E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Antalya'da İlaç Skandalı 

Antalya'da, yol kenarına atılmış, kullanılmamış, kupürleri kesilmiş ve son kullanma tarihleri geçmemiş onlarca ilaç bulundu.

30.09.2009 - 10:07
Antalya da İlaç Skandalı

Antalya Eczacılar Odası Korkuteli İlçe Temsilcisi Tayyar Yörük, ilçenin 4 şehrin yol ayrımında bulunan kilit bir noktada olduğunu belirterek "Bu ilaçlar kasıtlı olarak o yolda seyreden bir araç tarafından o bölgeye atılmış olabilir" dedi.

Korkuteli ilçe jandarma ekipleri, Elmalı kara yolunun Karamanbeli mevkiindeki yol kenarında çöplük görünümündeki bir bölgeye atılmış halde kupürleri kesilmiş fakat hiç kullanılmamış onlarca ilaç buldu. Yol kenarına atılan ilaçların kullanılmamış ve son kullanma tarihlerinin henüz geçmemiş olmasının yanı sıra kupürlerinin kesilmiş olması dikkatleri çekti. Ekiplerin yaptığı incelemeler sonucunda çoğu antibiyotik olan ilaçların değerinin 50 ila 150 lira arasında değiştiği öğrenildi. Bu ilaçların kimler tarafından ve ne amaçla yol kenarına atıldığının yapılan soruşturma sonrasında meydana çıkması bekleniyor.

Antalya Eczacılar Odası Korkuteli İlçe Temsilcisi Tayyar Yörük, Antalya Eczacılar Odası tarafından bu konuyla ilgili telefonla arandığını ifade ederek, "Bu kadar çok sayıda ilacın ne amaçla kimler tarafından yol kenarına atıldığını bilemiyoruz. Ancak, Antalya Eczacılar Odası tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. İlaçların ilçemizin yakınlarında bulunması nedeniyle öncelikle Korkuteli'de bulunan eczaneler mercek altına alınacak. Bu konuyla ilgili bir eczane kusurlu bulunursa hakkında cezai müeyyide uygulanacak" dedi.

İlaçların yol kenarına atılmış olması nedeniyle bu işin sorumlularının ilçe dışından da olabileceği ihtimalini de değerlendirdiklerini anlatan Yörük, şöyle konuştu: "Bu ilaçlar kasıtlı olarak o yolda seyreden bir araç tarafından da o bölgeye atılmış olabilir. Şu an bu konuda kesin bir şey bilemiyoruz. Ancak Sağlık Grup Başkanlığı ile iş birliği içerisinde denetimleri gerçekleştirerek ilçemizdeki eczanelerin bu olayla herhangi bir ilgisi olup olmadığı ortaya çıkacaktır."

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
asil kan 24 Eylül 2009 Perşembe 15:10

her ilde görmek istiyoruz böyle geleneklerii

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Domuz Gribi Aşısı Ekim Ortalarında Geliyor
Domuz gribine karşı risk grubundaki 10 milyon kişiyi aşılama kararı alan ...
Domuz Gribine Karşı Okullarda Önlemler Alınmalı
Eğitim Sen Genel Başkanı Zübeyde Kılıç, Nisan ayında Meksika’da başlayan ...
Adli Tıp'ta Devrim
Kan ve idrar testinden uyuşturucu tespitinin yapıldığı Türkiye’de saç ...
 
Makyaj da Zehirliyor
Amerika'da makyaj malzemelerinde civa kullanımı yasaklandı. Ancak göz ...
İlaçta İndirim 2 Kasım’da
Maliye Bakanlığı’nın tedavi yardımına ilişkin uygulama tebliğine göre ...
Kanser Hücrelerine Çipli Takip
Kanadalı bilim adamları, kanser hastalıklarının tedavisinde yeni boyut açacak mikro çip geliştirdi.
 
Grip Aşısına Talep Arttı
Mevsimsel geçiş dönemi olması nedeniyle soğuk algınlığına bağlı rahatsızlıkların ...
Adı Hastane İçi Sağlık Ocağı
Erzurum'un Karayazı ilçesinde elektriğin bir işçiyi çarpması, acı bir ...
İlaç Fiyatları Düşecek
Konya Eczacılar Odası Başkanı Harun Kızılay, Sağlık Uygulama Tebliği’nde ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
şampiyonlar Ligi
nato
barcelona
film
Beycan ÜÇKARDEŞ
zonguldak maden
GİB
harç
muhsin yazıcıoğlu