E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Tersane Ölümleri Provokasyon! NASIL YANİ?

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Gemicilik sektörü, dünyada bu pazarı elinden aldığımız yerlerden provoke edilmek isteniyor'' dedi.

24.05.2008 - 15:48
Tersane Ölümleri Provokasyon!

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Kayseri Sanayi Odası'nda düzenlenen oda/borsa istişare ve değerlendirme toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de gemicilik sanayisinin, dünyanın 8. büyük gemi inşa sanayisi olduğunu, ancak Türkiye için gelecek dönemde çok önem arz eden, sanayi stratejisi çalışmalarında çok önemli yer alacak olan gemi inşaat sektörüyle ilgili yapılanları görünce 27 yıllık bir sanayici olarak kendisini tutamadığını belirtti.

 

Bir işverenin iş yerinin ve işçisinin güvenliği konusunda sonuna kadar gerekeni hem kanunen, hem vicdanen yapmak mecburiyetinde olduğunu, çalışanın da işverenin kendisine bu konuda sağladığı bütün donanımı kullanmak zorunda olduğunu ifade eden Çağlayan, şöyle konuştu:

 

''Tersanelerimizde birçok insanımızı kaybettik. Orada her kaybettiğimiz can, bizim canımızdan gitmiştir. Ama, Türkiye'nin gemi inşa sanayisinde elde ettiği bu başarısını, dünyada bu pazarı elinden kaptığımız yerlerden provoke etmek isteyenler var. Sektörün eksiklerini mutlaka yerine getirmemiz gerekiyor. Ama bu sektörü öldürmeyelim. Tersane kapandı diye sevinmeyelim. Kapanan her bir işletme Türkiye ekonomisinden kopartılan bir taştır. Bu sektörü dünya sekizinciliğinden dünya birinciliğine getirebilmenin çalışmalarını yapalım. Şu anda yurt dışından bir takım siparişlerin iptal edilmesi söz konusu. Bir sektörde bu kadar çok laf üretilirse, sektör bankacılık sektörüyle karşı karşıya kalabilir. Burada komplo üretme arayışı içinde değilim. Topu başkasına atma arayışımız da yok. Hükümet olarak sonuna kadar her türlü sorumluluğun bilincindeyiz. Bu konuda bizim sicilimiz çok temiz. Sektör eksikliklerini tamamlasın, ama sektörün elde ettiği başarıyı dışardan bu sektörün rakiplerinin provoke etmesine izin vermeyelim.''

 

'TEŞVİK İLE OLUŞACAK ADALETSİZLİK ÖNLENECEK'
Türkiye'de 2002 yılından bu yana her alanda yapısal değişimler yaşandığını vurgulayan Çağlayan, 5 yıl önce toplam ihracat 36 milyar dolar iken, bu yılın ilk 3.5 ayında 43,5 milyar dolar ihracat yapıldığını, 5 yıl önce Gayri Safi Milli Hasıla 230 milyar dolar iken 24 çeyrek arka arkaya ortalama yüzde 7 büyüyen Türkiye'de Gayri Safi Milli Hasıla'nın 659 milyar dolara ulaştığını bildirdi.

 

Dünyanın en büyük 26. ekonomisi olan Türkiye'nin en büyük 17. ekonomi haline geldiğini kaydeden Çağlayan, tüm bu gelişmelerin özel sektörün başarılı ve verimli çalışmaları sonucunda meydana geldiğini, AK Parti iktidarının da sağladığı istikrar ve uyguladığı makro ekonomi politikalarının özel sektörün önünü açtığını söyledi.

 

Teşvik uygulamasının iller arasında adaletsizliğe yol açmasını önleyeceklerini kaydeden Çağlayan, illere uygulanan teşvik yerine sektörel, bölgesel ve proje bazında teşvik uygulaması getireceklerini sözlerine ekledi.

