E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Araç sahipleri dikkat! 

Trafik sigortası poliçesi satılan 32 taksici icralık oldu. Taksiciler için sigorta şirketi parasını alamadığı iddiası ve yeniden para istediği iddiasında bulundu

10.06.2016 - 13:34
Araç sahipleri dikkat!

Kadıköy'de bir sigorta acentesinin, trafik sigortası poliçesi sattığı 32 taksiciden, parasını alamadığı iddiasıyla yeniden para istediği ve taksicileri icraya verdiği öne sürüldü.


Zorunlu trafik sigortasını Bağdat Caddesi'nde bulunan bir acenteden yaptıran bazı taksiciler, acente tarafından dolandırıldıklarını öne sürdü. Bedelini ödeyerek poliçelerini aldıklarını, ancak bir süre sonra acente tarafından icraya verildiklerini öğrendiklerini ifade eden taksiciler, acente hakkında suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor.

İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Yaşar Suiçmez, söz konusu acenteden poliçe alan tüm meslektaşlarının dolandırıldığını öne sürerek, bunun hesabını hukuki olarak soracaklarını söyledi.

"HESABINI MAHKEMEDE SORACAĞIZ"
Dernek üyesi meslektaşlarının anlatması üzerine durumu öğrendiğini anlatan Suiçmez, şunları anlattı:

"Arkadaşlarımız gitmiş bu acenteden poliçe almış. Kimi peşin, kimi kredi kartıyla poliçe bedelini ödemiş. Ama aylar sonra acente bu arkadaşlarımızı borçlu göstermiş. Karşılığı alınmadan poliçenin verilmeyeceğini tüm araç sürücüleri bilir. Bunun üzerine acenteye gittim. Yetkililerle yaptığım görüşmede, yanlarında çalışan F.P. adındaki kadının poliçe prim bedellerini alarak kaçtığını söylediler. Bu durum bizi ilgilendirmez. Arkadaşlarımız parayı ödemiş mi, ödemiş. Parayı senin personelin almışsa ne yapalım? Biz hepimiz zor şartlarda ekmeğini kazanmaya çalışan insanlarız. Bizim ekmeğimize göz dikenler yüzünden boş yere zamanımız gidiyor. Bizim için bir saatin bile çok büyük önemi var. Günlerdir arkadaşlarımız bu hadiseyle uğraşıyor. Dernek olarak avukat ayarladık. Bunun hesabını mahkemede soracağız."

Üsküdar'da taksicilik yapan ve icraya verildiği öğrenen Mehmet Karal, söz konusu acentenin kendisine teklif sunduğunu belirterek, teklifi uygun bulduğu için Zorunlu Trafik Sigortası poliçesini oradan yaptırdığını söyledi.

SORUN ÜÇ AY SONRA ORTAYA ÇIKTI
Karal, 3 ay boyunca hiçbir sıkıntı yaşamadığını anlatarak, "Ben o poliçeyle arabanın muayenesini yaptırdım. 24 saat trafikteyim, hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadım. Ancak, 3 ay sonra böyle bir sorunla karşılaştık. Hiçbir sigorta şirketi parayı almadan poliçeyi vermez. Poliçeler de geçerli. Parayı peşin ödedim. Sanki aramızda senet varmış gibi bizden nasıl para isteyebilir? Acenteye gittik mağdur arkadaşlarla beraber. Şirket sahibi kaçmış ortada yok. Poliçeleri kesen F. P. de işten ayrılmış" diye konuştu.

Taksici Metin Özarslan ise bir arkadaşının tavsiyesiyle gittiği acenteden, kredi kartıyla poliçesini yaptırdığını dile getirerek, bir süre sonra icraya verildiğini aktardı.

Her yıl sigorta yaptırdığını, ancak ilk kez böyle bir sorun yaşadığını anlatan Özarslan, "4 bin 250 liraya 3 taksitle kesti. Poliçeyi aldığımda 5 bin 250 lira olduğunu gördüm. Poliçede neden farklı bir rakam yazdığını sordum. 'O sizi ilgilendirmez. Siz ödediğiniz paraya bakın' dedi. Kredi kartı ekstresinde de parayı verdiğim görülüyor." dedi.

Öte yandan söz konusu acente yetkilileri konuya ilişkin bilgi vermek istemedi.

AA

ETİKETLER:
Trafik sigortası , İcra
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BTK'dan rekor ceza!
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), ilgili denetim mevzuatı ...
Milyonlar o parayı bekliyor!
Emeklilerin gözü kulağı gelecek promosyon açıklamasında. Milyonlarca emekli, ...
Bakandan flaş çıkış!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatına ilişkin, ...
 
Türkiye beklentilerin üzerinde büyüdü!
Türkiye ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yüzde 4.8 ile beklentinin üzerinde büyüdü.
Bakan tarih verdi!
İstanbul’da Gayrettepe ile Üçüncü Havalimanı arasındaki metro hattının ...
Onların tedavi hakkı bitiyor!
SGK’ya prim borcu olanlar tedavi hizmeti alamıyor. Halen 11 milyar liraya ...
 
Bu karar Türkiye'ye ilaç gibi geldi!
Yılın ilk 4 ayında düşen yabancı turist sayısıyla sarsılan turizm sektörüne ...
Dev market zinciri satıldı!
Tesco, Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'nın yüzde 95,5 hissesini Migros'a ...
PayPal'dan sonra ilgi arttı!
İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal'ın, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
abd
Club Brugge
Vladimir Putin
yangın
Suudi Arabistan
Belçika
Volero
kardeş
saldırı