E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Uluslararası Af Örgütü: Barış Gücü Müslümanlara Yönelik Etnik Temizliğe Engel Olamıyor!

Uluslararası Af Örgütü, uluslararası barış gücünün OAC'nin batısındaki Müslümanlara yönelik etnik temizliğin önlenmesinde başarısız olduğuna dikkati çekti.

12.02.2014 - 19:01
Uluslararası Af Örgütü:

Uluslararası Af Örgütü, çatışmaların giderek arttığı Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki uluslararası barış gücünün, Müslümanlara yönelik etnik temizliğin önlenmesinde başarısız olduğuna dikkati çekti.

Merkezi Londra'da bulunan örgütün internet sitesinde yayımladığı raporda, barış gücünün Müslümanları tehdit eden anti-balaka gruplarını etkisiz hale getirmesi gerektiği belirtilerek, Müslümanlara yönelik şiddetin toplu göçleri zorunlu kılan sonuçlara neden olduğu ifade edildi.

Uluslararası toplumun vahşete ilgisiz tavrının eleştirildiği raporda, ''Uluslararası barış gücü askerleri, anti-balaka militanlarına karşı koymakta gönülsüz ve tehdit edilen Müslümanları korumakta yavaş davranıyor'' denildi.

Raporda, anti-balaka gruplarınca tehdit edilen Müslümanların yaşadığı bölgelere yeterli sayıda asker konuşlandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Örgütün krize müdahale alanında üst düzey danışmanı Joanne Mariner, anti-balaka militanlarının Müslümanlara yönelik etnik temizliğe devam ettiğini kaydederek, bu duruma acilen müdahale edilmesi gerektiğini ifade etti.

Mariner, barış gücünün, sivillerin korunması için gerekli bölgelere asker konuşlandırması ve toplu göçlerin durdurulması için operasyonlar düzenlemesi gerektiğine dikkati çekti.

Örgütün aynı alandaki diğer bir danışmanı Donatella Rovera da uluslararası barış gücünün şiddeti durdurma konusunda başarısız olduğunu kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü, ülkenin kuzeybatısındaki Bouali, Boyali, Bossembele, Bossemptele ve Baoro bölgelerinde son zamanlarda anti-balaka militanlarınca düzenlenen saldırıların tanıklarıyla görüştü.

Örgüt, 18 Ocak'ta Bossemptele bölgesinde en az 100 Müslümanın öldüğü saldırıyı ülkedeki en ölümcül olaylardan biri olarak gördüğünü açıklamıştı.

aa

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Justin Bieber'ın heykeli neden kaldırıldı!
Bieber'ın heykeli fazla ellendiği için kaldırıldı!
Kuzey ve Güney Kore masaya oturdu!
Güney ve Kuzey Kore'den üst yetkililer, 2007'den bu yana ilk üst düzey ...
Görülmemiş Skandal!
İran Ulusal Bayan Futbol Takımı’nın dört oyuncusu, cinsiyet testinden ...
 
Mursi'nin de Ses Kayıtları Çıktı!
Times gazetesi, Mısır'da darbenin ardından hapse atılan devrik Cumhurbaşkanı ...
Komşudan Barış Sürecine Destek!
Yunanistan Dışişleri Bakanı Venizelos, Kıbrıs konusunda uzlaşı için müzakerelerin ...
İnsan Hakları İzleme Örgütü:
İnsan Hakları İzleme Örgütü, Mısır ve Sudan'da insan kaçakçılarının Eritreli ...
 
Yemen'de Barış Umudu!
Yemen'in Amran iline bağlı Zuleymetu Habur ilçesinde Husilerle bölgedeki ...
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu:
KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, "Ortak açıklama ile Kıbrıs sorununa çözüm bulunamaz. ...
ABD Başkanı Obama:
ABD Başkanı Obama, Suriye konusunun ABD'nin en yüksek ulusal önceliklerinden ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Volero
İlker İnanoğlu
uzaktan çalışma
Tarsus
Melo
Faruk Bal
ismail kartal
muhsin yazıcıoğlu
Jan Wouters