E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

ROKETSAN'dan gövde gösterisi 

ROKETSAN, SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı’nda NEŞTER, CİRİT Anti-İHA, CİDA ve mini seyir füzesi olmak üzere 4 yeni yerli sistemi ilk kez tanıttı.

7.05.2026 - 12:18
ROKETSAN dan gövde gösterisi

Roket, füze ve mühimmat teknolojileri firması ROKETSAN, SAHA 2026 Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayi Fuarı'nda NEŞTER, CİDA, CİRİT Anti-İHA ve mini seyir füzesini ilk kez kamuoyuna tanıttı. NEŞTER, CİDA, Mini Seyir Füzesi ve CİRİT Anti-İHA fuar katılımcılarından yoğun ilgi gördü. ROKETSAN, lansman ürünlerinin yanı sıra birçoğu başarısını sahada kanıtlamış 40’a yakın ileri teknoloji sistemleriyle fuarda boy gösterdi.

Menzili 6000 kilometre! Türkiye'nin kıtalararası balistik füzesi Yıldırımhan, SAHA'da vitrine çıktı
CİRİT Anti-İHA, sahada başarısını kanıtlamış CİRİT Lazer Güdümlü Füzesinin yeni bir versiyonu olup; İHA’lara karşı kullanılan yüksek maliyetli hava savunma füzelerine güçlü bir alternatif teşkil ediyor.
Bu sayede, havadan gelen tehditlere karşı pahalı platform ve mühimmatları devreye almadan önce, uygun angajman zarfı içerisinde CİRİT Anti-İHA ile hedefin etkili şekilde imha edilmesi mümkün hale gelebilecek. Ayrıca bu versiyon yaklaşma sensörü ve Anti-İHA Harp Başlığı ile de dikkat çekiyor.

CİDA uzun menzilli tanksavar füze sistemleri ailesinin en yeni üyesi olarak, görüş ötesi kullanım kabiliyeti, uzun menzili, hızlı taarruz yeteneği ve hibrit arayıcı başlığı sayesinde nokta atış hassasiyetiyle sahadaki ihtiyaçlara doğrudan cevap veren, yüksek teknolojili bir çözüm olarak öne çıkıyor. Rakip sistemlere kıyasla çok daha uzaktan hedefi etkisiz hale getirme kabiliyetine sahip bu sistem; kara, deniz ve havada görev alan farklı platformlara entegre edilebilmesiyle sahada çarpan etkisi oluşturacak bir sistem olarak konumlanıyor.

Mini Seyir Füzesi de düşük maliyetli yapısını yüksek operasyonel etkiyle birleştiren yeni nesil bir çözüm olarak öne çıkıyor. Muadillerine kıyasla sunduğu uzun menzil, daha ağır harp başlığı ve çoklu taşıma imkânı sayesinde sahada özellikle de hava savunma sistemlerine karşı önemli bir güç çarpanı oluşturacak bu sistemimiz, hedef hattından görsel istihbarat toplayabilme yeteneğiyle de son kullanıcılara operasyonel çeşitlilik sunuyor.

NEŞTER, MAM-L ürününün bir varyantı olarak, minimum ikincil hasar prensibiyle yüksek hassasiyetli vuruşlar yapmak üzere tasarlandı. Klasik çözümlerden farklı olarak, bulundurduğu yaklaşma sensörü sayesinde, hedefe temas öncesinde devreye giren ve kesici bıçaklar içeren özgün bir harp başlığına sahip. Patlayıcı içermeyen bu yapı sayesinde, kitlesel imha yerine doğrudan noktasal hedeflere yüksek hassasiyetli vuruş sağlayabiliyor.

BAKAN GÜLER: İNŞALLAH BUNLARI SADECE CAYDIRICILIK İÇİN KULLANIRIZ
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, ROKETSAN'ın tanıtım etkinliğinde yaptığı konuşmada, "İnşallah bunları sadece caydırıcılık için kullanırız diye düşünüyoruz ama kullanmamız gerekirse de hiç düşünmeden kullanacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. En etkili şekilde kullanacağımızı değerlendiriyoruz." dedi.

ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, "Bunlara yönelik olarak anti İHA sistemleri de bütün dünyanın üzerinde en çok çalıştığı konulardan bir tanesi. Uzunca süredir CİRİT füzesini karadan karaya olan bir sistem olarak kullanıyorduk ama bugün sizlerle CİRİT'in anti İHA versiyonunu, yani 8 kilometreye kadar havadaki İHA'ları etkisiz hale getirecek olan füzemizi paylaşıyoruz" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yapay zekada o risk erteleniyor
Avrupa Birliği (AB) kurumları, Birlik yapay zeka yasasındaki bazı kuralları ...
Yıldırımhan görücüye çıktı
Türkiye'nin ilk kıtalararası balistik füzesi Yıldırımhan, SAHA 2026 fuarında ...
TUSAŞ ile Aerospace anlaşmaya vardı
GE Aerospace ile Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ), HÜRJET uçaklarına ...
 
Siber Güvenlik Kurulu toplanıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Siber Güvenlik Kurulu, ilk kez toplanacak.
ASELSAN'dan piyasa değeri rekoru
Türkiye'de savunma teknolojisinin gelişimi ve dönüşümünde öncü rol oynamayı ...
En ucuz Mac mini'yi satıştan kaldırıldı
Apple, 256 GB'lık Mac mini modelini satıştan kaldırarak cihazın başlangıç fiyatın yükseltti.
 
Çocuklar Güvende uygulaması ilk 20'de
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Çocuklar Güvende" ...
ASELSAN'ın yeni logosu tanıtıldı
ASELSAN, küresel marka olma vizyonunu güçlendirmek ve geleceğe yönelik ...
iPad isimlendirmesi değişiyor
Apple’ın yeni nesil giriş seviyesi iPad modeliyle birlikte uzun süredir ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
İsrail
passolig
Kızılyıldız
Demba ba
Yükseköğretime Geçiş Sınavı
Numan Kurtulmuş
iett
atletico madrid
Lionel Messi