E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Terör merkezi değiliz! Molenbeek halkını rahat bırakın!

Paris saldırıları sonrası adı uluslararası medyada "terör üssü" olarak anılan Brüksel'in Molenbeek mahallesi sakinleri, bu iddiayı reddetti.

19.11.2015 - 16:27
Terör merkezi değiliz!

Paris saldırıları sonrası adı uluslararası medyada "terör üssü" olarak anılan Brüksel'in Molenbeek mahallesi sakinleri, bu iddiayı reddederken, Türk kökenli Federal Parlamento Milletvekili ve Belediye Başkanı Emir Kır da, "Yabancılara bazı haklar verilmesinden rahatsız olanlar sürekli olarak Molenbeek'i gündeme getiriyor" dedi. 

Brüksel'in batısındaki Molenbeek'te kurulu pazar yanına dizili canlı yayın araçları, olağanüstü duruma işaret ediyor. Polisin günlerdir devam eden operasyonlarının anlatıldığı canlı yayınlarda, mahalle sık sık ''terör üssü'' olarak anılıyor. Aynı tanım gazete haberlerinde kendine yer bulurken, mahalle sakinleri toplu halde suçlanmadan dolayı rahatsız.

"Molenbeek halkını rahat bırakın"
Fas asıllı 44 yaşındaki Cemil Kazman, iddiaların hatırlatılması üzerine AA muhabirine, "Çifte adalet uygulanıyor. Terör saldırıları tüm dünyada oluyor. Tek bir adalet uygulaması olmalı. Çifte standart değil. Molenbeek'in güvenliği için her evin önüne bir güvenlik görevlisi bırakamazsınız. Molenbeek halkını rahat bırakın" dedi. 

"Özür dileyecek birşey yapmadık"
Cezayir asıllı 21 yaşındaki siyasal bilimler öğrencisi Muhammed Nuven, Arapların Paris saldırılarından dolayı özür dilemesinden rahatsızlık duyduğunu kaydederek, "Bu olup bitenlerle bir ilgimiz yok. Özür dileyecek birşey yapmadık" dedi. Polisin sürekli olarak Afrikalıları ve Arapları hedef aldığını savunan Muhammed Nuven, "Bir fark görmüyoruz. Korkuyoruz. Belki polis bizi vuracak. Ben kişisel olarak, Paris'i bombalayanlardan daha çok polisten korkuyorum" dedi. 

"Terör merkezi değiliz" 
Pazara alışverişe gelen Fas kökenli 40 yaşındaki Abdülaziz ise iddialar karşısında görüşünün sorulması üzerine, kendisinin de tam olarak arkadaşlarıyla bunu konuştuğunu söyledi. "Burada doğdum, büyüdüm" diyen Molenbeek sakini, "İnsanların buranın 'cihadistan' olduğu iddiasına nasıl inandıklarını anlamıyorum. Bazı kişiler Suriye'de veya başka yerlerde korkunç şeyler yapmış olabilir. Ancak nasıl burayı bir terör merkezi olarak gösterebilirler? Burada barış içinde yaşıyoruz" diye konuştu. Abdülaziz, Paris'teki saldırılarda ölenlerin dün Molenbeek'te yapılan bir törende anıldığına da dikkati çekti.

AA

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İran ve Rusya ortak banka kuruyor
İran, Rusya'nın iki ülke arasında ortak banka kurma önerisine onay verdi.
Avusturya mülteciler paketini açıkladı
Avusturya Dışişleri ve Entegrasyon Bakanı Sebastian Kurz, mültecilere ...
Suriyeliler ülkesine dönüyor
Kobani'de (Ayn el Arap), terör örgütü DAEŞ ile bazı Kürt gruplar arasında ...
 
Avrupa'da İslamofobi artıyor mu?
Paris'teki terör saldırılarının ardından, milyonlarca Müslümana ev sahipliği ...
FBI'dan uyarı:
Amerikan Federal Soruşturma Bürosu (FBI), Fransa'nın başkenti Paris'te ...
Fransa'da 3 ay daha OHAL!
Fransa Parlamentosu'nun alt kanadı olan Ulusal Meclis, Paris saldırıları ...
 
Paris saldırıları:
Paris'teki Bataclan Tiyatrosu'nda verdikleri konserleri silahlı saldırı ...
Yunan medyası Çipras ziyaretini nasıl gördü?
Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Türkiye ziyareti, Yunan medyasında ...
Belçika'dan yeni güvenlik paketi!
Belçika'nın Paris saldırılarının ardından yasalaştırmaya hazırlandığı ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Sosyal Medya
ygs 2015
haşim kılıç
Duygun Yarsuvat
anayasa mahkemesi
ali demir
2013
Boşanma
La Liga