E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

YUNANLILAR TÜRKLERİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR 

Türkiye ve Yunanistan'da eşzamanlı yapılan ortak kamuoyu araştırmasında, Yunanlıların Türkiye'yi, Türklerin ise ABD'yi tehdit olarak gördüğü sonucu ortaya çıktı.

11.06.2007 - 07:33
YUNANLILAR TÜRKLERİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR

Atina'da yayımlanan Elefterotipiya gazetesi, Türkiye'de Bilgi Üniversitesi için “İnfacto Research Workshop”, Yunanistan'da ise Siyasi Araştırma ve İletişim Merkezi (KPEE) için “KAPA Research” tarafından yapılan kamuoyu araştırmasının sonuçlarını yayımladı.

Araştırmanın “Tehdit algılamasına” ilişkin bölümünde, Yunanlıların yüzde 77,7'sinin Türkiye'yi tehlike olarak gördüğü, Türkiye'yi yüzde 5,6 ile Arnavutluk ve yüzde 2,3 ile Makedonya'nın izlediği görüldü.

Türklerin ise en büyük tehlike olarak yüzde 35,6 ile ABD'yi, ardından yüzde 25,8 ile Kuzey Irak'ta olası bir Kürt devletini, yüzde 9,5 ile Yunanistan'ı, yüzde 5,5 ile AB'yi, yüzde 4,2 ile İsrail'i, yüzde 3,4 ile Irak'ı, yüzde 2,9 ile Ermenistan'ı ve yüzde 1,5 ile İran'ı gördükleri ortaya çıktı.

Bu arada araştırma, Türkler ve Yunanlıların büyük ölçüde “Dostu olmayan” milletlere mensup olduklarına inandıklarını ortaya koydu.

Türklerin yüzde 71,3'ü Türklerin dostu olmadığına inanırken, Yunanlıların yüzde 54,5'u aynı şeyin kendileri için geçerli olduğu yönünde görüş bildirdi.

TÜRK MİLLETİNİN ULUSAL VİCDANINI ATATÜRK TEMSİL EDİYOR

Türkiye'de ankete katılanların yüzde 85,6'lık bölümü, “Ülkenizin ulusal vicdanını hangi şahsiyet temsil ediyor?” sorusuna “Atatürk” diye yanıt verirken, 2. sırayı Mehmet Akif Ersoy aldı.

Yunanistan'daki sıralama ise yüzde 18 ile milli marşın yazarı Dionosis Solomos ve yüzde 16,1 ile bağımsızlık kahramanı Teodoros Kolokotronis şeklinde oldu.

Araştırmada sorulan “Ulusunuza ne yakışmaz?” sorusuna ise Türkler yüzde 45,1 ile dinsiz olmak, yüzde 38,1 ile Hristiyan ya da Musevi olmak, yüzde 23,1 ile eşcinsel olmak, yüzde 20,8 ile komünist olmak, yüzde 19,4 ilefanatik İslamcı olmak ve yüzde 8,1 ile fanatik milliyetçi olmak yanıtı verdi.

Yunanlılar ise aynı soruyu, yüzde 47 ile demokrat olmamak, yüzde 29,4 ile fanatik milliyetçi olmak, yüzde 20,9 ile Müslüman ya da Musevi olmak, yüzde 16,4 ile dinsiz olmak, yüzde 13,8 ile Türkler veya Arnavutlara sempati duymak ve yüzde 6,2 ile eşcinsel olmak şeklinde cevapladı.

Öte yandan, Türkiye'de araştırmaya katılanların AB'ye ilişkin sorulara verdiği yanıtlar çelişkili sonuçlar ortaya koydu.

Türklerin yüzde 63,1'i bugün yapılacak bir referandumda oylarını AB üyeliği yönünde kullanacağını açıklarken, yüzde 50'si AB'nin Türkiye'yi bölmeye çalıştığı yönünde görüş bildirdi.

Bu arada araştırma, Yunanlıların yüzde 75'inin halen kurtarılmamış Yunan toprakları bulunduğuna inandığını ortaya koydu.

Yunanlıların yüzde 17,7'si İstanbul ile, Karadeniz ve Ege bölgeleri ile Kıbrıs'ı, “Kaybedilmiş vatan toprakları” olarak niteleyerek, savaşarakgeri alınmaları gerektiğine inandığını söyledi.

Yunanlıların yüzde 80,35'i ise bu alanda askeri yöntemlerin kullanılması gerektiğine inanmadığı yönünde görüş bildirdi.

Türkler ve Yunanlıların ezici çoğunluğunun daha pahalı bile olsa yerli malı kullanılmasından yana olduğunu da ortaya çıkaran araştırmada ayrıca, Türklerin Osmanlı İmparatorluğu ve Cumhuriyet dönemini, Yunanlıların ise antik Yunan ve Bizans dönemini tarihlerinin en başarılı dönemi olarak kabul ettikleri belirtildi.

Araştırmada sorulan, “Ülkenizin dünyada adının duyulmasına en fazla katkıyı yapan isim kimdir?” sorusuna ise Türkiye'de yüzde 15,5 ile Fatih Terim, Yunanistan'da ise yüzde 20 ile Melina Mercouri yanıtı verildi.

Hürriyet

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
TERCÜMAN’DAN ÖZEL YAZI DİZİSİ: ALEVİ DÜNYASINDA NELER OLUYOR?
Yaklaşık 20 milyonluk nüfuslarıyla ciddi bir oy potansiyeli olan ve seçimlerin ...
 
DTP'DEN DENGELERİ DEĞİŞTİRECEK SEÇİM KARARI
Demokratik Türkiye Partisi, seçimlerde Güneydoğu milletvekillerinin dağılımını ...
TURKTİME BAŞYAZARI FATİH ALTAYLI: UZAN'IN ANKARA TEMSİLCİSİ SABAH'A ATANDI, AKP GENÇ PARTİ'YE DESTEK VERİYOR!!!
Turktime Başyazarı Fatih Altaylı ilk yazısında TMSF-Uzan son durumunu ...
611 BİN ÜNİVERSİTE MEZUNU İCRALIK
YURTKUR, 610 bin 765 üniversite mezunu hakkında icra takibi başlattı. ...
 
HABERTÜRK YASTA-VİDEO
HABERTÜRK Genel Yayın Yönetmeni Melih Meriç: İşimizin başındayız, O böyle isterdi.
CHP, 'OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI' İÇİN HAZIRLANIYOR
Artan terör olaylarının görüşülmesi amacıyla CHP, Meclis'i olağanüstü ...
LİDERLER BEDEN DİLİYLE NELER ANLATIYOR?
Beden dili eğitmeni olan İlhan Doğan politikacıların beden dilini analiz etti. İşte sonuçlar...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Eczacıbaşı
Netanyahu
Kuzey Kore
Tehdit
big ben
emrah yılmaz
Ferit Şahenk
Zlatan Ibrahimoviç
Milwaukee Bucks