Almanya'da Aşağı Saksonya Eyaleti Kriminolojik Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Christian Pfeiffer, "Neue Presse" gazetesine yaptığı açıklamada, bu önlemin tahliye edilenin yeniden suç işleme tehlikesini önemli oranda azalttığını kaydetti.
Hür Demokrat partili Adalet Bakanı'nın elektronik kelepçe önerisine Birlik Partileri (CDU/CSU) karşı çıkıyor.
Almanya'nın çeşitli eyaletlerinde elektronik kelepçe uygulaması yürürlükte. Hessen eyaletinde 10 yıl önce gündeme gelen elektronik kelepçe, şimdiye kadar yaklaşık 700 kişiye takıldı.
Baden-Württemberg eyaletinde Ekim ayında 150 kişiyi kapsayan elektronik kelepçe uygulaması başlatılacak. Uygulama 1 yılla sınırlandırıldı.
AA
|
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...