E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bakan Kurum: Birileri 'Yapılamaz' dedi, Türkiye yaptı 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Birileri ‘yapılamaz’ dedi, Türkiye yaptı. Birileri ‘Hükümet bu enkazın altında kalır’ diye bekledi, biz Cumhurbaşkanımız liderliğinde Asrın İnşasını dünyaya gösterdik" dedi.

11.05.2026 - 12:43
Bakan Kurum: Birileri  Yapılamaz  dedi, Türkiye yaptı

Türkiye’nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi (BMİDÇS) Taraflar Konferansı’nın 31’inci Oturumu’na (COP31) başkanlığı ve ev sahipliği kapsamında COP31 Başkanı ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum’un temasları sürüyor. COP31 Eylem Gündemi’nin en önemli başlıkları arasında yer alan ‘dirençli şehirler’ çalışmaları kapsamında “Türkiye’nin COP31’e Giden Yolu: Dirençli Şehirler” programı dünyanın farklı ülkelerinden bakanları, bakan yardımcılarını, BM ve AB gibi uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticilerini Hatay’da bir araya getirdi. 2 gün süren programa ev sahipliği yapan Bakan Kurum, depremden sonra yürütülen inşa seferberliğini yabancı konuklara Hatay sokaklarında anlattı. 11 ilde 455 bin ev, iş yeri ve köy evi inşa edildiğini, bu yapıların da iklim değişikliğine uygun, yenilenebilir enerjili ve Sıfır Atık uyumlu olduğunun altını çizdi.



HEM TARİHİ HATAY SOKAKLARINI HEM YENİ HATAY EVLERİNİ GÖRDÜLER

Heyet, Bakan Kurum ile birlikte ilk olarak Kurtuluş Caddesi’ni dolaştı. Habib-i Neccar Camii’nde incelemelerde bulunan konuklar, Kemalpaşa Caddesi, Asi Nehri kenarını, Tarihi Meclis Binası’nı ve Atatürk Caddesi’ni gezdi. Daha sonra araçlarla dolaşan ve yeni yerleşim yerlerindeki konutları gören yabancı konuklar çalışmaları takdirle karşıladı. Bakan Kurum ziyaretin görüntülerini ve yabancı katılımcıların görüşlerini  “Birileri ‘yapılamaz’ dedi, Türkiye yaptı. Birileri ‘Hükümet bu enkazın altında kalır’ diye bekledi, biz Cumhurbaşkanımız liderliğinde Asrın İnşasını dünyaya gösterdik” mesajıyla sosyal medya hesabından paylaştı.

KOSAVALI BAKAN: GÖRDÜKLERİM GERÇEKTEN İNANILMAZ

Saha ziyaretine ilişkin açıklama yapan BM-Habitat I?cra Direkto?ru? Anaclaudia Rossbach, “3 yıldan kısa bir süre zarfında yüz binlerce konut inşa edilmiş. Gerçekten de sağlam bir anlatı, sağlam bir hikaye. Tüm dünya halkları için dirençli şehirlerle ilgili bu şekilde çıkartılıp yansıtılabilir. Türkiye'den de yine bu güzel örnekleri COP31'e taşımasını temenni ediyorum” dedi. Bu kadar kısa sürede yeniden ayağa kalkmak olağanüstü” ifadelerini kullandı.



“DÜNYANIN TÜRKİYE’DEN ÖĞRENECEĞİ ÇOK ŞEY OLDUĞUNA İNANIYORUM”
Somali Çevre ve İklim Değişikliği Bakanı Bashir Mohamed Jama da çalışmaları ‘hayranlık verici’ sözleriyle tarif ederek, “2 yıl önce depremle büyük yıkım yaşayan bu bölgede bugün yüz binlerce konutun inşa edildiğini, yolların ve köprülerin yapıldığını, ticaretin ve ekonominin yeniden ayağa kalktığını görmek gerçekten hayranlık verici. Dünyanın, özellikle de en güçlü ve varlıklı ülkelerin, böylesine büyük afetlerin ardından yıkılmış şehirleri ve toplumları yeniden ayağa kaldırma konusunda Türkiye’den öğreneceği çok şey olduğuna inanıyorum” dedi. Heyette yer alan Suriye Yerel Yönetimler ve Çevre Bakanı Mohammed Anjrani de “Hatay’da yürütülen yeniden inşa çalışmalarını daha önce çok duymuştuk. Ancak bugün, açıkçası takdiri fazlasıyla hak eden bir tabloyla karşılaştık. Ziyaret alanı, adeta kendi hikayesini anlatıyordu; gerçekten eşsiz bir deneyimdi” ifadelerini kullanarak çalışmaların COP31 süreci çok önemli bir referans oluşturacağını dile getirdi.

ETİKETLER:
Murat Kurum , Asrın İnşa
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya'da iflas riski büyüyor
Ifo Anketler Merkezi Müdürü Wohlrabe, Almanya’da şirketlerin ciddi ekonomik ...
Özgür Erdursun yazdı: Emeklilerin seyyanen zam alacağı birikti
Dünya Gazetesi yazarı Özgür Erdursun, SSK ve Bağkur emeklileri ile memur ...
Piyasalar haftaya karışık başladı
Küresel piyasalar, Orta Doğu'da tırmanan jeopolitik gerilimlerin etkisiyle ...
 
Altın fiyatlarında hareketlilik sürüyor! Piyasalarda son durum
Haftanın ilk işlem gününde altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından ...
Zirve değişmedi: IMF'ye en çok borcu olan ülkeler belli oldu
Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından paylaşılan 2026 yılı güncel verileri, ...
9 milyon yolcuya ücretsiz seyahat imkanı sağlandı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, "Kara yolu ulaşımında 2025'te 1 ...
 
Anneler günü geldi, çiçek fiyatları tavan yaptı
Anneler gününde talebin arttığı buket fiyatları cep yakıyor. Üreticiden ...
Vergi düzenlemeleri TBMM'de
TBMM Genel Kurulu, vergiye yönelik düzenlemeleri de içeren Bazı Kanunlarda ...
Elektrik ve petrolde 32 lisans
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), elektrik ve petrol piyasalarında toplam 32 lisans verdi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Türkmenistan
Sağlık
Serdar Ortaç
Kızılyıldız
İstihdam
poyraz karayel
Kırgızistan
mehmet özkan
Abdullah Ercan