E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Bülent Kuşoğlu

Dönüm Noktasında, Çanakkale'deydim!
29 Kasım 2010 Pazartesi

Kurban Bayramında Çanakkale’ye gitme ve Gelibolu yarımadasını yani Çanakkale Savaşı’nın yapıldığı bölgeyi gezme fırsatım oldu. Çok arzu ediyordum, çok mutlu oldum, şükrediyorum. İyi bir rehberle gitmemin çok yararı oldu, yerinde çok şeyi öğrenmiş oldum. İnanın insan bu bölgede yaşananları biliyor ise çok farklı bir havaya giriyor, nerede ise hacda imiş gibi duygulandım. Şimdi ‘hacda imiş gibi duygulandım’ yazınca kızanlar olacaktır, hayır kızmayın. Mehmet Akif dahi Çanakkale Arslanları için “Bu taşındır” diyerek Kabeyi diksem başına/ Yine de bir şey yapabildim diyemem hatırana demiş. Bedrin arslanları ancak bu kadar şanlı idi demiş. Ne büyüksün ki kanın kurtarıyor tevhidi demiş.

Çanakkale Savaşı hakikaten çok önemli. Öncelikle dinler ve uygarlıklar arası mücadele açısından baktığımızda, Çanakkale Savunması, Doğu/İslam ve Batı/Hıristiyanlık mücadelesinde gelinen İslam için son ölüm-kalım noktasında Doğu/İslam’ın kimlik, moral kazanmasıdır. Sonra emperyalizmin en güçlü döneminde emperyalizmi bozguna uğratmaktır. Yatak odanıza kadar gelmiş fütursuz eşkıyayı yenmek ne ise bu millet için Çanakkale’yi kazanmak da odur. Diğer taraftan Çanakkale Savunması, son iki yüz yıldır sürekli kaybeden bu millet için dönüm noktasıdır.

Herkese, rehberli bir Çanakkale gezisi tavsiye ediyorum.

Bu yazıyı Çanakkale gezimi veya Çanakkale Savaşının önemini anlatmak için yazmadım. Üzüldüğüm bir husus oldu. Hem de çok üzüldüğüm. Bu üzüntümü paylaşmak ve fikirlerinizi almak için yazdım.

Biz maalesef Çanakkale gibi bir ölüm-kalım mücadelesini dahi günlük politikamızın bir aracı yapma densizliğini göstermişiz. Bir kısmımız Yarbay Mustafa Kemal’e Çanakkale’de başrol vermişiz, bir kısmımız Mustafa Kemal’siz bir Çanakkale destanı yazmışız, Bir kısmımız Çanakkale de komutanın Alman General Liman Von Sanders’de olduğunu, “Liman Paşa”nın aynı zamanda Osmanlı’da 1. Ordu Kumandanı olduğu ayıbını es geçmişiz. Bir kısmımız Mehmetçiklerin destansı kahramanlıklarını, evliyalara mal etmişiz. Bunların hepsi siyaset zafiyetimiz adına…

Mustafa Kemal Atatürk bu ülkenin kurucu lideridir. Çanakkale’de yaptığı müthiş işleri, başarılarını abartmaya ihtiyaç yoktur. Çanakkale Savunması ile Kurtuluş Savaşı arasında bağlantı kurmamız şarttır, ama Atatürk’ün Çanakkale komutanı imiş gibi bir algıya ihtiyacı yoktur. O zaten tüm dünyanın kabul ettiği bir strateji dehasıdır.

Bir Alman’ın ordu komutanımız olup Çanakkale’yi kumanda etmesi tarihimizde unutmamamız gereken kara dönemlerden biridir, ama Çanakkale’de komutanın Liman Paşa olduğuna dair tek bir ibare anıt, kanıt yoktur.

Çanakkale’yi evliyaların savunduğunu iddia etmek İslami açıdan şirktir. Hem de komutan bir gayrımüslim iken ne anlamı var?

Çanakkale mutlaka çok iyi öğrenmemiz gereken derslerle dolu bir yer. İngiliz ve Fransızları, Almanların yardımı ile  durdurduğumuz yer, çünkü, Almanlar bu toprakların onların eline geçmesini istemiyorlardı. Hatta Alman Genelkurmayı’nın Liman Paşa’ya Savaşı uzatıp, İngiliz ve Fransızları oyalayıp Çanakkale’deki kuvvetlerin Avrupa’da Almanlar karşısına çıkmasını geciktirmesi emrini verdiği dahi iddia edilir.

