E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yılmaz Vural'dan olay yaratan sözler 

Ünlü teknik direktör Yılmaz Vural Avrupa'daki temsilcilerimizin aldığı sonuçların ardından çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

8.11.2019 - 22:42
Yılmaz Vural dan olay yaratan  sözler

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan maçların ardından alınan kötü sonuçları değerlendiren Yılmaz Vural, Radyospor’da katıldığı canlı yayında birbirinden sert ifadeler kullandı. Yabancı futbolcu kuralı hakkındaki düşüncelerini de söyleyen Vural, ”Türk oyuncular varken yabancı, yabancı oyuncular varken Türk hoca çalışıyor” ifadelerini kullandı. İşte Yılmaz Vural’ın açıklamaları:

 

“Kendi çıkarlarımız Türk futbolunun önüne geçiyor”

 

Kimse alınmasın ama Ziraat Türkiye Kupası'nda başından elenen takımlar oluyor. Farklı kadrolarla sahaya çıkıyorlar ve ona göre pozisyon alıyorlar. Lafa gelince herkes milliyetçi ama uygulamaya gelince, kendi çıkarlarımız Türk futbolunun önüne geçiyor. Beşiktaş'ta sakat futbolcular vardı. Ligde bir pozisyon yakalamak istiyor. Abdullah Avcı'ya geçmiş olsun diyorum. Allah şifa versin. Beşiktaş'ın ligdeki Denizlispor maçı çok önemli. Genç oyuncuları elbette görmek güzel. Normal şartlarda Beşiktaş, Braga'yı yenmeli.

 

“Galatasaray maçını izlerken abandone olan boksöre döndüm, ezildim”

 

Trabzonspor'da da sakat oyuncular vardı. Mecburiyetten böyle bir kadro çıkardılar. Madem böyle oyuncularımız var gençlere şans verelim diye düşünmüş olabilirler. Bir yerde Türk futbolunun şanssızlığı bu kötü performanslar. Galatasaray da bizi çok üzdü. Galatasaray maçında ezildim resmen. Abandone olmuş boksöre döndüm. Galatasaray'ı bu kadar aciz görmemiştim. Çok üzüldüm.

 

“Terim'in elinden gelse tüm kadroyu gönderir”

 

Galatasaray'da Avrupa deneyimine sahip oyuncular vardı. Böyle deneyimi olan oyuncular belli bir yaştan sonra demek ki bu yarışın içinde olamıyor. Böyle pahalı bir deneyimimiz var. Fatih Terim'in hislerini anlıyorum. Elinden gelse tüm kadroyu gönderir. Terim'in yerinde olsam Adem'i Ömer'i, Şener'i kullanırım. Belhanda'ya 1000 tane şans verildi. Onu korumaya çalışıyor. Takdir ediyorum. Ama sahada bu düşünceye olumlu cevap gelmiyor.

Terim yerine Avcı olsaydı görevden alınmıştı 

 

Fatih Terim de öz eleştiri yapmalı. Terim olmasa ve başka bir hoca olsa yerden yere vurulmuştu.Elbette Terim ile ilgili konuşurken biraz daha temkinli konuşuyor herkes. Yaptıklarına saygı duyuluyor. Tabi ki bu başarısızlığın nedenlerinden biri de Terim'dir. Başarıda varsa başarısızlıkta da hocalar olur. Terim, bu başarısızlıkta hiçbir katkısı yokmuş gibi davranıyor. Başka birisi olsa onun pozisyonunda farklı olur. Abdullah Avcı olsaydı o koltukta istifa etmişti. Fatih Terim'e karşı öyle bir tolerans, yaklaşım var.

 

“Terim kaç oyuncu yollayabilir? Bu durumda gidecek kendisi olur”

 

Ne bizim bildiğimiz Fatih Hoca, ne de bizim bildiğimiz bir Galatasaray vardı. Terim'in enerjisi de yoktu. Nasıl olsun ki? 15 dakika içinde 3-0 oldu. 3-0 bilse olsa maçı çevirmek adına enerji sergileyen bir hoca olurdu. Devre arasında kaç oyuncuyu gönderebilirsiniz? Gidecek kişi siz olursunuz. Teknik direktörün kaderi budur.

 

“Ligde bu kadar yabancı futbolcu varken, yerli hoca olmasın”

 

Galatasaray kadrosu Türkiye Ligi'nin üstünde bir kadro değil. Öyleyse çıksın oynasınlar. Ayağından biri mi tutuyor oyuncuları? Oyuncuların geçmişine saygı duyulup getirilmiş. Fakat; şu anki durumlarına saygı duyuluyor mu? Öyle bir durum var mı? Yok. Ligde 1 tane yabancı hoca var. Bana sorarsanız böyle bir durumda Türk hoca olmaması lazım. Türk oyuncular varken yabancı, yabancı oyuncular varken Türk hoca çalışıyor. Hocalar yabancı dil bilmiyor. Kimi neyle motive edeceksiniz? Mesleki anlamda ancak motive edersiniz. Fransa'dan gelmiş uluslararası hocalar görmüş futbolcuya ne anlatacağınız önemli. Türk antrenörler iflas etti. Farkında değiliz.

