Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonunun (ADEDY) çağrısıyla yapılan eylem çerçevesinde, çalışanlar saat 11.00'de iş bıraktı.
Katılımcılar, yoğun güvenlik önlemleri altında, başkent Atina'nın, Yunan parlamentosunun da bulunduğu Sindagma meydanında protesto yürüyüşü de düzenledi.
Olaysız geçen yürüyüşe, kamu çalışanlarının yanı sıra sigorta, vergi daireleri ve gümrük memurları, belediye, valilik, sağlık ve havayolu çalışanları katıldı.
Öte yandan, hükümetin uygulamaya koyduğu ekonomik önlemler sonrasında gelen sosyal güvenlik alanındaki reformların, çalışanların haklarını "katlettiğini" savunan sendikalar, bundan sonra da eylemlerine devam edeceklerini kaydettiler.
Yunanistan'da sosyal güvenlik alanında yapılan reformun 2018 yılından itibaren emekli maaşlarında yüzde 7 kesintiye gidilmesini öngördüğü açıklanmış, emeklilik yaşı ve süresi artırılmıştı.
Bütçe açığının kapatılması çalışmaları çerçevesinde de kamuda maaşları aylık 3 bin avroya kadar olan çalışanların, 13. maaş olarak adlandırılan Noel maaşı, Paskalya ile yaz tatili dönemleri için verilen ve 14. maaş olarak nitelendirilen yarımşar maaş ikramiyelerinin toplam bin avroya tekabül etmesini öngören önlemlere gidilmişti.
Kamu çalışanlarının ödeneklerinde de yüzde 8 oranında kesintiye gidilirken, bu sektörde gerek maaşlar gerekse emekli maaşları dondurulmuştu.
a.a
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...