E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

CHP'nin Çıkışı Unakıtan'ı Çıldırttı 

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'ın, şehir merkezindeki okulların satılmasını ''skandal'' olarak nitelemesine sert tepki gösterdi.

18.07.2008 - 22:49
CHP nin Çıkışı Unakıtan ı Çıldırttı

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz'ın, şehir merkezindeki okulların satılmasını ''skandal'' olarak nitelemesine tepki göstererek, ''Cumhuriyet tarihinde 360 bin derslik yapılmış. AK Parti hükümetleri 5 yılda 120 bin derslik yapmış'' dedi.

TBMM Genel Kurulunda, temel kanun olarak görüşülen, Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununun da aralarında bulunduğu bazı kanun ve kanun hükmünde kararnamelerde değişiklik öngören tasarının 1. bölümü üzerinde CHP grubu adına söz alan İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, tasarıda ''skandal'' sayılabilecek düzenlemeler bulunduğunu söyledi.

Korkmaz, şehir merkezindeki okulların satılmasının da ''skandal'' olduğunu ileri sürerek, ''Neymiş? Yeri değerlenmiş... Eğitimden daha değerli ne olabilir? Köyleri okulsuz bırakan iktidar, şehirleri de bu yolla okulsuz bırakacak'' diye konuştu. Korkmaz, özürlülere yönelik düzenlemenin de yetersiz olduğunu iddia etti.

Hükümet adına söz alan Maliye Bakanı Unakıtan, Korkmaz'ın ''yanlış bilgiler verdiğini, okulları kapatıyorsunuz'' dediğini ifade etti. ''Hayretler içinde kaldım'' diyen Unakıtan, şöyle konuştu:

''AK Parti hükümetleri zamanında açılan okullar kadar kim açmıştır acaba şimdiye kadar? Cumhuriyet tarihinde 360 bin derslik yapılmış. Kaç senelik Cumhuriyet döneminde... Ama AK Parti hükümetleri 5 yılda 120 bin derslik yapmış. Şimdi okul kapatmak buna deniyorsa, o zaman okul kapatma ne manaya gelir, onu tekrar gözden geçirsin sayın konuşmacı.''

Cumhuriyet dönemiyle karşılaştırma yapılmasına muhalefetin tepki göstermesi üzerine Unakıtan, ''Bizim dönemimiz de Cumhuriyet dönemi. Ama Cumhuriyet dönemi içinde AK Parti hükümetleri zamanı, koalisyon hükümeti zamanı, diğer hükümetlerin olduğu zamanlar var'' dedi. Unakıtan, ''Başka Cumhuriyet yok'' diye laf atılması üzerine, ''Yok, olmaz. Başka Türkiye'de yok. Ona göre'' diye konuştu.

Özürlülerin eğitimiyle ilgili düzenlemenin, AK Parti iktidarlarıyla yapıldığını anlatan Unakıtan, ''Biz geldik özürlülere eğitimi açtık. Bugün 194 bin kişi rehabilitasyon merkezlerinden istifa ediyor. Getirmiş olduğumuz yeni düzenleme, özürlülerin eğitimini kati surette bir adım bile geriye götürmüyor'' dedi.

Bakan Unakıtan, son 2 yılda 1000 rehabilitasyon merkezi açıldığını belirterek, ''Öyle hizmetler yapıyoruz ki özürlü kardeşimizi gidip evinden arabayla alıyoruz, okuluna götürüyoruz, tekrar arabayla evine götürüyoruz. Özürlülerle ilgili Avrupa'da olmayan hizmeti, bu ülkede veriyoruz. Özürlüsüne, yaşlısına, hastasına sahip çıkmayan devletten hayır gelmez'' diye konuştu.

Maliye Bakanı Unakıtan, ''Okulları niye satıyorsunuz?'' diye sorular yöneltildiğine dikkati çekerek, 'Öyle bir okul ki Boğazın yanında, öğrencisi de kalmamış artık. Orayı ekonomiyi kazandırıp, ondan alınan parayla 50 tane daha okul yapıyoruz'' dedi.

Unakıtan, sanayi bölgeleri içinde kalmış okullar da bulunduğunu, bunların da değerlendirilerek elde edilecek gelirle 10-20 okul yaptırılabileceğini söyledi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
AK Parti'den Baykal Duası
Malatya'da Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'in de katıldığı yemekte ...
Perinçek Eşiyle Mesaj Gönderdi
İşçi Partisi (İP) Genel Başkanı Doğu Perinçek'le cezaevinde görüşen eşi ...
Savcılıktan Avukatlığa Baykal:
Bugün Ergenekon’un avukatı olarak ortaya çıkan ve Erdoğan’ın savcılığını ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sağlık
İsrail
Torku Konyaspor
Euro
ygs soru ve cevapları
Vedat İnceefe
yakmak
Ayşe Ersöz
Fatih Erbakan