyonun incelemelerinde, yatan hasta servisleri, ameliyathaneler, radyoloji ünitesi ve ayaktan hasta poliklinikleri bulunan monoblok dahil bazı betonarme binalarının güvenli olmadığı anlaşılmıştı.

FAALİYETLER 1 HAFTA DURDURULDU

Üniversite yönetim kurulu da oybirliğiyle ani bir karar alarak tıp fakültesi ve uygulama hastanesinin faaliyetlerini hiçbir hazırlık olmadan durdurmuştu. Süreçten sadece prefabrik yapılara geçen acil ile çocuk hastalıkları klinikleri etkilenmedi. Hemen ertesi günü uygulanan karar, öğretim üyeleri, asistan hekimleri, tıp fakültesi öğrencilerini ve hastaneden hizmet alan binlerce hastayı şaşkınlık içinde bırakmıştı.

Böylece dahili ve cerrahi bölümlere ait toplam 800 hasta yatağı, 32 ameliyathane, yoğun bakım, kemik iliği ve diyaliz üniteleri, karaciğer ve böbrek nakil merkezi, ayaktan sağlık hizmeti veren 117 birim ve ünite, ileri düzey robotik cerrahi merkezi, endoskopi üniteleri, ileri düzey girişimsel ve tanısal görüntüleme üniteleri ile birlikte tüm erişkin ayaktan ve yatan hasta kabulü ve tüm ameliyatlar durmuştu. Mevcut hastalar başka hastanelere sevk edilmiş,  uygun olanlar taburcu edilmişti.

HASTA MUYENELERİ YENİDEN BAŞLIYOR

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı, 7 Mart'tan itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini duyurdu.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa (İÜC) Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, dekanlık olarak üniversite rektörlüğünden betonarme binaların deprem riski yönünden incelenmesini talep edildiği, rektörlük tarafından hızlı bir şekilde mevcut betonarme binaların depreme karşı dayanıklılığının tespiti için bir çalışma başlatıldığı belirtildi.

Üniversitenin Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerinden oluşan bir komisyon tarafından yapılan inceleme sonucunda yatan hasta servisleri, ameliyathaneler, radyoloji ünitesi ve ayaktan hasta poliklinikleri bulunan ve güçlendirilen monoblok binası da dahil olmak üzere bazı betonarme binaların son deprem yönetmeliği temelinde emniyetle hizmeti yerine getirecek güvenlik seviyesine sahip olmadığının tespit edildiği aktarılan açıklamada, bu kapsamda öğrencilerin, çalışanların ve hastaların emniyeti açısından güvenli olmadığı belirlenen binalarda eğitim ve sağlık hizmetlerinin acil bir şekilde durdurulması kararının alındığı aktarıldı.

DEPREM RİSKİ OLMAYAN BİNALAR YENİDEN AÇILIYOR

"Mevcut yerleşkede 2 yüzyıldır eğitim ve sağlık hizmeti veren Cerrahpaşa ile ilgili bu gelişme öğrencilerimizi, öğretim üyelerimizi, mezunlarımızı, çalışanlarımızı ve hastalarımızı derinden yaralamış olmakla birlikte yönetimimiz tarafından alınan bu kararın vicdani ve hukuki bir sorumluluğun gereği olduğunu hatırlatmak isteriz." ifadelerine yer verilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Şimdi bize düşen, en yüksek puanla öğrenci kabul eden devlet tıp fakültesi konumundaki Cerrahpaşa'da öğrencilerin eğitimlerinin aksamaması, ulusal ve uluslararası akreditasyonlarla uzmanlık eğitimi alan genç hekimlerin hak kaybına uğramaması, alanında dünya markası öğretim üyelerimizin çalışmalarına ara vermeden devam edebilmesi ve yüz binlerce hastamızın takip ve tedavilerinin aksamadan sağlanması konusunda hızlı ve etkin adımlar atarak, Cerrahpaşa ailesi ile toplumda oluşan haklı tedirginlik ve endişeyi ortadan kaldırmaktır.

