A Milli Takım'ımız, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'na damgasını vurdu. C Grubu'nda güçlü rakiplerini bir bir dize getiren Türkiye, son olarak Çin'i 87-40 mağlup ederek grubunu yenilgisiz lider tamamladı. Milliler ikinci turda Fransa ile eşleşti. Pazar günkü zorlu mücadele saat 21.00'de oynanacak.
Çin karşısında ne klasik 5'imiz ne de savunmamız vardı. Sinan Güler oyun kurucu görevini üstlendi, Oğuz ve Cenk ise ilk 5'te sahaya çıkan diğer oyuncularımızdı. Tanyeviç, geride ise alan savunmasını istedi. İlk dakikalarda uzunlarla içeriden sayılar bulduk. Oğuz Savaş ve Ömer Aşık pota altından Çin'i zorladı. Rakibimiz dışarıdan sayı denemesi bile yapmazken içeriden de etkili savunmamıza takıldı. İlk 5. dakika, 10-2 üstünlüğümüzle tamamlandı. İlk periyodun son bölümünde adam adama savunma yapan Çin karşısında Hidayet'in attığı üç sayı farkı bir anda açtı: 15-4. İlk çeyreği 15-6 önde tamamladık.
Rahat bir tempoda oynadığımız ikinci periyotta Ömer Aşık ve Oğuz Savaş boyalı alanı iyi kullandı ve üst üste sayılar üretti: 28-13. Özellikle savunmada iyi bir performans gösteren Milliler, ilk yarıyı 39-13 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte sayı farkı gittikçe açıldı. Sinan ve Ender'in sayıları iyice rahatlamamızı sağladı: 47-15. Pota altını iyi kullanan Ay-Yıldızlılar her bölgeden sayı üretti ve üçüncü çeyreği 66-25 önde tamamladı. Final bölümünü de rahat tempoda oynayan Dev Adamlar, salonu dolduranlara basketbol şöleni sundu. Oğuz-Semih ikilisi ile pota altından, Sinan ve Cenk ile de dış şutlarla sayı bulan Türkiye, karşılaşmadan 87-40 galip ayrıldı.
'Fransa'yı mağlup edeceğiz.'
Milli Basketbol Takım'ımızın menajeri Harun Erdenay, eleme turundaki rakipleri Fransa'yı mağlup edeceklerini söyledi. Fransa'yı deviren Yeni Zelanda ile eşleşmek istediklerini; ancak Fransa'nın da geçilebilecek bir takım olduğunu belirten Erdenay, "Grupta 5'te 5 yaptık. Rakip kim olursa olsun yolumuza devam edeceğiz. Fransa atletik bir takım; ancak inişli çıkışlı bir grafik sergiliyorlar." diye konuştu.
Yabancı basından tam not
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda (C) Grubu'nu Ankara'da takip eden yabancı gazeteciler, '12 Dev Adam'a övgüler yağdırırken, organizasyondan çok memnun kaldıklarını, Türk taraftarların coşkusundan da çok etkilendiklerini belirttiler. New York Times muhabiri Pete Tamel, "Gelecek iki hafta için sabırsızlanıyorum, maçların nasıl sonuçlanacağını çok merak ediyorum." dedi.
Üçüncü olan Yunanlılar, Tanjeviç'e saldırdı
Milli Takım'ımızın yer aldığı C Gru-bu'nun ikincilik mücadelesinde Rusya, Yunanistan önünde baştan sona önde götürdüğü maçı 73-69 kazandı ve grupta Türkiye'nin ardından ikinci sırayı elde etti. Yunanistan ise üçüncülüğü elde etti. A Milli Basketbol Takımı'mızın Başantrenörü Bogdan Tanjevic, Yunanistan-Rusya karşılaşmasının sonrasında Yunan basketbolcu Ionnis Bourousis ile tartıştı. Grupta 3. sırayı alarak İspanya ile eşleşmekten korkan Yunanistan'da Bourousis mücadelenin ardından taktik boarduna tekme attı. Bunun üzerine Tanjevic, "Tiyatroya gerek yok." dedi. Yunan oyuncu Karadağlı hocanın üzerine yürüyünce ortam gerildi. Yunan soyunma odasına kadar giden tecrübeli koç, zor sakinleştirildi.
Zaman
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...