E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

500 Bin Üniversite Mezunu İşsiz  

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selvi: "İşsizlik çığ gibi büyüdü, 500 binin üzerinde üniversite mezunu işsiz dolaşıyor"

22.11.2008 - 22:22
500 Bin Üniversite Mezunu İşsiz

CHP Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Selvi, AK Parti iktidarının, her şeyi yapabilecek çoğunluğa sahip olmasına rağmen, ülkeyi başta ekonomi olmak üzere her alanda kötü yönettiğini ileri sürerek, "İşsizlik çığ gibi büyüdü, 500 binin üzerinde üniversite mezunu işsiz dolaşıyor" dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Selvi, İzmir'de Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde, konfederasyona bağlı sendikaların şube başkanlarıyla bir araya geldi.

Bu hükümetin göreve gelirken "yoksulluğa, işsizliğe ve yolsuzluğa son verme" iddiasıyla vatandaşlardan oy istediğini hatırlatan Selvi, şunları kaydetti:

"Peki acaba, yoksulluk, işsizlik azaldı mı? Ne yazık ki işsizlik alabildiğine çoğaldı. Özelleştirme adı altında 4-B, 4-C diye belirli statüler uydurarak, emekli yaşına gelmeden işten atılsınlar diye insanlar itilip sürülüyor. İşsizlik toplumsal yaşamımızı da tehdit eder hale geldi."

Selvi, hükümetin demokrasi, insan hakları ve özgürlüklerin geliştirilmesi konusunda da başarısız olduğunu iddia ederek, bunun en büyük kanıtının, ulusal ve uluslararası yasal düzenlemelere karşın Türkiye'de çalışanların sırf sendikalı oldukları için işten çıkarılması olduğunu söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu durum dikkate alındığında mahalli seçimlerin önem kazandığını belirten Selvi, bu seçimler için tüm sivil toplum örgütlerine büyük sorumluluk düştüğünü kaydetti.

Ekonomik krize ilişkin önerilerde de bulunan Selvi, vergilerin indirilmesi, istihdam üzerindeki vergi ve prim yükünün azaltılması, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ve oluşturulacak "Sosyal Güvenlik Fonu" ile vatandaşlara nakit ödeme yapılarak iç piyasanın hareketlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Selvi, sendikacılarla toplantısının ardından bir gazetecinin "CHP'ye 'kara çarşaflı' kadınların üye yapılmasına" ilişkin sorusu üzerine "CHP'de yıllardır inancına sahip çıkmış, başını örtmüş, başı açık gezmiş insanlarımız bulunmaktadır. Bunu büyük bir olay olarak görmemek lazım. CHP'nin ilkelerinden ödün vermesi söz konusu değil. CHP kimsenin giyimiyle kuşamıyla uğraşmamıştır" dedi.

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP Genel Başkanı Süleyman Soylu Turktime Genel Merkezi’nde Konuştu: İsmim Emanetçiliğe Sığacak Kadar Küçük Değil!
Turktime Genel Merkezi ziyaret eden Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman ...
TURKTIME'ı Ziyaret Eden Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok İmalı Konuştu!
14 yıldır Keçiören Belediye Başkanlığı görevini yürüten Turgut Altınok ...
MHP'li Ekici : DTP’lilerin Elini Sıktık da Elimize PKK’mı Bulaştı?
MHP kimsenin kurşun askeri değildir… Kimse üzerimizden evcilik oynamasın… ...
 
Turktime'a Konuşan Kutan Bombaladı: Bahçeli'ye Başbakanlık Teklif Ettik ama Kabul Etmedi
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan, DP Genel Başkanı Mehmet Ağar ve DSP ...
Ağar Turktime'a Konuştu: Ne Geçmişimi İnkar Ettim, Ne de Değiştim... Düz Ovada Siyaset Söylemi En Milliyetçi Söylemdir
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan’dan sonra DP Genel Başkanı Mehmet Ağar’da ...
Şirin Turktime'a Konuştu: Halk İsterse İdam Gelir
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) Genç Parti idamı geri getirecek ...
 
Trafik Kazalarıyla İlgili Önerge
AKP Yozgat Milletvekili Osman Coşkun ve 22 milletvekili, trafik kazalarıyla ...
AKP'li Adaylarda Aranan Kriterler
AKP Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, konuşmasında belediye başkan ...
AK Parti, Yerel Seçim Startını Verdi
AK Parti, parti genel merkezinde düzenlenen İl Seçim İşleri Başkanları ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Almanya
Kuzey Kore
seçim
GAZİANTEP
anap
Kırıkkale
Güvenlik
Borussia Dortmund
Jan Wouters