Elmas şeklindeki mavi hap, ereksiyon sorunlarının tedavisinde bir devrim yarattı.
İlaç 15 yıl önce piyasaya sürüldüğünde büyük heyecan yaratmış ve bir süre boyunca Amerikan tarihinin en hızlı satılan ilacı olmuştu.
İş arkadaşlarımdan biri, doktorların çok fazla Viagra reçetesi yazmaktan dolayı kramp şikayetlerinde bulunduklarını haberleştirmişti.
Viagra 15 yıldır da doktorların sıklıkla yazdığı ilaçların ilk sıralarındaki yerini koruyor. Fakat Cuma akşamından itibaren, bu ilacın patent süresi doluyor. Bu da, Pfizer'ın bundan sonra ilacın farklı versiyonlarını satmak isteyen rakipleri karşısında zor zamanlar geçireceği anlamına geliyor.
Patentin düşmesi, ilaç fiyatlarının tablet başına 15 dolardan 1,5 dolara kadar inmesine yol açabilir.
Pfizer'in Amerika Birleşik Devletleri'ndeki patenti 10 yıl daha devam edecek ancak kuruluş İngiltere'de kendi jenerik ilaç versiyonunu üretmeye hazırlanıyor. Viagra'da kullanılan sildenafil, Pfizer'in İngiltere'deki tesislerinde geliştirildi.
Yüksek basınca karşı tedavi amaçlı yapılan araştırmalarda, ilacın beklenmedik bir etkisi fark edildi.
Araştırmalar sonucunda ilaç, erektil disfonksiyonun (ED) tedavisinde kullanılmak üzere piyasaya sürüldü.
Futbol efsanesi Pele de, ereksiyon sorunları konusundaki kampanyada rol aldı. Ancak, Pele gazetelere yaptığı açıklamada, kendisinin ereksiyon sorunu olmadığını belirtmişti. Pfizer'ın İngiltere'deki yönetici direktörü Jon Emms, Viagra'nın ilk kez erektil disfonksiyona ilişkin kötü anlamları geriye iterek hasta dostu bir tedavi yaklaşımı başlattığını söyledi.
BBC TÜRKÇE
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...