E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

'Yargıya Güven Artırılmalı'  

Türkiye-AB ilişkilerinde en yüksek karar organı olan Ortaklık Konseyinde, Türk tarafından, "yargının tarafsızlığının güçlendirilerek, halkın yargıya olan güveninin artırılması" talep edilecek.

26.05.2008 - 00:03
 Yargıya Güven Artırılmalı

Ortaklık Konseyinin 27 Mayısta yapılacak toplantısı için AB dışişleri bakanlarının yarın tartışmadan onaylayacakları Ortak Tutum Belgesinde, siyasi partilere açılan kapatma davalarının yakından izlendiği belirtilerek, "AB, bu davaların sonucunun Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına ve Avrupa Konseyi Venedik Komisyonunun belirlediği ilkelere uyumlu olacağına güven duyar" deniliyor.

 

Türkiye’deki tüm siyasi aktörlere, görüş ayrılıklarını "tüm vatandaşların temel özgürlüklerine, anayasaya ve demokratik laikliğe saygı göstererek diyalog ve uzlaşma ruhu içinde çözmeleri" çağrısı yapılan belgede, yargı konusunda şu görüşlere yer veriliyor:

 
 

"AB, tarafsız, bağımsız, güvenilir, şeffaf ve hızlı çalışan yargı sisteminin hukukun üstünlüğünün güçlendirilmesinde ve AB müktesebatının düzgün uygulanmasında son derece önemli ve hayati koşul olduğunu Türkiye’ye hatırlatır. Yargı reformu için kapsamlı strateji hazırlığında (Türkiye tarafından) bazı adımların atıldığını AB not eder. Bu kapsamda özellikle yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını ve etkinliğini ve hızlı çalışmasını güçlendirmeye ihtiyaç duyulmaktadır. Böylece halkın yargıya olan güveni artacaktır."

 
 

Bu kapsamda bölge temyiz mahkemeleriyle (bölge adliye mahkemeleri) ilgili planların bir an önce uygulamaya sokulması istenilen AB Ortak Tutum Belgesinde hakim ve savcılara yönelik, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi ve AİHM kararları konusunda eğitimin artarak sürdürülmesi talep ediliyor.

 
 

Siyasi reformların yavaşlamasından üzüntü duyulduğu kaydedilen belgede, "AB, hükümetin anayasayı değiştirme niyetini not eder. Türk anayasa hukukunun Avrupa standartlarını bütünüyle kucaklayabilmesi için bu (anayasa değişikliği) çok önemli bir fırsat sunmaktadır" deniliyor.

YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Yavuz Akçal 18 Mayıs 2008 Pazar 

Emre Aköz'ün sıraladığı bu listenin altına,sıralananlardan çok,çok daha önemli bir talebide biz yazalım. "Siyasi HORTUMCULARIN,yapmış oldukları,yolsuzluklar ve HORTUMCULUK olayları sabit iken, kanıtları hala bugün dahi ortada iken bu sanıklar nasıl oldu da tek tek aklandı?" Bizde bu sorunun cevabını bulmakta çok zorlanıyoruz,çok.Bu sanıkların yakın çevresi ile bunlarla merhabası olanların SERVETLERİNE GÖZ ATILINCA DURUM TÜM ÇIPLAKLIĞI İLE ORTADADIR. Türk Halkı bu durumu çok yakından gözlemliyor!

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
GAP Yeniden Start Alıyor
Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ve dünyanın en büyük entegre kalkınma projesi ...
Anti Ak Parti'ci Yazar:
VATAN yazarı Ruhat Mengi, Manisa'daki 19 Mayıs törenlerinde öğrencilerin ...
KPSS Başvuruları Başlıyor
Ortaöğretim ve önlisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabileceklerin ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Gençlerbirliği
Acun Ilıcalı
premier lig
ygs puan hesaplama
Beycan ÜÇKARDEŞ
Necmettin Erbakan
Manchester City
Binyamin Netanyahu