 

Kayseri Valisi Mevlüt Bilici ile milletvekilleri ve sanayicilerin katıldığı istişare ve değerlendirme toplantısında Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Kayseri Sanayi Odası Başkanı Mustafa Boydak, Ticaret Odası Başkanı Hasan Ali Kilci, Ticaret Borsası Şaban Ünlü, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Mehmet Ali Çevrim, Develi Ticaret Odası Başkanı Mustafa Maşlak, Bünyan Ticaret Odası Başkanı Naim Yavuz, GESİAD Başkanı Ömer Dengiz ve MÜSİAD Şube Başkanı Şaban Çopuroğlu konuşma yaparak hükümetten beklentilerini dile getirdiler.

YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.
deniz 26 Mayıs 2008 Pazartesi 

sayın cengiz çandar siz güya devrmciydiniz devrimciler herzaman halktan yana OLURLAR AMA SİZ iktidarın gönüllü danışmanısınız esayın emre kongar hakkında kurgularınızın tamamen ben dedim oldu psikolijisiyle kendinizi ve yandaşlarınızı rahatlatyorsun yinede saygılar.

Yorumu oyla      18      10  
ruhi bunalımın bunalımları artıyor 17 Mayıs 2008 Cumartesi 

yuh olsun yani. eğer ben rüyada değilsem kongar yorum farkının demirbaşı olarak orada idi sonradan gelen çandar efendi idi. yani dolsa dolsa çandarın dolması gerekir.

Yorumu oyla      18      10  
süleyman karaca 17 Mayıs 2008 Cumartesi 

Sayın Çandar, Cumhuriyet Vakfı Danışma Kurulu'undaki isimlerden hareketle Alper Görmüş'ün ortaya çıkardığı "Ayışığı" ve "Sarıkız" darbe teşebbüsleri arasında bir bağ olduğunu ima ediyor. Benim kanaatim de aynı. Ancak, Çandar'ın yazı yazdığı gazetenin patronunun da bu vakfın kurucuları arasında olduğuna dair yazılan çizilen bilgiler doğru ise, o zaman Sayın Çandar'ın kendi konumunu sorgulaması gerekmez mi? "Hem demokrat he de faşist bir kafanın gazetesinde yazar!" Peki nasıl olacak bu?

Yorumu oyla      18      10  
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kızılay Başkanı Küçükali Turktime'a Konuştu: Veli Küçük'ün Kızılay’dan İhale Aldığını Sizden Öğrendim!
Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali'den Turktime'a çarpıcı açıklamalar: ...
Türköne Konuşuyor: Eşimle Aram Kötü Olursa, Ak Parti'ye Muhalefet Ediyorum… MİT İşe Yaramaz, İlhan Selçuk Faşist, Çatlı Arkadaşımdı... Türkeş Bana Komünist Derdi…
Zaman’dan başka gazetede yazmam… Çok yakında medya savaşı çıkacak… Milliyetçilik ...
Cem Uzan Turktime'a Konuştu: Beni Kesebilirsin, Öldüerbilirsin ama Bana İnananlara İhanet Ettiremezsin!!!
Genç Parti Genel Başkanı Cem Uzan Türk Basınında evinin kapılarını ilk ...
 
MENDERES TURKTİME'A KONUŞTU! : “AĞAR, DEMOKRASİNİN YANINDAN BİLE GEÇMEMİŞTİR!”
Sağ siyasetin patent sahibi ve DP’nin biyolojik ve siyasi varisi Aydın ...
BAŞÖRTÜSÜ ÖZ DEĞİL, SEMBOLDÜR!
(TURKTİME-ERSİN TOKGÖZ) 5 bini aşkın üyesi ile Türkiye’nin ...
Emin Çölaşan Turktime'a Konuştu
(ÖZEL-TURKTİME) Türk basının usta kalemi, Hürriyet Gazetesi yazarı Emin ...
 
Hacc İçin Rekor Başvuru
2007 yılında başvuran 671 bin 119 kişiden yaklaşık 110 bini hacca gidebilirken, ...
Cep Telefonu Çalarken Dikkat
Cep telefonları hayatımızın vazgeçilmezi. Verdiği zararlar da var. Peki ...
Uluç Bildiriye Çok Sevindi:
Sabah yazarı Hıncal Uluç, Yargıtay Başkanlar Kurulu'nun hükümeti hedef ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
borsa istanbul
Gaziantepspor
Euroleague
Netanyahu
seçim
Christoph Daum
Kuzey Kore
Manchester City
Slaven Bilic