E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tübitak fen lisesi yeni öğrencilerini bekliyor 

Milli Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ortaklığıyla kurulan TÜBİTAK Fen Lisesi, yeni eğitim dönemi için öğrenci kabul etmeye hazırlanırken, okula giriş için düzenlenecek özel sınavın 18 Temmuz’da 24 ilde gerçekleştirileceği açıklandı.

14.07.2026 - 13:19
Tübitak fen lisesi yeni öğrencilerini bekliyor

TÜBİTAK Fen Lisesi, lise çağındaki gençlerin yalnızca teorik derslerle sınırlı kalmayıp ülkenin en köklü araştırma kurumlarıyla aynı kampüs ortamında bir arada yetişmesini hedefliyor. Bu sayede okul, Türkiye'nin Milli Teknoloji Hamlesi doğrultusunda ihtiyaç duyduğu nitelikli bilimsel insan kaynağının oluşturulmasına doğrudan katkı sağlıyor.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Orhan Aydın, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, yüzde birlik dilimde bulunan öğrencilerin okul için başvuru yapabileceğini belirtti. Adayların akademik başarılarının yanı sıra özel bir değerlendirme sınavından da geçeceklerini ifade eden Aydın, başvuruların 15 Temmuz akşamına kadar devam ettiğini hatırlattı.

SINAV 24 İLDE EŞ ZAMANLI YAPILACAK

Okulun özel sınavının 18 Temmuz Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacağını açıklayan Aydın, sınavın detaylarını paylaştı. Toplam 100 dakika sürecek çoktan seçmeli sınavda adaylara bilgisayar alanından 10, matematik alanından 10 ve fen bilimleri alanından 30 olmak üzere toplam 50 soru yöneltilecek. Sınav, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrencilere kolayca ulaşabilmek amacıyla 24 farklı ildeki 25 merkezde aynı anda uygulanacak.

Gebze'deki yerleşkenin dünyadaki nadir kampüslerden biri olduğunu vurgulayan Aydın, denize sıfır ve yeşillikler içindeki bu alanda okul ve yurt binalarının tamamen hazırlandığını söyledi. Farklı şehirlerden gelen öğrenciler için yatılı imkanların büyük bir avantaj sunduğunu belirten Aydın, kampüsün sportif ve kültürel alanlarıyla öğrencilere güvenli ve zengin bir sosyal yaşam sunduğunu ekledi.

MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ'NİN LİDERLERİ YETİŞİYOR

Okul bünyesinde yer alan modern laboratuvarların bilime meraklı gençlere benzersiz bir araştırma ortamı sunduğunu ifade eden Aydın, geleceğin araştırma liderlerini yetiştirmeyi amaçladıklarını kaydetti. Bu eğitim ortamının öğrencileri hem ulusal hem de uluslararası düzeydeki yarışmalara en iyi şekilde hazırladığını belirterek, gençlerin bilim olimpiyatlarında kazandıkları madalyalar ve projelerle kendilerini gururlandırdığını dile getirdi.

ETİKETLER:
MEB , Türkiye , teknoloji ,
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Telefon fiyatına otomobil
İkinci el araç almak isteyen vatandaşlar için gümrükte kalan onlarca araç, ...
NATO Zirvesi’nde Türk dron karşı tedbir sistemlerine tam not
Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı koordinasyonunda geliştirilen ...
Apple'dan OpenAI'a dava
Apple, iki eski çalışanı ve OpenAI'a, şirketin ticari sırları ile gizli ...
 
Üniversitelerde yapay zeka devrimi: Son 3 yılda 81 yeni program açıldı
Yükseköğretim Kurulu (YÖK), dijital dönüşüm hamlesi kapsamında yapay zeka ...
Yapay zeka rüzgarı TSMC'yi uçurdu: Çip devinden yüzde 36'lık dev büyüme
Dünyanın en büyük sözleşmeli çip üreticisi Tayvanlı TSMC, küresel çapta ...
Uzay görevinin ciddi beyin riskleri
Yeni bir bilimsel araştırma, uzun süreli uzay görevlerinin insan beyninde ...
 
WhatsApp sayesinde doğum günlerini unutmayacaksınız
WhatsApp, kullanıcıların yakınlarının doğum günlerini kaçırmasını engelleyecek ...
KAAN için kritik eşik aşıldı
Milli muharip uçak KAAN'da kullanılacak F110 motorlarının satışına ilişkin ...
İsrailli yazılıma darbe!
ABD Federal Soruşturma Bürosu ve Google, dünya genelinde iki milyondan ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Haber
Türkmenistan
poyraz karayel
uefa
Emre Belözoğlu
karadeniz
Paul Scholes
zatürre
Anadolu Partisi