Ekonomik krizin etkilerini azaltmak için geçen yıl Vogue Türkiye’nin başlattığı Fashion’s Night Out (FNO) 1 milyona yakın İstanbulluyu gece alışverişinde bir araya getirdi. Nişantaşı’nda startı verilen etkinlik, ardından Bağdat Caddesi ve İstinye Park’ta sürerken gecede 6 saat içinde 75 milyon dolarlık ciro sağlandı. Markaların cirosu yüzde 50-700 arası arttı.
Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği (AMPD), Birleşmiş Markalar Derneği, Tescilli Markalar Derneği ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Şişli Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi işbirliği ile düzenlenen gecede İstanbul’un üç farklı bölgesinde 1000’e yakın mağaza ve 650 marka saat 24.00’e kadar açık kaldı. Nişantaşı saat 19.00’dan itibaren dolmaya başlarken, trafik kilitlendi. İstinye Park ise bir gecede 100 bin ziyaretçi ağırlarken otoparklar ağzına kadar doldu, trafik Maslak’a kadar uzandı. Bağdat Caddesi ise yaklaşık 600 bini geçen ziyaretçi sayısı ile gecenin rekorunu kırdı.
Geçen yılki FNO etkinliğinde 85 bin ziyaretçiyi ağırlayan İstinye Park’ta bu yıl ziyaretçi sayısı yüzde 20 artarak 100 bine ulaştı. Ciroda da yüzde 30 artış beklediklerini kaydeden İstinye Park Genel Müdürü Hakan Kurt, “Gecede özellikle aktivite, promosyon yapan mağazalar ciddi ciro artışı sağladı” dedi.
Etkinliğe Bağdat Caddesi dahil 1 milyonun üzerinde kişinin katıldığını kaydeden Alışveriş Merkezleri ve Perakendecileri Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, “Bağdat Caddesi ve Nişantaşı ciddi bir yoğunluk yaşadı. İstinye Park’ta da ziyaretçi sayısı arttı. Geçen yıl 6 saat içinde 50 milyon dolar bir ciro sağlanmıştı. Bu yıl rakamın yüzde 20 arttığını düşünüyoruz” dedi. Ramsey, bir önceki güne göre satışını yüzde 440 arttırdı.
Hangi marka ne yaptı?
Twist’ten alışveriş yapanlar Ajda Pekkan’la fotoğraf çektirdi.
Batik ziyaretçilerini Ayşe Arman’la bir araya getirdi.
Ramsey’den bir takım elbise satın alan, ikinci takım elbiseye fiyatından bir sıfır atarak sahip oldu.
Teknosa gecede moda ile teknolojiyi biraraya getirdi. Ünlü tasarımcılara atıklardan kıyafet tasarlattı.
GAP geceye özel yüzde 50 indirim yaptı.
H&M 100 TL’lik alışveriş yapana özel fular hediye etti.
Oxxo mini Ozan Doğulu konseri düzenledi.
RADİKAL
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...