E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

11 EYLÜL'ÜN TÜRKİYE BAĞLANTISI 

El Kaide davası sanıklarından El Sakka, İngiliz Sunday Times gazetesine röportaj verdi: 11 Eylül bombacılarından dördünün eğitimini Yalova'da yürüttüm.

26.11.2007 - 11:50
11 EYLÜL ÜN TÜRKİYE BAĞLANTISI

Polis orada baskın yaptı ama delil bulamayınca adamları serbest bıraktı..

Müebbet istemiyle yargılanmasına geçtiğimiz yıl başlanan Suriye uyruklu El Kaide üyesi Louai el Sakka (34) avukatı Osman Karahan aracılığıyla İngiliz Sunday Times gazetesine son derece detaylı bir röportaj verdi. Sakka ayrıca birçok belgeyi ve Arapça olarak kaleme aldığı günceyi de gazeteye ulaştırdı. Terör örgütü El Kaide'nin üst düzey yöneticilerinden biri olma ve 2003 yılında 62 kişinin öldüğü İstanbul saldırılarını düzenlemekle suçlanan Sakka ABD'yi vuran terör saldırılarıyla bağlantısı olduğunu ve bu bağlantının Türkiye bağlantısını ilk kez açıkladı.

2 BOMBACI DA SONRA KATILDI

Sakka, 1999'da dört 11 Eylül bombacısının Türkiye'ye geldiğini, en başta Çeçenistan'da savaşmak için eğitim alan bu gençlere, Yalova dağlarında bizzat fiziki eğitim verdiğini anılarında ifade ediyor. Sakka, bu gençlerin 2001'de ABD'yi hedef alan 11 Eylül saldırılarında Dünya Ticaret Merkezi'ni vuran uçaktaki Ahmed ve Hamza el Gamdi, Pennsylvania'ya çakılan uçaktaki Said el Gamdi ile Pentagon'u vuran uçaktaki Nawaf el Hazmi olduğunu da söylüyor. Gazete, Sakka'nın "İyi Müslümanlar olmak istiyorlardı. Tatilleri sırasında Cihad'a katılmak istiyorlardı" dediği bu gençlere, daha sonra Türkiye'de diğer 11 Eylül bombacıları Macid Moked ve Satam el Sukami'nin de katıldığını belirtiyor.

SAHTE EVRAKLARI DA HAZIRLADI

Sakka'nın anılarına göre sınırdan geçmeleri sırasında, Gürcistan sınırı kapalı olduğu için gençler Çeçenistan'a gidemedi. Ancak Sakka Afganistan'a gitmeleri tavsiyesinde bulundu. Gençlerin eğitim aldığı Yalova kampına polis baskını da yaşandı. Sakka tarih vermeden, kampın bölgede şüphe uyandırması üzerine polisin kampa baskın düzenlediğini, bir gün boyunca sorgulandıklarını, ancak yasadışı bir şey yaptıklarına dair kanıt olmadığı için serbest bırakıldıklarını söylüyor. El Sakka, sahte evrak hazırladığı grubun Atatürk Havalimanı'ndan Pakistan'a gitmesi için gerekli hazırlık ve organizasyonu da üstlendi. Gençler de El Kaide'nin Kabil yakınlarındaki kamplarına gitti. Moked ve el Sukami Türkiye'ye geri döndüğünde pasaportlarındaki Pakistan vizesinden kurtulmalarını da yine Sakka sağladı. Bu sayede iki genç ABD'ye şüphe çekmeden girebildi.

"Türkiye 'terörist aklama' merkezi"

EL Sakka'nın avukatı bu ifadeler hakkında, "Nasıl ki para aklamak varsa, aynı şekilde terörist aklamak da var. Ve Türkiye bu işin merkezi. Sakka Türkiye, Avrupa, Suriye ve İran'daki bir numaralı El Kaideci'ydi" yorumunu yaptı. Gazeteye verilen belgelerde Bosna savaşı başladığında, Sakka'nın Türkiye'de kalıp buradan mücahit bulmaya çalıştığı ve gençleri savaş bölgesine gönderdiği de belirtiliyor.

SAVAŞLARA TIBBİ DESTEK
Sakka'nın Bosna ve iki Çeçen savaşı için de tıbbi destek sağladığı vurgulanıyor. Gazetenin Sakka hakkında bilgileri doğrulatmak amacıyla görüştüğü 11 Eylül Sorularına Cevap Bulma Komisyonu'ndan Evan Kohlmann da, "Sakka, Zerkavi'nin yanındaydı. Türkiye El Kaide için önemli bir durak. Birçok yabancı savaşçı buradan geçiyor" diye konuştu.

Sabah

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
 
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
ERMENİ İSYANININ TEMELLERİ ABD'DE ATILMIŞ
ABD'de 1915 olaylarına ilişkin yürüttükleri lobicilikle dünya gündemini ...
O BİRKAÇ GÜNÜN ÜZERİNDEN 1 AY GEÇTİ!
Tarih 24 Kasım 2007... Başbakan Erdoğan, Romanya ziyareti öncesi havaalanında ...
 
VEKİLLİĞİ KAYBETTİ, YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİNİ KAZANDI
MP Yönetim Kurulu’na, Eskişehir’den AKP milletvekili adayı olan Dökmeci atandı.
'EFSANE' SOLCUDAN TARİHİ İTİRAF
1973 seçimlerinde yüzde 64 gibi büyük bir oyla İstanbul Belediye Başkanı ...
NÜFUS CÜZDANI TARİHE GÖMÜLÜYOR
2008 yılından itibaren nüfus cüzdanının yerini elektronik vatandaşlık ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
ÖSYM
TCMB
Almazbek Atambayev
A Milli Takım
Kayseri Erciyesspor
100 . yıl
Ermenistan
Erdoğan
dava