E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan tarih verdi! 

İstanbul’da Gayrettepe ile Üçüncü Havalimanı arasındaki metro hattının uygulama projelerinin bittiğini söyleyen Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, ihale sonrası hattı rekor bir sürede bitirmek istediklerini açıkladı.

10.06.2016 - 10:13
Bakan tarih verdi!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü Havalimanı’nın yüzde 27’sinin tamamlandığını belirterek, “Herkese, her şeye inat Türkiye Cumhuriyeti büyük projeleriyle büyümeye, yatırım yapmaya, insanının refahını artırmaya devam edecek” dedi. 

Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı şantiyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Alana gelişinde Arslan’ı Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, İstanbul Grand Airport (İGA) Havalimanları CEO’su Yusuf Akçayoğlu, Limak Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sezai Bacaksız, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz ve diğer yöneticiler karşıladı.

Şantiye gezisinden önce Bakan Arslan ve beraberindeki bürokratlar ile İGA ve üstlenici konsorsiyum yetkililerinin katıldığı bir toplantı gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın vizyonu, Başbakan Binali Yıldırım’ın kendilerine gösterdiği hedefler doğrultusunda bu projelerle birlikte daha büyük projeleri de yapacaklarını dile getiren Arslan, dünyanın en büyüğü olacak Üçüncü Havalimanı’ndan dünyanın her yerine uçuş gerçekleştirileceğini söyledi.

Havalimanının şu anda bile adeta bir şehir olduğunu, 16 bin kişinin çalıştığını ifade eden Arslan, bu rakamın seneye 30 bine çıkacağı bilgisini verdi.

2 milyar euro harcandı
Arslan, Gayrettepe-Üçüncü Havalimanı metro hattının ne zaman ihaleye çıkacağına ve yapımına başlanacağına ilişkin bir soru  üzerine, “Uygulama projeleri bitti. 15 güne kadar netleşmiş olacak. Ve ihaleye çıkacağız. Yapım süresi olarak da rekor bir sürede bitirmek istiyoruz. Bu konuda bütün gayretlerimizi ortaya koyuyoruz.” diye konuştu.

Arslan, şu ana kadar havalimanı inşaatının yüzde 27’sinin bittiğini,  ancak her geçen gün çalışan personel ve iş makinesi sayısının artacağını, işlerin  daha da hızlanacağını sözlerine ekledi.

Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ise yaptığı bilgilendirme konuşmasında, havalimanını en hızlı şekilde çalışarak taahhüt  ettikleri tarihte bitirmeyi amaçladıklarını söyledi.

“Projemiz şu anda dünyanın en büyük projesidir. 1500’ü beyaz yakalı olmak üzere 16 bin kişi çalışıyor” diyen Özdemir, projede 2 bin 200’ü ağır  tonajlı olmak üzere 3 bin iş makinesinin çalıştırıldığını anlattı.

Özdemir, “Havalimanının ilk etabı için şu ana kadar 2 milyar euro kaynak harcadık. Bu da işin yüzde 27’sine denk gelmekte” dedi.

ETİKETLER:
Metro , 3. havalimanı , haber
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onların tedavi hakkı bitiyor!
SGK’ya prim borcu olanlar tedavi hizmeti alamıyor. Halen 11 milyar liraya ...
Bu karar Türkiye'ye ilaç gibi geldi!
Yılın ilk 4 ayında düşen yabancı turist sayısıyla sarsılan turizm sektörüne ...
Dev market zinciri satıldı!
Tesco, Türkiye'deki iştiraki Tesco Kipa'nın yüzde 95,5 hissesini Migros'a ...
 
PayPal'dan sonra ilgi arttı!
İnternet üzerinden alışveriş yapılmasını sağlayan ödeme sistemi PayPal'ın, ...
Altın fiyatlarında son durum...
Çeyrek altın fiyatları bir süredir düşüşte olmasına rağmen, hafta başından ...
Borsa’da gübre yasağı sürprizi
Terör eylemlerinde patlayıcı yapımında kullanılan amonyum nitrat içeren ...
 
Murat Uysal yeni başkan yardımcısı oldu!
MERKEZ Bankası Başkan Yardımcılığı’na Murat Uysal atandı. 2 başkan yardımcısının ...
İşte Avrasya Tüneli'nin geçiş ücreti!
Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan yapımı süren Avrasya Tüneli’nden geçiş ücretinin ...
Medvedev: Bizde para kalmadı!
Medvedev'in videosunu kısa bir süre içinde 3.5 milyondan fazla kişi izledi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Vladimir Putin
tff
yangın
Netanyahu
Çankaya Köşkü
Brezilya
Edward Snowden
Microsoft