E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Baydemir'den Kızılderililer Üzerinden Mesaj: Sizin Atalarınızın Yaşamış Olduğu Trajedileri Kürtler de Yaşadı!

Ekvador'dan gelen Kızılderili müzik grubu İnka Sol'u konuk eden Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemir, 'Sizin atalarınızın yaşamış olduğu trajedileri Kürtler de yaşadı' dedi.

23.05.2012 - 19:38
Baydemir den Kızılderililer Üzerinden Mesaj:

Diyarbakır ’a bir alışveriş merkezinin daveti üzerine gelen Kızılderili müzik grubu İnka Sol, bugün Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i makamında ziyaret etti.

Yerel kıyafetleriyle gelen grup üyelerini çiçekle karşılayan Baydemir, "Kusura bakmayın size barış çubuğu ikram edemedim. Onun yerine karanfil verdim. Sizi ağırlamaktan büyük mutluluk ve onur duyuyorum. Sizleri en iyi anlayan halklardan bir tanesi de Kürt halkıdır. Sizin geçmişte atalarınızın yaşamış olduğu trajedileri Kürtler de yaşadı. Kürt halkının halkınıza büyük bir saygı duyduğunu bilmenizi isteriz. Biz de zaman zaman kendimize Ortadoğu’nun Kızılderilisi diyoruz. Umarım bir gün ben de sizin yaşadığınız Quito şehrine yerel kıyafetlerimle gelirim" dedi.

Grup üyeleri Baydemir’e albümlerini vererek, sarı, kırmızı, yeşil renklerden oluşan bir bileklik ile tüylü Kızılderili şapkası hediye etti. Baydemir de içerisinde Diyarbakır ’ı tanıtan materyallerin bulunduğu birer çanta hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. (radikal)

YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
hulya 24 Mayıs 2012 Perşembe 09:22

"Efendiler medeniyet öyle kuvvetli bir ateştir ki, ona uzak kalanları yakar, mahveder." ...(25 ağust.1925 M.Kemal Atatürk)

Yorumu oyla      20      10  
Misafir 23 Mayıs 2012 Çarşamba 23:04

Tam bir yalan, Kürtler Zagros dağlarında sıkışmış bir topluluktu, Türkler sayesinde şehirlere indiler, hatta indikleri yerlerdede yağma ve katliamlar oldu, bakın bakalım, kürt şehri dedikleri Diyarbakır da bir tane Kürt eseri, mimarisi, gösteremezler.

Yorumu oyla      19      10  
Misafir 23 Mayıs 2012 Çarşamba 22:38

Karadenizde bir söz vardır;Havlamasını bilmeyen köpek,kurdu kapıya getirir.Bir bakan böyle konuşmaları yaparken yalancılığını yüzüne vuran çıkar diye tedbir almalı.Kızılderilier,soy kırıma uğradı ama kürtler adeta nüfus patlaması sayılacak şekilde üremektedir.Onun için PKK kürt çocuklarını ölüme gönderirken aileleri ses çıkarmıyor.Bir ağız eksildi,para da gelirse ne ala diye!PKK en çok kürt öldüren örgüt olarak hiç bir devletin yapmadıklarını yaptı ama bu pişkin suratlı farkında bile değil.

Yorumu oyla      18      10  
Misafir 23 Mayıs 2012 Çarşamba 22:36

onların atalarının başına gelen sizin başınıza gelse nüfusunuz 15-20 milyonu bulmazdı osman aga. onların atalarına yapılanlar size yapılsa milletvekili, belediye başkanı olamazdınız. sen orada konuşamazdın. onların atatalrına yapılan sizin başınıza gelse, kürt kökenli işadamalrı en zenginler listesine giremezdi, onlara yapılanalr size yapılsa istanbulda bir tane kürt olmazdı. osman aga çok konuşma.. diyorum burada benim yazar olmam lazım:)

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürsel Tekin Turktime’a Konuştu
CHP’nin iki numaralı ismi Gürsel Tekin Turktime'ı ziyaret etti. Tekin, ...
Kılıçdaroğlu; El Parasıyla Gerdek Olmaz...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Talat Atilla'ya gündemin sıcak konularını değerlendirdi.
Haluk İpek Talat Atilla'ya Konuştu: CHP'ye Sıfır Taviz Verdik
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Haluk İpek Türkiye’nin ...
 
AKP Gaziantep Milletvekili Şamil tayyar Turktime’a Konuştu
AKP’den Gaziantep Milletvekili seçilen Star Gazetesi eski Ankara Temsilcisi ...
Kılıçdaroğlu: Dua Etmeden Uyumam
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı ve Güneş ...
Kılıçdaroğlu Talat Atilla’ya Konuştu
CHP Lideri kemal Kılıçdaroğlu Turktime Yönetim Kurulu Başkanı Talat Atilla'ya konuştu.
 
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıköz Turktime’a Konuştu
DYP Genel Başkanı Çetin Özaçıkgöz Turktime'ı ziyaret ederek Talat Atilla ...
Beypazarı’nın Efsane Başkanı Mansur Yavaş Şok Transferin Perde Arkasını ve Başkan’a Şantaj İddialarını Turktime’a Anlattı…
MHP MYK Üyesi ve Beypazarı eski Belediye Başkanı Mansur Yavaş Turktime ...
Dr. Aytun Çıray’dan Turktime’a Çarpıcı Açıklamalar…
Turktime ve Sözcü yazarı DP eski Genel Başkan Yardımcısı Dr. Aytun Çıray ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
Recep Tayyip Erdoğan
nato
Çankaya
Ferit Şahenk
ygs soru ve cevapları
Chloe Loughnan
saldırı
Melo