E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ADD KAYNIYOR! ERUYGUR SEÇİM İSTEDİ 

3 Temmuz'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başına geçen emekli orgeneral Şener Eruygur, kendisine yapılan eleştirileri kaldıramayarak, seçime gidilmesini istedi.

2.01.2007 - 04:21
ADD KAYNIYOR! ERUYGUR SEÇİM İSTEDİ

 

3 Temmuz'da Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başına geçen Jardarma eski Genel Komutanı emekli orgeneral Şener Eruygur, yapılan faaliyetler ve derneğin yönetilme biçimi konusunda sürekli kendisinden hesap soran 21 kişilik yönetim kuruluna rest çekip, "Benden böyle ikide bir hesap soramazsınız. O zaman buyurun genel kurul yapın" deyince, Ocak ayının son haftasında olağanüstü genel kurul yapılması kararlaştırıldı.

 

Eruygur'un yardımcısı Prof. Dr. Nur Serter'in paşanın yeniden genel başkan adayı olmasında ısrar ettiği, aksi halde kendisinin tek başına dernekte tutunamayacağı belirtildi.

Eruygur'a karşı bayrak açmış olan muhalefet, olağanüstü genel kurul kararından memnun olurken, "3 Temmuz'daki genel başkan oylamasından bir gün önce Sıhhiye Orduevi'nde kurulan ikna odalarının bir benzerinin yeniden yaşanmasından endişe ediyoruz" dediler. Yaklaşık 1000 delege yönetim kurulunu seçmek için oy kullanacak. 27 Ocak'ta yapılacak olağanüstü genel kurulda seçilecek yönetim kurulu üyeleri genel başkanı seçecek.

 

KIŞLA GİBİ ELEŞTİRİSİ

17 Aralık'taki ADD'nin son yönetim kurulu toplantısında kurul üyeleri, "dernek faaliyetleri çerçevesinde kararların 'tepeden inme yöntemlerle' alındığını, tartışma kültürüne riayet edilmediğini, bir sivil toplum kuruluşunun kışla disipliniyle yönetildiğini, bu tutumun 'Atatürkçü Düşünce Sistemi'yle bağdaşmadığını" dile getirerek, Eruygur ve Serter'in istifalarını istediler. Ayrıca Eruygur ve yardımcısı Nur Serter'in Protestan misyonerliği yaptığının mahkeme zabıtlarına ve MİT raporlarına geçtiği öne sürülen Çağdaş Eğitim Vakfı'nın (ÇEV) yönetim kurulunda yer almaları ve yapılan uyarılara rağmen oradan istifa etmemeleri de yönetim kurulu üyeleri tarafından dile getirildi. Bu eleştiriler üzerine 10 dakika süre isteyen Eruygur ve Serter, toplantı salonuna döndükten sonra "Ocak ayının son haftasında olağanüstü genel kurula gidilmesini" önerdiler ve bu öneri kabul edildi. Eruygur'un öneriyi yaparken, "Benden böyle iki de bir hesap soramazsınız. Hesap sorulacak yer genel kuruldur" dediği belirtildi.

 

Dışarıya karşı birlik görüntüsü verelim

ADD Genel Başkanı Şener Eruygur il ve ilçe şube bakanlarına gönderdiği genelgede, söz konusu tartışmaların "örgüt içinde" kalması uyarısında bulunarak, "Delegelerimizin her zamanki sorumluluk bilinciyle ve sağduyulu hareket edeceklerinden emin olduğumuz bu seçim ADD'nin bir iç meselesi olarak ele alınmalı, dışarıya karşı birlik ve beraberliğimiz her zamankinden daha etkin şekilde gösterilmeli, normal faaliyetlerimiz asla aksatılmamalıdır" dedi.

 

YENİ ŞAFAK

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ALMANYA, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINI DEVRALDI!..
Almanya, yeni yılla birlikte 6 aylık AB Dönem Başkanlığını Finlandiya’dan devraldı.
ERDOĞAN'IN DANIŞMANINA: TERBİYESİZ
Çağdaş Gazeteciler Derneği, Başbakan Erdoğan'ın Basın Müşaviri Akif Beki'ye, ...
 
BAYRAMDA ELİNİ ÖPMEYE GELEN DAMADINI ÖLDÜRDÜ!..
GAZİANTEP'te, 66 yaşındaki Süleyman Özkan, iki yıl önce kızını kaçırarak ...
TÜRKİYE KUPASI'NDA PROGRAM DEĞİŞTİ: İŞTE YENİ TARİHLER!..
TFF'den yapılan açıklamaya göre Türkiye Kupası Grup Beşinci maçları ve ...
BEBEK KATİLİNE BU BAYRAMI YAŞATMA HAKKINI KİM VERDİ?
Halka ve Olaylara Tercüman gazetesi bugün bu manşetle çıktı! İşte Kenan ...
 
GÜRTUNA’DAN 1 MİLYAR DOLARLIK DAVA
Turkuaz Hareketi Lideri, eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali ...
DİYANET’TE DEVRİM
Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası Taslağı köklü değişiklikler ...
200 MİLYON DOLARLIK BOŞANMA!
NBA'in gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında yer alan Michael Jordan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Torku Konyaspor
Kobani
ütopya
film
madenci
Devlet Bahçeli
karadeniz
Hugh Jackman
özgecan aslan