E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ANAYASAYA PARA KARIŞTI MI?  

Anayasa taslağını hazırlayan akademisyenlere dolarla ödeme yapıldığı iddiası tartışma başlattı.

26.09.2007 - 08:59
ANAYASAYA PARA KARIŞTI MI?

Necati Doğru'nun yazısı

CHP konuyla ilgili önerge verirken Prof. Köker gönüllü olduğunu söyleyerek iddiayı reddetti.

Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ergun Özbudun başkanlığındaki akademisyen heyetin hazırladığı anayasa taslağında yer alan düzenlemeler kamuoyunda tartışma konusu olurken, heyetin nasıl oluştuğu ve heyettekilere para ödenip ödenmediği soruları gündeme geldi. Kulislerde akademisyen heyete dolar üzerinden ödeme yapıldığı iddiaları ortaya atıldı.

Azrak’ın sözleri

Anayasa taslağını hazırlayan akademisyen heyetinin “yüklü miktarda para aldığı” yolundaki iddia ntvmsnbc.com haber portalında yer aldı. Sitede yayınlanan haberde Prof. Dr. Ülkü Azrak’a atfen şu sözler yayınlandı: “Sözümona Bilim Kurulu’nun hazırladığı sipariş anayasası! Yüksek ücretler vermişler, AKP’nin dolarla ödeme yaptığı söyleniyor!”

Prof. Azrak, VATAN’ın sorusu üzerine siteye böyle bir açıklama yapmadığını belirterek “Bu benim fikrim, benim iddiam değil. Ben böyle bir iddia ortaya atmadım ama sağda solda dedikodu kabilinden laflar dolaşıyor. Bana bu iddiayı duyup duymadığım soruldu ben de ’Evet duydum’ dedim. Ortalarda dolaşan bir laf bu” dedi.

Akademisyen heyetin para karşılığı anayasa taslağı hazırladığı iddiaları CHP tarafından da Meclis gündemine taşındı. CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek, TBMM Başkanlığı’na sunduğu soru önergesinde, iddialara Başbakan Erdoğan tarafından açıklık getirilmesini istedi. Özyürek önergesinde kurulda yer alan üyelere de çok yüksek ücret ödendiğinin basında yer aldığını belirterek ödenen ücretin miktarını sordu. Ödemenin AKP tarafından mı, Hazine tarafından mı yapıldığının da açıklanması istendi.

Anayasa taslağını hazırlayan akademisyen heyeti ise para alıp almadıkları yönündeki sorulara sert tepki gösterdi. VATAN yazarı Mustafa Mutlu’nun köşesinde dile getirdiği “para” sorularının kendisine yöneltilmesine tepki gösteren Prof. Özbudun, “Böyle bir soruya muhatap olmam” diyerek tepki göstermişti. Özbudun, dün CHP’li Özyürek’in soru önergesi ile ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

‘Gönüllüyüm’

VATAN’ın görüştüğü akademisyen heyeti üyesi anayasa hukukçularının yanıtları ise şöyle oldu:

Atılım Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Levent Köker: Siz bana böyle bir soru soramazsınız. Bugüne kadar iş yapan hocalara, yaptıkları bilirkişilerden, dava dilekçelerinden, diktikleri elbiselerden, yazdıkları kitaplardan ne kadar para aldılar diye sorulmadığına göre bu soru şimdi de sorulamaz. Türkiye Barolar Birliği’ne Anayasa taslağı hazırlayan akademisyen heyetine sorulmadığı gibi. Ama çok istiyorsanız ben size ’Benim buradaki çalışmam gönüllüdür’yanıtını veririm. Bununla yetiniyorsanız ne ala, yetinmiyorsanız başka bir şey söylemem.

- Selçuk Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Yavuz Atar: Ben basına bu tür konularda açıklama yapmıyorum. Sorunuza yanıt vermeyeceğim.

- Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Serap Yazıcı: Ben böyle saçmalıklarla uğraşmam. Hukuki meselelerle ilgili bir konuda sorunuz varsa yanıtlayayım. Bunun dışında isteyen istediğini söylesin. İfade hürriyeti var memlekette.

- Polis Akademisi Güvenlik Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zühtü Arslan: Biz bu tür konularla ilgili konuşmuyoruz. Bu ne iddiayı dile getireni ne de kamuoyunu ilgilendirir. Bu tür konular magazin konularıdır. Biz işin esası ile ilgileniyoruz. Magazinvari şeylerle kamuoyunu meşgul etmek istemiyoruz.


AKP: İFTİRA

AKP yönetimi akademisyen heyete ücret ödendiği iddiasına sert tepki gösterdi. İddiayı dillendiren hukukçular ile muhalefeti Anayasa çalışmalarını sabote etmeye çalışmakla suçlayan AKP’li yöneticiler, Anayasa’dan daha kapsamlı TCK, Medeni Kanun, Türk Ticaret Kanunu gibi yasa çalışmalarında da hem Meclis’teki görüşmeleri sürecinde hem de Meclis’e gelmeden önce hazırlık aşamasında pek çok akademisyenin aylarca çalışma yaptığına dikkat çekerek, “Bu hocalarımıza para mı ödenmişti ki, şimdi yeni Anayasa taslağını hazırlayan akademisyenlerin bu işi ücret karşılığı yaptığı gündeme getiriliyor” dediler.


Referandum kaosuna adım adım

21 Ekim’de yapılacak Anayasa değişikliği referandumu için süreç işliyor. Gümrük kapılarında oy verme işlemi sürüyor. Hükümet ise referandumda kaosa neden olabilecek düzenlemeleri değiştirmek için yeni bir anayasa değişikliği gündeme getirmek mümkün iken, henüz herhangi bir çalışma başlatmadı. Muhalefetin bu yönde bir çalışma yapması için yaptığı cılız çağrıları karşılıksız bırakan AKP, kritik konuda topu Yüksek Seçim Kurulu’na attı. Ancak referandumda ısrar etmenin Türkiye’yi adım adım yeni bir kaosun eşiğine getirmesi ihtimali bulunuyor. Hukukçuların baştan beri yaptığı uyarılara rağmen referandumda ısrar edilmesi nedeniyle ortaya hukuki bir kaosun çıkması ihtimali giderek artıyor.

Referandumdan ’Evet’ çıkması halinde eğer YSK seçim derse 40 gün içinde 11. Cumhurbaşkanı için seçim yapmak gerekecek.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
'SEZER ÜNİVERSİTELERİ BATAKLIK YAPTI'
19 Mayıs Üniversitesi Öğretim üyesi İbrahim Aydın rektörleri ağır bir ...
İNSAN KENDİ DİNİNDEN KORKAR MI?
"Hiçbir düşman güç bunu yapamazdı.Hiçbir fesatlık bu kadar başarılı olamazdı. ...
 
ANAYASANIN İÇERİĞİNE DEĞİL USULÜNE İTİRAZ ETTİM
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Teziç'i kabulü 1 saat 15 dakika sürdü. Teziç, ...
ANAYASA İÇİN ASKERLİ SİVİLLİ KULİS
Genelkurmay Başkanı Büyükanıt dün Meclis Başkanı Toptan’a tebrik ziyaretine gitti.
KÖŞK'TE İLK İFTAR ŞEHİT AİLELERİNE
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Çankaya Köşkü'nde vereceği ilk iftar için ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Euroleague
MERSİN
İstanbul Başakşehir
premier lig
A Milli Takım
Faruk Bal
lollipop
kemal kılıçdaroğlu
UEFA Avrupa Ligi