Başbakanlığa gönderilen Hukuk Muhakemeleri Kanun Taslağı'na göre, yargıç hakkında, verdiği 'haksız' kararlardan dolayı Adalet Bakanlığı'na dava açılabilecek.Tasarıya göre bakanlığın davayı kaybederek tazminat ödemesi halinde, ödenen tazminat bir yıl içinde yargıçtan tahsil edilecek. Tazminat davasını kaybeden taraf ise yargıca değil, devlete 500 YTL ile 5 bin YTL arasında para cezası ödeyecek.
Hukukçular ise, yargıç sayısının azlığından yakınarak "Geçen yıl görülen dava sayısı 700 bine yaklaştı. Asıl sorun dava yükü" görüşünü savunuyor. Yargıtay Başkanı Arslan, adli yılın açılışında "Haksız eylemde bulunan hâkim sorumlu olmalıdır, ancak tazminatların hâkimlerden tahsil edilmesi, hâkimleri devlet memuru haline dönüştürür" uyarısında bulunmuştu.
CUMHURİYET
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...