E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

AB Bakanı Çelik: Türkiye ile Rusya arasında hasmane bir ilişki istemeyiz!

AB Bakanı Çelik, "Türkiye ile Rusya arasında hasmane bir ilişki olmasını istemeyiz. Mektuplar, bu niyetimizin en yüksek düzeydeki göstergesi olarak ele alınmalıdır." dedi.

14.06.2016 - 20:32
AB Bakanı Çelik:

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, AB’nin gelecek dönem başkanı Slovakya’nın başkenti Bratislava’daki büyükelçilik rezidansında Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Türkiye ile AB arasında sığınmacılarla ilgili "1'e 1" anlaşmasıyla çok önemli adımlar atıldığını ifade eden Çelik, geri kabul anlaşması, 3 milyar avronun Türkiye’ye gelmesi, vize serbestisi sürecinin hayata geçmesi konularında tıkanma yaşandığını belirtti.

Söz konusu tıkanmanın aşılması gerektiğine dikkati çeken Çelik, "Türkiye ile vize serbestisinin gerçekleşmesinde herhangi bir engel olduğunu düşünmüyoruz. Zaten kriterlerin tamamına yakını yerine getirilmiştir. İnsanlığa mal olmuş evrensel siyasi değerlerin nasıl korunabileceği konusunda beraberce daha çok çalışmamız gerekiyor." dedi.

"Hasmane bir ilişki olmasını istemeyiz"

Çelik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yazdığı mektuba ilişkin bir soru üzerine, daha önce ilişkilerde kriz noktasını oluşturan uçağın düşürülmesi konusunda yapılan teknik açıklamaları hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başından beri bu büyük ilişkinin zarara uğratılmaması gerektiğini, bu olayın araştırılmasına Türkiye’nin hazır olduğunu ifade ettiğini anımsatan Çelik, şöyle konuştu:

"Gelinen noktada Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımı da şimdiye kadar ifade ettiği çizginin bir devamı olarak değerlendirilmelidir. Türk halkı ve Rus halkı arasında çok yakın bağlar var. İki ülke arasında hasmane bir ilişki olmasını istemeyiz. Büyük denkleme bakıldığında bu ilişkilerin dünya ve bölge barışı açısından korunması ve geliştirilmesi gerektiği açık şekilde ortada. Sayın Başbakanımızın Medvedev’e ve Cumhurbaşkanımızın Putin’e yazdığı mektup bu niyetimizin en yüksek düzeydeki göstergesi olarak ele alınmalıdır."

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber'in istifası

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Haber’in istifasına da değinen Çelik, şunları kaydetti:

"Bir diplomatın kesinlikle bilmesi gereken ve riayet ettiği ilk kural görev yaptıkları yerlerin ortak makamı olan Cumhurbaşkanlığı makamı ve o ülkenin değerlerine saygıdır. Söz konusu büyükelçi, yaptığı konuşmada bu temel kuralı ihlal etmişti zaten ve gereken tepkiler de kendisine verilmişti. Zannediyorum o sürecin bir devamı olarak Türkiye’de görev yapmasının bir işlevi, manası kalmamıştır. AB ile ilişkilerle bağlantılı olarak değerlendirilmemelidir."
aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AP'den vize serbestisi için HDP şartı!
AP Türkiye Raportörü Piri, "Demirtaş veya HDP milletvekilleri hapse girerse,Türkiye ...
Doğru Anda Çekilen 35 Fotoğraf
http://www.turktime.com/video/dogru-anda-cekilen-35-fotograf/191690
HEİDİ'NİN AYAKLARI NİYE ÇIPLAK?
http://www.turktime.com/galeri/nedenine-inanamayacaksiniz-heidi-nin-ayaklari-niye-ciplak/189857/
 
Felluce Barajı'nda denetim sağlandı!
Irak ordusunun, terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Felluce Barajı'nda ...
İran'a 10 milyar dolarlık OSB!
İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası Başkanı Muhsin Celalpur, "İstanbul ...
Berlusconi kalp ameliyatı oldu
Eski İtalya Başbakanı ve İtalya’nın önde gelen futbol takımlarından Milan’ın ...
 
Fransız polisi 'o' holiganların peşinde!
Fransa İçişleri Bakanı Cazeneuve, Avrupa Futbol Şampiyonası'nda kavga ...
Paris saldırganının üzerinde suikast listesi çıktı
Paris terörle mücadele savcısı François Molins, başkentin kuzeybatısında ...
Terör örgütünden kan donduran katliam!
Boko Haram şiddetinin hüküm sürdüğü Kamerun'da geçen hafta örgüt tarafından ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Beyaz Saray
DEAŞ
seçim
İslam
hdp
ismail kartal
Carlos Arroyo
Belarus
Facebook