HM tarafından AP'ye yapılan açıklamada, İran'ın birkaç değişik yapılanma altında sürdürdüğü nükleer çalışmalarını şimdi Yeni Savunma Araştırmaları Kurumu adıyla, ortak bir çatı altında topladığı belirtildi. Savunma Bakanlığı'na bağlı bu ortak çatının başına da fizikçi Moshen Fahrizade'nin getirildiği kaydedildi.
HM sözcüsü Alirıza Caferzade, İran'ın nihai amacının nükleer silaha sahip ülkeler kulübüne katılmak olduğunu belirterek, "Çok gelişmiş, karmaşık bir nükleer silah programına sahipler ve bu program, bir nükleer silah elde etmek için gereken tüm unsurları içeriyor. Uluslararası toplumu nasıl atlatabileceklerini öğrendiler, istediklerini, cephe firmalarını kullanarak nasıl elde edebileceklerini öğrendiler" ifadesini kullandı.
CUMHURİYET
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...