E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

TBMM’ye eşofmanla giriş izinle olacak! 

TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki toplantıda, birçok konu karara bağlandı. Meclis kampüsüne eşofmanla girişin milletvekilinin talebi ve idare amirinin izniyle yapılması kararı aldı.

14.02.2020 - 18:49
TBMM’ye eşofmanla giriş izinle olacak!

Milliyet’ten Öner Yılmaz’ın haberine göre toplantıda, milletvekillerinin TBMM’nin maddi desteği ile yabancı dil kursuna gitmesi konusu tartışma yarattı.

Dil kursuna giden milletvekillerine TBMM’nin 500-600 TL’lik desteği oluyor. Bazı üyeler, 2019’da sadece 6 milletvekilinin dil kursuna gittiğini belirterek uygulamaya son verilmesi gerektiğini belirtti. Uygulamaya ancak kanun değişikliği ile son verilebileceği değerlendirilirken, TBMM Başkanı’nın gözetiminde yürütülmesi benimsendi. 25 yasama uzmanı ve stenografın yurt dışına eğitime gönderilmesi kararlaştırıldı.

Toplantıda, Meclis’e giriş ve çıkışlarda hayata geçirilen, ancak mevzuat alt yapısı olmayan uygulamalar için TBMM Güvenlik Yönetmeliği değiştirildi. Buna göre, kamu görevlileri, ancak bağlı bulunduğu kamu kurum ve kuruluşların TBMM’ye yazılı bildirimi ve randevu sistemine göre Meclise girebilecek.

TBMM’de daha önce sorun olan eşofmanla giriş yasağı da yeniden düzenlendi. Buna göre, eşofmanla girişler, milletvekilinin yazılı talebi ve ilgili idare amirinin onayı ile yapılabilecek. Yönetmelikteki değişikliğe göre; TBMM’ye folklorik, yöresel, forma, eşofman ve mesleki kıyafetli olarak gelen ziyaretçiler ve heyetler, milletvekilinin yazılı talebi üzerine idare amirinin onayı ile yerleşkeye alınacak. Forma ile girişlerde ise, milli takım sporcuları için izin almaya gerek olmayacak.

TBMM’ye gelen ziyaretçiler, mesai bitimi olan 17.30’dan yarım saat önce TBMM kampüsünden çıkarılacak. TBMM’yi tanıtma amaçlı grup gezdirmeleri rehber eşliğinde yapılacak.

Siyasi parti gruplarına davet edilen ziyaretçilere, “Grup Toplantısı Giriş Kartı” ibaresinin yer aldığı kırmızı, mavi ve beyaz gibi renkli kartlar verilecek.       

ETİKETLER:
tbmm , kampüs
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DP lideri Uysal'dan Bakan Soylu hakkında çok konuşulacak sözler
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Turktime'ın sorularını yanıtladı.
“İktidar da, CHP’de değişecek!”
DSP’den Ankara adayı olan Haydar Yılmaz, adaylığı karşısında çıkar sağladığı ...
Erbakan, Oktar'ın karşısında durdu!
Film gibi bir hayatın, sıra dışı kahramanı Emin Şirin. Daha yakından tanımak için buyurun…
 
Bahçeli, TURKTIME'a konuştu
a
28 Şubat Darbesi'nin Perde Arkası
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
"CHP sokakçıdır, öbürleri meydancı"
1977-80 Dönemi Adalet Partisi ve 28 Şubat Dönemi’nde Refah Partisi Kastamonu ...
 
YSK Başkanı Ali EM Turktime'a Konuştu
28 Ocak 2010 tarihinde Yüksek Seçim Kurulu Başkanı (YSK) olan Ali Em geçen ...
A.Ü. Z.F. Dekanı Çolak Turktime'a Konuştu TV'lerdeki Bal Reklamları Hayvansız Mandıralarda Kaşar Üretmeye Benziyor!
Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Çolak Turktime’ı ...
Tayyar: Muhafazakâr Değilim… Ahmet Hakan Oynak… Gül Denge, Erdoğan Gönül Adamı!
Ergenekon’da ağababalar dışarıda, soruşturma zenciler üzerinden yürütülüyor… ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Recep Tayyip Erdoğan
TCMB
İran
nato
Tayyip Erdoğan
Ahmet Kural
Fatih Erbakan
Şota Arveladze
İslam