Papadopulos, Atina'da yayımlanan To Vima gazetesindeki demecinde, Akdeniz'de petrol aranması konusuyla Kıbrıs sorununa değindi. “Kıbrıs'ın doğal zenginliğini değerlendirme hakkının Rum yönetimine ait olduğunu” iddia eden Papadopulos, Türk tarafının bu konuda hak iddia etmesini 'tahrik' olarak nitelendirdi. Her ülkenin milli zenginliğinin, cemaatlere ya da vatandaş gruplarına değil, devlete ait olduğunu belirten Papadopulos, “Milli servet Kıbrıs (Rum) Cumhuriyeti denilen egemen devlete aittir. Milli zenginliği değerlendirmek de hükümetin işidir. Hükümetin bu zenginliği vatandaşlarına ne şekilde sunacağı konusu ise sonraki aşamalarda ele alınacak bir konudur” dedi.
KKTC DEĞİL ANKARA PROBLEM
Papadopulos, “Araştırmalar olumlu sonuç verirse bunların değerlendirilmesi en az 6-7 yıl alabilir. Yasaları ihlal eden ya da tahrik eden taraf biz değiliz. Eğer birileri, tahrik etme gücüne sahip olduklarını ve bu tavırlarından dolayı ortaya çıkan politik bedeli ödeyebileceklerini zannediyorlarsa ki burada (KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali) Talat'tan değil, Türkiye'den söz ediyorum, bunun sorumlusu biz değiliz. Çünkü böyle bir şey yaparsak, devletin egemenliğini ve vatandaşların çıkarlarını kendimiz ipotek altına almış oluruz” dedi.
Yeni Şafak
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |