E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Türkiye Ödün Vermemeli 

İsrailli yetkililer, uzun zamandır Türk meslektaşlarına Mavi Marmara saldırısında dokuz Türk eylemcinin öldürülmesi suçu karşısında resmi özür sunma imkânını inceliyor.

24.07.2011 - 10:59
Türkiye Ödün Vermemeli

İsrailli yetkililer, uzun zamandır Türk meslektaşlarına Mavi Marmara saldırısında dokuz Türk eylemcinin öldürülmesi suçu karşısında resmi özür sunma imkânını inceliyor. Bu incelemenin özür dilenmesi veya dilenmemesi halinde doğuracağı sonuçlar bir yana, İsrail komando güçleri Türk eylemcilere karşı uluslararası yasaları çiğneyerek savunmasız dokuz kişiyi şehit etti. Zira bu suç, uluslararası sularda ve haksız yere işlendi.
Türk hükümetinin özür dilenmesi konusundaki ısrarı, İsrail’in bu dosyayı kapatmak için sunduğu çözümleri reddetmesine saygı göstermekle birlikte, özür yeterli değil. Zira Müslüman bir ülke olarak Türkiye’nin İsrail’le sorunu, sadece kendi vatandaşı olan eylemcilerin öldürülmesiyle sınırlı kalmıyor. Eskiden Osmanlı İmparatorluğu’nun bir parçası olan Müslüman bir Arap ülkesinin gasp edilmesi, İslami kutsal varlıkların Yahudileştirilmesi, işgal altındaki Filistinliler de dahil milyonlarca Müslümanın bu kutsal yerleri ziyaretten mahrum bırakılmasıyla da bağlantılı.
Türkiye-İsrail ilişkilerinin normalleşmesi, yasalara saygı göstermeyen, Arap ve Müslümanları soğukkanlılıkla öldüren, yasaların üstündeymiş gibi hareket eden İsrail hükümeti tarafından sadece yüzeysel bir özürle kapatılacak kadar kolay bir mesele değil. Arap-İsrail çekişmesine yönelik tutumlarını övdüğümüz Erdoğan hükümeti, Filistin sorununa yönelik ahlaki politikalarını sürdürmeli ve bu bağlamda uluslararası toplantılarda İsrail’in saldırgan politikalarına karşı koymak açısından, başladığı işi bitirmeli. Zira bu politikalar, Türk hükümetine Arap ve İslam dünyasında itibar kazandırdı.

İsrail’e karşı duruş
İsrailli yetkililerin Türkiye’ye büyük baskılar yaptığı, Yunanistan, Romanya ve Bulgaristan gibi ülkelerle ilişkiler kurarak abluka altına aldığı, başta ABD olmak üzere Siyonist lobileri kullanarak Batılı güçleri Türkiye’ye karşı kışkırttığı, İsrail’in Türkiye içindeki bazı terörist faaliyetleri teşvik ve finanse ettiği doğru, ancak Türkiye’nin de kendi çıkarlarını korumak için bölgede esaslı rol oynadığı da doğru. Bu rol, başta Filistin sorunu olmak üzere adil sorunların yanında yer almadan düzelmez.
Bazı Türkler, Arap ülkelerinin Filistin sorununu bıraktığı ve İsrail’le ilişkileri normalleştirmeye başladığı bir zamanda, bizlerin Türkiye’ye bu hususta fazla yüklendiğimizi tartışma konusu yapabilir. Bu tartışma, biraz doğruluk payı içeriyor, ancak bu ülkeler entrikacı ve baskıcı diktatör rejimlerle yönetilmekte ve halkları demokrasiyi ya da seçim sandıklarını pek de bilmemekte.
Özgürlük filosunun ablukayı kırmak üzere çıktığı ikinci turda Türk limanlarından hareket etmesini ve engellerle mücadele etmesini temenni ederdik. Başbakan Erdoğan’ın Gazze ablukasını kırmak için destekçi tutumunu sürdürmesini umuyoruz. Çünkü biz onu bu alanda ödün vermeyen bir lider olarak gördük. (Londra’da Arapça yayımlanan Kuds ül Arabi gazetesi, Başyazı, 20 Temmuz 2011)

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gerilla, Futbol ve Bir Başkan
Eski gerilla Pepe bugün Uruguay Devlet Başkanı. Doktorlar onun için de ...
Müziğin Asi Kızı ve Muhteşem Sesi Öldü
Kabarık siyah saçları, siyahi caz şarkıcılarını aratmayan sesi, sansasyonel ...
Beckham Böyle Böcek Yedi
Disney XD kanalında bir programa katılan ünlü futbolcu kendisine meydan ...
 
SWAT Timi Yarım Saatte Ulaştı
Norveç'te tarihin en kanlı silahlı saldırılarından birini düzenleyen zanlının, ...
Silahlı Saldırıda İkinci Şüpheli Soruşturuluyor
Norveç ajansı, polisin, bir zanlının gözaltında olduğu, 84 kişinin vurularak ...
İçinizdeki sanatçıyı uyandırın
Sıcak yaz günlerini evinde bilgisayarının başında geçirenlere bizibozmaz.com'un ...
 
Atom Mühendisi Öldürüldü
Nükleer enerji araştırmalarında bulunulan İran'da başkent Tahran'da bir ...
Çin'de Tren Faciası: 22 Ölü 100'den Fazla Yaralı
Çin'in doğusundaki Cıciang eyaletinde hızlı trenin iki vagonunun raydan ...
Tahrir Karıştı: Halk ve Asker Karşı Karşıya
Mısır'da ordunun son günlerde göstericilere karşı sert tutumunu protesto ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
döviz
Recep Tayyip Erdoğan
IŞİD
Eczacıbaşı
voleybol
poyraz karayel
Necmettin Erbakan
kardemir karabükspor
Ahmet Kaya