E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

BM: İsrail, Gazze'ye Getirdiği Kısıtlamaları Kaldırsın 

Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir çalışmada, İsrail'in Gazze'de sivil halka kara ve denizde getirdiği kısıtlamaların etkileri ele alındı ve bu kısıtlamaların derhal kaldırılması istendi.

20.08.2010 - 12:07
BM: İsrail, Gazze ye Getirdiği Kısıtlamaları Kaldırsın

BM'nin İnsani İşler Koordinasyon Ofisi ve Dünya Gıda Programı tarafından ortaklaşa yapılan araştırmada, İsrail askeri güçlerinin son 10 yılda Gazze'de girilmesini yasakladığı arazilerin sayısını ve denizcilere getirdiği kısıtlamaları arttırdığını yazdı.

Gazze'deki sivil halkla yapılan görüşmelere dayanılarak oluşturulan araştırmada, söz konusu fiziki kısıtlamaların, 1,5 milyon nüfusa sahip Gazze'de toplam 180 bin dolayında insanın geçim kaynakları üzerinde son derece yıkıcı etkiler yarattığı belirtildi.

Fiziki kısıtlamaların 2007 yılında getirilen ablukayla birlikte Gazze'deki halkın onurunu son derece zedelediği ifade edilen araştırmada, bazı tarım arazilerini, getirilen kısıtlamalar nedeniyle kullanamadıkları için çiftçilerin gelirlerinin 2008 yılından beri üçte bir oranında düştüğü, denize açılamayan balıkçıların ise daha büyük kayıplar yaşadıkları bildirildi.

Araştırmada son 5 yılda balıkçılık sektöründeki gelir kaybının 26.5 milyon dolar civarında olduğu tahmin edildiği kaydedildi.

İsrail'in güvenlik nedeniyle getirdiği fiziksel kısıtlamaların bölgede okullara ulaşımı da kötü yönde etkilediği, kısıtlama getirilen bölgelerdeki okulların bakımsızlığa mahkum oldukları, ayrıca kısıtlamaların Gazze'de kanalizasyon ve elektrik altyapılarına zarar verdiği, bu yüzden hizmetlerin Gazze'deki halkın tümüne verilemediği vurgulandı.

Çalışmada, yasak bölgelere girenlere İsrail askerleri tarafından açılan "uyarı ateşlerinde" ise 2009 yılından beri 22 Filistinlinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Raporda Gazze'deki nüfusun yaşadığı sıkıntılarla mücadele etmede ilk yapılması gerekenin Gazze'deki halka kara ve denizde getirilen fiziki kısıtlamaların derhal kaldırılması olduğu vurgulandı.

Ayrıca çalışmada Gazze'ye "daha geniş çaplı ve daha etkili" insani yardım gönderilmesi gerektiği ifade edildi.

a.a

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ABD İsrail'i İkna Etti
ABD’nin İsrail’e, İran’ın en az bir yıl içinde atom bombasına sahip olamayacağı ...
Yunanlılardan Çirkin Davranış
Fenerbahçe'nin Yunanistan'ın Selanik kentinde PAOK ile oynayacağı Avrupa ...
Yunanistan'da Büyük Risk
Ekonomik kriz yaşayan Yunanistan’ın başı Alman medyası ile dertte. Alman ...
 
BEYAZ SARAY AÇIKLADI:
ABD'de yapılan bir kamuoyu araştırmasında, vatandaşların beşte birinin ...
Irak'ta 'Yeni Şafak' Operasyonu: ABD Askerleri Yerlerini Taşeronlara Devrediyor!
Irak’ta ‘Yeni Şafak’: 7.5 yıllık işgalin ardından dün son ABD muharip ...
ABD'de Yumurta Paniği
ABD'de salmonella salgınına neden olduğu anlaşılan 380 milyon yumurta toplatılıyor.
 
Sarkozy, Romanları Sınır Dışı Etmeye Başladı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin Roman kamplarının dağıtılması ...
İran'dan Çok Sert Uyarı!
İran, "olası bir ABD ve İsrail saldırısına karşılığın bölgeyle sınırlı kalmayacağını" belirtti.
Her 5 Amerikalıdan Biri Müslüman Sanıyor
ABD'de yapılan bir kamuoyu yoklamasına göre Amerikalıların Başkan Barack ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Ak Parti
İsrail
MHP
işte benim stilim
Mehmet Şimşek
Devlet Bahçeli
karadeniz
Paul Scholes
Emine Ülker Tarhan