E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ABD: 'Türkiye’nin yanında'

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook ise basın toplantısında bir soru üzerine, PKK saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

9.09.2015 - 11:57
ABD:

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest,  “ABD, açıkça müttefiki Türkiye’nin yanında durmaktadır. Türkiye’nin kendini savunma hakkı var” dedi.

"ABD olarak, Türkiye ile PKK’nın barışçıl bir çözüme ulaşmaya dönük sürece dönmesinin önemine işaret ettiklerini" belirten Earnest ayrıca, "Türkiye’nin DAEŞ’in gücünün azaltılması ve tamamen yok edilmesine yönelik koalisyona aktif katılımı ve desteğinden de memnuniyet duyuyoruz" ifadesini kullandı.

"Saldırıları güçlü biçimde kınıyoruz"

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Sözcüsü Peter Cook ise basın toplantısında bir soru üzerine, PKK saldırılarında şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.
“İki düzineden fazla Türk güvenlik güçleri mensubunun hayatlarını kaybetmesine neden olan PKK’nın hafta sonundaki iki terör saldırısını güçlü biçimde kınıyoruz” ifadesini kullanan Cook, Türkiye’nin, terör örgütü PKK’ya yönelik Irak'ın kuzeyindeki operasyonlarıyla ilgili olarak da kendisini savunma hakkı bulunduğuna dikkati çekti.

Cook, bir soru üzerine, Türkiye’nin kuzey Irak’taki operasyonları öncesinde kendilerini haberdar ettiğini kaydetti.

ABD Dışişleri de saldırıları kınadı

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de günlük basın brifinginde, PKK'nın saldırılarını kınadı.
"Türk güvenlik yetkililerine yönelik bu terör saldırılarını kınamayı sürdürüyoruz" diyen Kirby, dualarının saldırılarda hayatını kaybeden Türk askerleri ve polisleriyle olduğunu kaydetti. Kirby, "Türkiye'nin, her ülke gibi terör saldırılarına karşı kendini koruma hakkı olduğunu anlıyoruz ve onların bunu orantılı bir biçimde yapmasını istiyoruz" ifadesini kullandı. 

Öte yandan Kirby, Hürriyet gazetesi önündeki protestoya ilişkin bir soru üzerine, haberleri gördüklerini belirterek, "Türkiye'nin, Anayasa'sında belirtildiği gibi medya özgürlüğüne ve adil yargılamaya saygı duyması" çağrısında bulundu.

Bu ilkelerin sağlıklı demokrasilerin önemli unsurları olduğunun altını çizen Kirby, "Hürriyet gazetesine yönelik protestoların Adalet ve Kalkınma Partisi üyelerince teşvik edilmiş olduğuna yönelik haberlerden endişe duyuyorum. Seçilerek iş başına gelmiş kişiler, medya kurumlarına yönelik şiddeti teşvik ediyor izlenimi oluşturmamak için dikkat etmeliler" ifadesini kullandı. 

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ban'dan Türkiye'deki Saldırılara Kınama!
Ban, BM'ye üye ülke temsilcisi büyükelçilere, "tarihin yargısı sert olacaktır" ...
Cameron’un göçmenlere olan tutuculuğu bıktırdı!
Fransa’da en fazla göçmenin yaşadığı liman kenti Calais Belediye Başkanı ...
Merkel:
Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, ...
 
Danimarka'dan skandal hamle!
Danimarka hükümeti, ‘caydırma’ amacıyla 1.4 milyon Suriye mültecinin yaşadığı ...
ABD'den İsrail'e suikast izni!
Hamas'ın lider ve askeri kadrosundaki bazı isimlerin ABD tarafından 'terör ...
Merkel'den 'PKK' yorumu!
Almanya Başbakanı Merkel, Başbakan Davutoğlu ile gerçekleştirdiği görüşmede, ...
 
Kırım Tatarları'ndan 'abluka' kampanyası!
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Çubarov, Rusya tarafından ilhak edilen ...
Suriye'de yoğun kum fırtınası!
Suriye'de etkili olan kum fırtınası nedeniyle rejime bağlı savaş uçaklarının ...
Papa 300 yıllık kuralı değiştirdi!
Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Fransciscus, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
galatasaray
Vladimir Putin
yunanistan
Demba ba
DEAŞ
Brezilya
İlker İnanoğlu
EURO2016
savcı