 

”Futbolcular kuzu gibiler, hiçbir şeye itiraz etmiyorlar”

 

Türk futbolunun kural koyucuları büyük hata yapıyor. Bu kadar yabancı oyuncunun olduğu ortamda yerli hocalar var. Kendi kendimizin sonunu getirdik. Yabancı hoca da getirin. İroni yapıyorum tabi. Antrenör sessiz kalıyor, oyuncu sessiz kalıyor. Yanıma oyuncular geliyor, gazetecilere söylemediklerini anlatıyorlar. Sizler bunlara müsaade ediyorsunuz diyorum. Herkesin bir derdi var. Futbolcular da çıkıp itiraz ediyor mu? Kuzu gibiler. Futbolcular Derneği de yabancı hocaya karşı değil. Herkesin yaptığı yanlışlar yumak oldu ve bu noktaya geldi. Herkesin kabahati var.

 

Sınırı kaldırın mantığı geliştirin 

Sınırı kaldırın kardeşim. Sınırlarla bu iş olmuyor. Mantığı geliştirin. Altyapıdan oyuncu çıkarmak için kulüpleri teşvik edin. Bu sayılar neyi ifade ediyor? Kulüpleri altyapıya eğilmek için zorlayın, mecbur kılın. Antrenör eğitimini mecbur kılın. Bu işi yapan kulüplere de destek verin. Kulüp hep kendi menfaatine bakıyor. Altyapı fonunda bir para vardı. Bu paralar kalktı diye herkes şikayet ediyor. Ama şikayet etmesine karşın gerçekleri anlatmıyor. Susarsanız bir gün size de sıra gelir. Taraftar her şeyi kavrıyor. Futbolda neler olduğunu herkes görüyor. Çözüm üretecek arkadaşlar sorunlular.

 

”2050 yılında da Türk futbolunda değişme olmaz”

 

Türk futbolunun da bir teknokratları var. Türk futbolunda bunu kim yapıyor? Nihat Özdemir konuyu bilmez ki. Birilerine danışır. Orada bir Hamit Altıntop, Oğuz Çetin, Tolunay Kafkas var. Anlatmıyorlar mı hiçbir şey? Eski tas, eski hamam. Beni bir televizyon programına davet ettiler. 2050 yılında da işin Türkiye'de farklı olmayacağını söyledim. 1986'da anlattığım şeyleri bugün de anlatıyorum. Türk futbolu değişmiyor. Daha da kötüye gidiyor. 2 gündür sinirim bozuk. İnsanları kimse aptal yerine koymasın. Herkes neyin ne olduğunu görüyor. Türk futbolunu bu duruma düşürmeye ne hakları var?

Antrenörlük mesleği bitmiştir başkanlar çıkıp takımı yönetsin

 

Çalışalım istiyoruz tabi ki. Ben bu işi raconuyla yapıyorum. Antrenörlük mesleği bitmiştir. Yöneticiler her şeyi idare etmek istiyor. Teknik direktörlüğü kaldırın. Antrenörsüz çıkan takımlar da maç kazanabiliyor. Başkanlar çıkıp yönetsin. Her şeye karışıyorlar. Alsınlar yönetsinler. Bu meslek önceden saygın bir meslekti. Yöneticiler antrenöre saygı gösterir ceket iliklerdi. Şimdi tersine döndü. Oyuncu falan gelişmez. Oyuncular da salak değil. Otorite olmazsa kimseyi geliştiremezsiniz.

 

Fatih Terim imparator olduysa kimsenin  kritik etmeye hakkı yok diye bakılıyor 

 

10 senedir sezon başında iş bulamıyorum. Çünkü 10 sayfa şart koyuyorum kimseye müdahale ettirmiyorum. Trabzonspor'da mesela beni başarılıyken niye yolladılar kimse konuşmuyor. Olmaz kardeşim, düzelmez bu işler böyle. Anlattıklarım kimsenin işine gelmiyor. Mesela; Fatih Terim, İmparator olduysa kimsenin kritik etmeye hakkı yok. Öyle bakılıyor. Ama dün bitti kardeşim. Bugüne bakacaksın.(sözcü)

ETİKETLER:
Yılmaz Vural
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kadıköy'de futbol şöleni
Süper Ligin 11. Haftasının açılış maçında Kasımpaşa'yı konuk eden Fenerbahçe ...
Fenerbahçe'den Atatürk pankartı
Süper Lig'in 11. haftasında Fenerbahçe, Kasımpaşa'yı konuk ederken maç ...
Mbaye Diagne kadro dışı kalacak
Galatasaray'ın Club Brugge kiraladığı Mbaye Diagne'nin Paris Saint Germain ...
 
Yusuf Yazıcı Fransa'ya alışıyor
Lille'de forma giyen milli futbolcu Yusuf Yazıcı "Takıma giderek adapte ...
Türkiye'nin kadrosu açıklandı
2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılmayı hedefleyen A Milli Futbol ...
Kadıköy'de ilk 11'ler belli oldu
Süper Ligin 11. Haftasında karşı karşıya gelecek olan Fenerbahçe ve Kasımpaşa'nın ...
 
Başakşehir’in galibiyeti ipten aldı
Avrupa'daki temsilcilerimiz Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un bu ...
Vedat Muriqi’ye milli davet!
Sarı-lacivertli ekibin forveti Vedat Muric, Kosova Milli Futbol Takımı'nın ...
Soyunma odasını basan oyuncunun son hali dikkat çekti
Süper Lig'in 10. haftasında oynanan Kasımpaşa-Yeni Malatyaspor maçının ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
twitter
Çankaya
Murat Yıldırım
TV8
Akhisar Belediyespor
çözüm süreci
Guus Hiddink
Medical Park
Kırıkkale