Lugansk bölgesindeki Suhodolsk-Vostoçnaya madeninin bir kilometreye yakın derinliğinde metan patlamasından dolayı 26 madenci hayatını kaybederken, iki kişi yanıklar ve ağır travmalarla hastaneye kaldırılmıştı. Arama kurtarma çalışmaları da tamamlandı.
Donetsk bölgesinin Makeevka şehrindeki madeninde ise vinç mekanizmasının yıkılması sonucunda 11 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı. Buradaki kazada da arama kurtarma işlemleri bitirildi.
Kaza sebeplerini ise kaza yerlerinde çalışmaya devam eden hükümet komisyonlar tarafından tespit edilecek. Söz konusu komisyonlar kazazede ailelerine yardımları da ulaştıracak.
Öte yandan Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç her iki kazada da hayatını kaybeden madencilerin ailelerine yardım verilmesi konusunda Bakanlar kuruluna talimat verdi. Suhodolsk-Vostoçnaya madeninde hayatını kaybeden madencilerin ailelerine 125 bin dolar verileceği açıklandı.
ZAMAN
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...