Sürgünden döndüğü gün Karaçi'de konvoyuna düzenlenen iki intihar saldırısıyla sarsılan eski Pakistan Başbakanı Benazir Butto, mücadelesini sürdüreceğini söyledi. 136 kişinin öldüğü, 300'den fazla kişinin de yaralandığı saldırıdan sonra dün konuşan Butto, "Ben ve arkadaşlarım Pakistan'ı ve demokrasiyi korumak istiyoruz" dedi. İki kez başbakanlık yapmış olan, ikisinde de yolsuzluk nedeniyle görevinden alınan siyasetçi, en az iki saldırganın olduğunu; birinin Taliban diğerinin de El Kaide bağlantılı olduğunu kaydetti. Butto, "Korumalarım iki militan daha buldu. Bunlardan birinin üzerinde bomba yüklü kemer, diğerindeyse sadece silah vardı. Ancak bana yaklaşamadan durduruldular. Beni öldürmek isteyenler köktendinciliğin arkasındaki Ziya Ül-Hak döneminin ileri gelenleridir" dedi.
'MÜŞERREF'İUYARDIM'
8 yıl İngiltere'de sürgünde kalan Butto, uyarılar aldığını söyledi. "Bir dost ülke bana intihar timlerinin telefonlarını verdi ve ben de Müşerref'i uyardım" diyen Butto, bir sonraki saldırının evine olmasından korktuğunu dile getirdi. Saldırılara karşın ülkesinde kalıp seçimlere katılacağını ekledi. Bu arada Devlet Başkanı Pervez Müşerref Butto'yu arayarak, "üzüntüsünü" iletti.
Sabah
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...