Çanakkale sadece bir kahramanlık destanı değil. Çanakkale’den öğreneceğimiz çok şey var. Ancak, Çanakkale’nin günlük politik çekişmelerimizde kullanılması yazık, saygısızlık ve günahtır.

Üzüntüm bu hususlaraydı.

Batılı dostlarımızın iki farklı yoldan (Düşmanlıkla ve dostlukla)yatak odamıza kadar geldiklerini ve atalarımızdan  bir neslin hayatlarının baharında kendilerini feda ederek bu hayasızlığı durdurduklarını asla unutmamamız lazım.

Yorumcularımız, tarihe ve tarihten günümüze ilişkin sonuçlar çıkarmaya meraklı. Çanakkale 1915 bu iş için en uygun savaş. Bakalım neler yakalayabileceğiz?

Yorumlarınızda 1878’de Rusların batıda Yeşilköy’e, doğuda Erzurum’a kadar geldiklerinde telaşlanan İngiliz ve Fransızların desteği ile durumu kurtardığımızı, Çanakkale’de ise Almanlardan bize askeri malzeme ve kurmay desteğinin ne anlama geldiğini ihmal etmeyin lütfen. Hatta Kurtuluş Savaşında İngiliz, Fransız, İtalyan ve Rus’ların aralarındaki itilafdan yararlanarak cephede olduğu kadar masa başında da kazandığımızı atlamayın.

Birde yorumlarımızı ‘Kızıl Sultan’ ‘Ulu Hakan’ sloganlarından kurtarıp, gerçek ekonomik ve siyasi nedenleri anlatmaya çalışalım. Bu günkü kısır siyasi görüşlerimize bu konuları malzeme yapmak bana göre ihanetle eşdeğerdir. Fakat bu güne yansımalarını da muhakkak tespit edelim. Ulaşmamız gereken; gerçekler, sebepleri ve geleceğe ilişkin dersler…

Kolay gelsin.

E-posta   Facebook   Twitter     Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
Bu yazı 13191 defa okunmuştur.
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Bu Haftanın Olayları, Bir Fıkra, Okuyucu Yorumları
11/26/2010
Dün İsrail'i Kınayanlar, Samimi misiniz?
11/23/2010
Hem Dindar Hem Nefret Dolu Olunur mu?
11/18/2010
İmanınız Sağlamsa Sarsılmazsınız!
11/15/2010
İmanınız Sağlamsa Sarsılmazsınız!
11/15/2010
Haftanın Olayları Yorumlar ve Bir Fıkra
11/12/2010
Siyasetin Malzemesi Öncelikle Fikir Olmalı
11/10/2010
Teyze, Sen Hiç Küresel Güç Mensubu Gördün mü?
11/8/2010
Bu Haftanın Gelişmeleri, Okuyucu Yorumları ve Bir Fıkra
11/5/2010
Günlük Tartışmalarımızı Küresel Pencereden Yorumlayabilir misiniz?
11/4/2010
Günlük Tartışmalarımızı Küresel Pencereden Yorumlayabilir misiniz?
11/3/2010
Anlayamadım, Yardımcı Olur Musunuz?
11/1/2010
Anlayamadım, Yardımcı Olur musunuz?
11/1/2010
Yükselen Yorumcu Seviyesi, Yolsuzluklar ve Bir Fıkra
10/30/2010
Plansız Sohbet Yansımaları
10/27/2010
Sürprizli Genel Seçime Kafa Olarak Hazır mısınız?
10/25/2010
Okuyucu Yorumları
10/22/2010
Enayi Yerine Konduğunuzu Hissettiğiniz Oldu mu?
10/20/2010
Kamyoncu Şerif'in Oğlu ve HALK!
10/18/2010
Okuyucu Yorumları , Başbakan’ın Yanlışlığı, ABD’nin Talebi ve Bir Fıkra
10/15/2010
Ankara Başkent Kalabilecek mi?
10/13/2010
Edepsizleşiyoruz!
10/11/2010
Okuyucu Yorumları, İki Empati, Üç Ziyaret ve Bir Fıkra
10/8/2010
Yeni Dönemde Siyasete Hazır Mısınız?
10/6/2010
Ekonomi Sever misiniz?
10/4/2010
Okuyucu Yorumları, Hanifi Avcı, Anadil, Anayasa ve Bir Fıkra
10/1/2010
Makul, Masum ve Mağdur Çoğunluk!
9/29/2010
KLUGE
9/27/2010
Okuyucu Yorumları, Başkanlık Sistemi ve Bir Fıkra
9/24/2010
İşaretler Ne Yönde?
9/22/2010
DP ve AKP'nin Sosyal Yapıları ve Ahlak
9/20/2010
Okuyucu Yorumları, İşin Özü ve Bir Fıkra
9/17/2010
Garip Referandum Sonucu Nasıl Yorumlanmalı?
9/14/2010
Hayırlı Olsun
9/13/2010
U2, Okuyucu Yorumları, Rererandum ve Bayram
9/9/2010
Asabinin Referandumu Olmuş
9/6/2010
Referandumda Devlet?
9/3/2010
Hep Birlikte Gerçeği Arayalım!
9/2/2010
Geliyor!
8/29/2010
YORUMLAR
Toplam 83 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
Gerçekvatandaş 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:49

