Libananco tarafından enerji bakanlığı aleyhine dünya bankası nezdinde kurulu yabancı yatırım uyuşmazlıklarının çözüm merkezi ICSID’de 10,1 milyar dolar taleple açılan ve şu anda dünyadaki en büyük davalardan birisi olan davayı da Stuart Newberger ve ekibi yürütüyor.
Alınan bilgiye göre; Libya tarafından düşürülen bir uçakta ölenlerin yakınları tarafından açılan davada amerikan mahkemesi Libya devleti ve altı Libyalı yetkilinin 6 milyar doların üzerinde bir tazminat ödemesine hükmetti.
Tazminat, kurbanların çektiği acı, kurbanların yakınlarının çektiği acı, kurbanlar yaşasalardı kazanacakları para, uçağın değeri ve faizden oluşuyor.
Libya ve mahkum edilen yetkililerin bu tazminatı ödemekten kaçınmasının mümkün olmadığı, böyle bir durumda Libya’nın Amerika’daki veya Amerika dışındaki varlıklarının haczedileceği belirtiliyor.
Özellikle devletler aleyhine açılan davalarda çok başarılı olan ve Libananco tarafından açılan tahkim davasını da yürüten Newberger ve ekibinin bu başarısının enerji bakanlığı’nın da gözünü korkuttuğu ve davanın devamı halinde Türkiye’nin çok büyük bir tazminat miktarı ile karşı karşıya kalması riskinin bulunduğu kabul ediliyor.
AYRINTILAR İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKE TIKLAYABİLİRSİNİZ:
http://www.crowell.com/PracticeAreas/Page.aspx?id=60&cid=366
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
|
|||||
|