Endonezya Ulema Meclisi (MUI), "Sevgililer Günü" için "haramdır'' hükmünü verdi.
MUI Kadın, Aile ve Çocuk Kolu Başkanı Tutty Alawiyah yaptığı açıklamada, Sevgililer Günü kutlamalarının ülkeyi olumsuz şekilde etkilediğini belirtti. Alawiyah sözlerinin devamında şunları söyledi: "Sevgililer Günü Batı'nın çıkardığı bir şey. Ne Endonezya kültüründe ne de İslam dininde bunun yeri yok."
Sevgililer Günü'nün nikahsız ilişkilere de zemin hazırlayabileceği uyarısında bulunan Alawiyah, gençlere, "Sevginizi belli etmek için yılın sadece bir gününü beklemenize gerek yok." tavsiyesinde bulundu.
cihan
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...