Sevgili 11:26; kimin abdest alıp namaz kıldığını; kimin abdesti ile namazının geçerli sayılacağını, kimin ne için ellerini göğe kaldırıp dua ettiğini, kimin dualarının kabul olup olmayacağını, kimin "Allah'a inandığını ama güvenmediğini" ancak yüce yaradan bilir.. Ben de kötülük ve yolsuzluk yaptıkları ileri sürülenleri (durduğu yerde ailece zenginleştiğini bildiğim ve bir iş adamından kızı için haraç talep ettiğini kulağımla duyduğum malum kişi de dahil) önce tarafsız ve bağımsız yargıya sonra da Allah'a havale ediyorum.. Suçsuz oldukları halde haksız yere suçlananlar var ise, kendilerine çektirilen eza ve cefadan kurtulmaları dileğiyle dua ediyorum.. Bu açıklamamdan sonra umarım “bana, hakkında suçlama bulunan insanların mutlaka suçlu çıkması için dua etmemi” dileyerek yaptığınız nezaketsizlikten biraz olsun utanç duymuşsunuzdur.. Ayrıca “kişi herkesi kendi gibi bilirmiş” derler ya, sizin bu dileğiniz, muhaliflerinize kendi yaklaşım tarzınızı gösteriyor.. Ben asla hakkında suçlamalar bulunan birilerine körü körüne kesin suçlu ya da suçsuz yakıştırması yapmıyorum, işte aramızdaki fark burada..

Yorumu oyla      56      51  
Gerçekvatandaş 1 Aralık 2010 Çarşamba 13:12

09:57 ve 09:59 yorumlar bana aittir, nedense misafir rumuzu ile işlem gördü?!

Yorumu oyla      54      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 11:26

09:59 sevgili Misafir.Basbakanin ve ekibinin aldiklari "Abdest den süpheleri yok ki kildiklari Namaz´dan olsun" Siz ellerinizi hep havada tutun ve bildiginiz Dualari okuyun "Wiki" den bize bir sey ciksin diye.Hadi iyi Dualar rast gelsin.Bu yaptiginiz yoruma olumlu Puan veriyorum,sadece gönlünüzü almak icin.

Yorumu oyla      57      53  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 10:29

09:20 Sevgili zihindaşım, zahmet etmişsiniz, lütfetmişsiniz,teşekkür ediyorum,ayrıca Turktime ve Sevgili yazarımıza bize bu iletişim imkanını sundukları için saygı ve sevgiler sunuyorum.H.T.

Yorumu oyla      56      49  
Misafir 1 Aralık 2010 Çarşamba 09:59

(2) Tabii ki ne Wikileaks’de yayınlanan belgeler ne de az önce bizim “özel yetkili” yargıdan örneklerini verdiklerim; tek başına kişilerin tutuklanmasına, haklarında dava açılmasına ve hele de mahkumiyetlerine yetecek kanıtlar sayılamazlar.. Ama hepsi de ciddiye alınması gereken iddialar olup soruşturma açılmasını gerektirecek niteliktedirler… Şimdi Wikileaks’deki ABD büyük elçilerinin resmi raporlarında yer alan suçlamalar karşısında; başta ReCep bey olmak üzere söz konusu siyasi iktidar mensupları ile yandaşı bürokrat ve danışmanlarının düştükleri durum; umarım, pek çok Ergenekon çetesi mensubu, darbe, suikast vs. suçlamalarına muhatap olup da hukuki işkenceye maruz bırakılan (hepsi değil ama) pek çok vatandaşımızın halini kendilerine anımsatıp da yüreklerini sızlatmıştır.. Eee, alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste demişler.. Mevlam neylerse güzel eyler..

Yorumu oyla      57      51  
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Gençlerbirliği
TÜİK
Acun Ilıcalı
big ben
DEAŞ
Ahmet Kural
Endonezya
Almazbek Atambayev