E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Yabancı sermaye Türkiye'yi tercih etti! 

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından yayına hazırlanarak yabancı okuyucularla buluşan Turkey Discover the Potential'da, Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle yabancı yatırımların adresi olduğu ifade edildi.

23.04.2016 - 15:00
Yabancı sermaye Türkiye yi tercih etti!

Uluslararası medya kuruluşu Global Connection tarafından yayına hazırlanarak yabancı okuyucularla buluşan Turkey Discover the Potential'da, Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle yabancı yatırımların adresi olduğu ifade edildi.

Global Connection açıklamasına göre, dünyanın önde gelen gazeteleri ile birlikte yabancı okuyucularla buluşan Turkey Discover the Potential, yayınlandığı ülkelerin seçkin gazetecilerinin imzalı yazılarına da yer verdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın himayelerinde Ekonomi Bakanlığı ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin destekleri ile sürdürülen Turkey Discover the Potential, Türkiye'nin yabancı yatırımcılara sunduğu olanakları, Türkiye'nin turizmden tarıma kadar birçok sektördeki potansiyelini gözler önüne serdi.

Dün Almanya'da Die Welt ve Welt Kompakt, Birleşik Arap Emirlikleri'nde (BAE) The National ve El İttihad'ın yanı sıra Fransa'da Le Figaro ile birlikte yayınlanan, İngiltere'de The Daily Telegraph ile birlikte okuyucuyla buluşacağı belirtilen Turkey Discover the Potential'ın son sayısında Türkiye'nin istikrarlı bir büyüme trendi yakaladığına işaret ediliyor.

Bazı jeopolitik dalgalanmalara rağmen, Türkiye ekonomisinin gücü ve Gayri Safi Yurt İçi Hasıla (GSYİH) büyümesinin tahminlerin üzerinde gelişme gösterdiği, ekonomik performansın etkileyici bulunduğu kaydediliyor. Türk Hava Yolları, Halkbank ve Paloma Otelleri'nin katkılarıyla hazırlanan ve uluslararası sermayenin 2015 yılında Türkiye'yi seçtiğine vurgu yapılan yayınlarda, Türkiye'nin güçlü ekonomisiyle yabancı yatırımların adresi olduğu ifade ediliyor.

"165 milyar dolarlık doğrudan yatırım"
Turkey Discover the Potential'da Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın açıklamalarına da yer verildi. Elitaş'ın, "2002 yılından bu yana, yabancı sermaye Türkiye'ye 165 milyar dolarlık doğrudan yatırım yaptı. 2014 yılı itibariyle Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı şirket sayısı 39 bine ulaştı" ifadeleri yer aldı.

BAE'de yayınlanan The National'a yazan Arno Maierbrugger ise "Bazı jeopolitik ters rüzgarlara rağmen Türkiye'nin ekonomisi güçlendikçe güçleniyor" diyerek, ekonomik büyümenin Türkiye'nin dünya sahnesinde artan prestijine katkıda bulunduğunu ifade etti. Le Figaro'da yer alan yazıda da Türkiye'nin yenilenebilir enerji devrimini yaşamaya hazırlandığı kaydedildi.

Die Welt Gazetesi için kaleme alınan Tobias von Heymann imzalı yazıda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılı olan 2023 yılına kadar özellikle yenilenebilir enerji piyasasında güçlü bir büyüme hedeflendiği belirtildi. Yazı, şöyle devam etti:

"Türkiye bu sektörde dünyanın zirvesinde yer almayı amaçlıyor. Türk hükümeti, ülkenin giderek artan enerji talebini karşılamak için bu süre içinde bu alanda 110 milyar dolar civarında yatırım yapmayı planlıyor. Böylece bu alandaki yatırımlar geçtiğimiz on yıla göre iki katına çıkmış olacak."

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türk derisinin tanıtımına Arda Turan desteği!
Deri Tanıtım Grubu'nun (DTG) 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi hazırladığı ...
Bilgin Enerji, Genel Energy şirketine ortak oldu!
Bilgin Enerji Grubu, Londra merkezli enerji şirketi Genel Energy'ye yüzde 10,5 hisseyle ortak oldu.
HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır!
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "HES'ler Türkiye'de elektriğin sigortasıdır. ...
 
Rekabet'ten eczacılara soruşturma!
Rekabet Kurulu, Türk Eczacılar Birliği ile 7 eczacı odası hakkında soruşturma açtı.
Emeklilikte yeni dönem!
Bireysel emeklilikte otomatik katılımın şartları belli oldu. 50 kişinin ...
Altın fiyatlarında son durum...
Altın fiyatları güne düşüş ile başladı. Altın yatırımcısının en çok takip ...
 
Rusya'dan sonra bu kez de komşuyla kriz çıktı
Gürcistan’ın Türk ihracatçılarına karşı hukuksuz tutumları ihracatı durdurma noktasına getirdi.
Rusya kayısıdan vazgeçemedi!
Rusya'nın ambargo uyguladığı kalemlerden olan kuru kayısı ihracatında ...
Bülent Ersoy arazinin parası ne yaptı?
Dün Marmaris'teki denize sıfır villasını satan ünlü sanatçı Bülent Ersoy, ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
bist
Gençlerbirliği
Recep Tayyip Erdoğan
sanayi
İstanbul Başakşehir
Çankaya Köşkü
Kocan Kadar Konuş
Ersun Yanal
Çaykur Rizespor