Terör örgütü DAEŞ, Ebubekir el-Bağdadi'nin koalisyon uçaklarının saldırısında öldüğünü duyurdu. Bağdadi'nin Rakka'da öldüğü öne sürülürken koalisyon güçleri iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.
Terör örgütü IŞİD'in internet sitesinde Ebubekir el-Bağdadi'nin öldüğü iddia edildi. Dün sabah saat Arap medyasında terör örgütü lideri El Bağdadi'nin ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin Suriye'deki hava saldırılarında öldüğü iddia edildi.
Ancak konuyla ilgiyi daha fazla bilgi verilmedi. Koalisyon güçlerinden de konuşa ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak terör örgütü DAEŞ, internet sitesinden iddialarını doğrulayan bir açıklama yayınladı.
Amag isimli sözde resmi internet sitesinden yayınlanan açıklamada 'halife' olarak adlandırdıkları Bağdadi'nin öldüğü bildirildi. Bağdadi'nin ölüm haberini Azhab Süresi'yle duyuran terör örgütü, “ Ebubekir el-Bağdadi, Ramazan'ın 5. gününde koalisyon uçaklarının Rakka'ya dönük saldırısında öldü” denildi.
Kaynak: Yeni Şafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...