E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Sürücüler dikkat! İndirim bu gece başlıyor! 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde uygulanan tavan fiyata yönelik bir açıklama yaptı.

20.02.2015 - 16:36
Sürücüler dikkat! İndirim bu gece başlıyor!

EPDK tavan fiyat uygulamasının bu gece saat 24:00`den itibaren uygulanmaya başlanacağını açıkladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu(EPDK), bugün Resmi Gazete'de yayınlanan 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde uygulanan tavan fiyata yönelik bir açıklama yaptı.

EPDK'nın açıklamasında şu bilgiler verildi:

Bilindiği üzere, "Ülkemiz petrol piyasasında fiyatların en yakın erişilebilir dünya serbest piyasakoşullarına göre oluşmadığı" anlaşıldığından, Kurumumuz tarafından 5015 Sayılı Petrol Piyasası Kanunu hükümleri çerçevesinde 20/02/2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 19/02/2015 tarih ve 5486 sayılı Kurul Kararı ile Kanun ile belirlenen iki aylık süre için tavan fiyat uygulaması başlatılmıştır.

Bu süre zarfında akaryakıt satış fiyatlarındaki değişimler, esasen dünya petrol piyasalarında oluşan ürün fiyatları ve döviz kurundaki değişimlere göre belirlenmeye devam edecektir. Alınan Kurul Kararı ile sadece dağıtıcı ve bayi marjlarına sınır getirilmiş olup, uluslararası piyasalarda vedöviz kurundaki yaşanan fiyat değişimlerine göre yurt içi nihai fiyatlar artıp azalabilmektedir.

Kurumumuz tarafından başlatılan tavan fiyat uygulaması ile:

*  Dağıtıcı ve bayi marjlarının toplamının tavanı motorin türlerinde 37 Kuruş/Litre, benzin türlerinde ise 34 Kuruş/Litre

*   Ülkemizin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren lisans sahiplerinin herhangi bir mağduriyete uğramamasını sağlamak üzere, her bir ilin akaryakıt bayi tavan satış fiyatlarının ayrı ayrı belirlenebilmesi amacıyla, tavan fiyat uygulaması öncesindeki durumu yansıtan her bir il için fiyat farkları, belirlenmiştir.

Tavan fiyat bu gece saat 24:00'den itibaren uygulanmaya başlanacaktır.

Tavan fiyat uygulaması 2 ay boyunca devam edecek olup, bu süre zarfında uygulanacak tavan fiyatlar iller bazında Kurumumuz internet sitesinden ilan edilecektir. Dağıtım şirketleri tarafından 21.02.2015 tarihinde uygulanacak fiyatlar, 20.02.2015 tarihinde Kurul Kararı kapsamında ilan edilen tavan fiyatlara uygun şekilde belirlenip ilgili mevzuat kapsamında Kuruma bildirilecektir.

Kurumumuz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonraki süreçte de kanuni sorumlulukları çerçevesinde piyasada fiyat oluşumlarını titizlikle izleyecek  rafineri, dağıtıcı ve bayi paylarının en yakın erişilebilir dünya serbest piyasa oluşumu ile uyumluluk göstermesi hususunu kararlılıkla yakından takip edecektir.

STAR

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Net kar 939 milyon lira!
Denizbank, 2014’te 939 milyon lira net kar elde etti. Banka, aktiflerini ...
Bakanlık'tan uyarı, 'Bu ürünleri sakın almayın'
Taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları, ...
E-ticaret ile ürünlerinizi dünyaya açın!
E-ticaret sektörünün deneyimli isimlerinden Merter Özdemir, firmaları ...
 
EPDK açıkladı!
EPDK, dün alınan petrol ürünlerinde tavan fiyat uygulaması kararıyla ilgili ...
EPDK benzin ürünlerinde tavan fiyatları açıkladı!
EPDK benzin ürünlerinde tavan fiyatları açıklarken; en pahalı benzin ve ...
Düşük faiz politikası ekonomiyi canlandırıyor!
Ekonomistler, faizler düşünce vatandaşların konut ve otomobil başta olmak ...
 
Bankalar çark etti!
TÜSODER Genel Başkanı Ağaoğlu, Ziraat Bankası Genel Müdürü'nün, dosya ...
Evi, arsası olanlar aman bu habere dikkat!
İki farklı arsa için 1 milyon 150 bin TL para ödeyerek tapudan ayrılan ...
Sanayici endişeli!
KESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Öztaş'tan, sanayicilere uyarı geldi.
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Avrupa Ligi
Kasımpaşa
hamza hamzaoğlu
ygs sonuçları
eyfel kulesi
haberler
Fernandao
siyanürlü mektup
iflas