Danıştay, Alara Koçibey Uzan, çocukları Renç Uzan ve Yasemin Paris Uzan hakkında TMSF tarafından istenen 7.5 katrilyonluk ödeme emirlerini ve ödemeye çağrı mektuplarını iptal etti.
TMSF, 24 Ocak 2004 tarih ve 2880 sayılı ödemeye çağrı mektubuna dayanarak, ile Cem Uzan’ın eşi Alara Koçibey Uzan, çocukları Renç ve Yasemin Paris Uzan hakkında 7.5 katrilyonluk ödeme emirleri çıkartmıştı.
Alara Koçibey Uzan ve çocukları da bu ödeme emirlerine itiraz ederek, İstanbul 3. İdare Mahkemesi’nde TMSF’nin bu ödeme emirlerinin iptali için dava açmışlardı.
Danıştay 13. Dairesi, Alara Koçibey Uzan hakkında ödemeye çağrı mektubunun daha önceden Danıştay tarafından iptal edildiğini belirterek, iptal edilen ödemeye çağrı mektubuna dayanılarak yapılan ödeme emrinin iptal edilmesine karar verdi.
Danıştay ayrıca Cem Uzan’ın çocukları Renç Emre Uzan ile Yasemin Paris Uzan hakkındaki ödemeye çağrı mektuplarının da iptal edilmesine karar verdi.
Mahkemenin davayı reddetmesi üzerine Danıştay’a giden dava dosyaları; Danıştay 13. Dairesi tarafından görüşülerek 20. 04. 2007 tarihinde karara bağlandı ve karar dün taraflara ulaştırıldı.
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...