Bu doğrultuda, geçen 4 günlük süre içerisinde polikliniklerimizle ilgili yeniden düzenleme yapılarak 7 Mart 2023 tarihinden itibaren tüm branşlarda mevcut kısıtlı imkanlar dahilinde ayaktan hasta poliklinikleri, tedavileri ve laboratuvar hizmetlerinin Cerrahpaşa Yerleşkesi içindeki deprem riski olmayan çelik konstrüksiyon binalarda sürdürüleceğini kamuoyuna duyurmak isteriz."

Açıklamada, bu süreçten Acil Servis ve Çocuk Hastalıkları Bölümü'nün etkilenmediğine dikkati çekilerek, "Diğer bölümlerin hastaları da SMS ve diğer iletişim araçları aracılığı ile bilgilendirilmişlerdir. Sağlık Bakanımız Sayın Dr. Fahrettin Koca, bakanlık yetkilileri ile birlikte 4 Mart 2023 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni ziyaret ederek yerleşkemizde incelemelerde bulunmuş, ameliyathaneler, yatan hasta servisleri, yoğun bakım üniteleri, hemodiyaliz ve kemik iliği nakil ünitesi gibi nitelikli servislerimizin hizmet vermeye devam edeceği hastanenin belirlenmesi konusunda gerekli görüşmeler yapılmıştır. Bakanlığımızın bu konudaki tasarrufunun belli olmasının ardından ivedi şekilde yatan hasta birimleri başta olmak üzere, tüm nitelikli hizmetlerimize kaldığımız yerden devam edeceğimizi belirtmek isteriz." değerlendirmesi yapıldı.

"SÜRECİN TAKİPÇİSİYİZ"

Geçici hastaneye ve sonrasında Cerrahpaşa Yerleşkesi'ndeki kalıcı binalara kavuşmayı umutla bekledikleri bu süreçte öğrencilere eğitim vermeye, polikliniklerde hastalara sağlık hizmeti sunmaya devam ettikleri, halihazırda gönüllü hekimlerin deprem bölgesinde sağlık hizmetlerine destek verdiği, öğrencilerin depremzedelerin yarasını sardığı bu dönemde Cerrahpaşa olarak her zaman olduğu gibi ülkeye katkı sağlamaları gereken zamanlardan geçtikleri bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Daha önce de tanık olduğumuz üzere bu süreçte siz değerli Cerrahpaşalı akademisyen, hekim, öğrenci, hemşire ve personelimizi kurumumuza olan inancınızı korumaya, birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz.

Geçici olarak taşınma ve kalıcı olarak yenilenme sürecimizin takipçisi olmak bizim, devlet büyüklerimizin, evlatları bu kurumda eğitim alan ailelerin, Cerrahpaşa'dan yolu geçmiş her hekimin ve Cerrahpaşa'da şifa bulmuş her hastanın önemli bir yükümlülüğüdür. Güçlü, temkinli ve birlikte kalabilmemiz dileklerimizle."

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Korkutan uyarı! Depremde göçük altında kalan tıbbi görüntüleme cihazları radyasyon riski taşıyor
Korkutan uyarı! Depremde göçük altında kalan tıbbi görüntüleme cihazları radyasyon riski
Deprem bölgesinde 'salgın' hastalık incelemesi
Deprem bölgesinde Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay olmak üzere 3 ilde ...
Endişe yaratan koronavirüs verileri!
Dünya çapında 6 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan corona virüsü ...
 
5 milyon TL'lik ilaç vurgunu!
İstanbul'da bir hastanede çalındığı belli olmaması için yerine su doldurdukları ...
DSÖ'den koronavirüs açıklaması: Vazgeçmedik!
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Ghebreyesus, "Son dönemde medyada ...
Musluk suyundan bulaşıyor: Beyin yiyen amip can aldı
ABD’nin Florida eyaletinde yaşayan bir kişi, musluk suyundan bulaştığı ...
 
Uzmanlar koronavirüs belirtilerine dair sevindiren açıklama yaptı!
Uzmanlar koronavirüs belirtilerine dair sevindiren açıklama yaptı!
Deprem bölgesinde salgın hastalık paniği!
Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr Nagihan Demir, ...
Bakan Koca, 'Özel Çocuklar Destek Sistemi'ni duyurdu
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Murat Yıldırım
survivor all star
Ferit Şahenk
Maden Ocakları
Kayseri Erciyesspor
Duygun Yarsuvat
Özbekistan
yusuf ziya özcan