Göktürk Tunçtürk
Su Topu Federasyonunun Ankara-Büyük Sürmeli Otel'de gerçekleştirilen Genel Kurulunda 216 delegeden 182'si oy kullanırken, 98 delegenin oyunu alan Vedat Akgün yeniden başkan oldu.
Diğer aday Hüseyin Egeli, 82 oyda kalırken, 1 oy boş çıktı, 1 oy da geçersiz sayıldı.
Genel kurulda gerekli çoğunluk sağlandıktan sonra Ali Fuat Tolga başkanlığında divan kurulu oluşturuldu. Divan Başkanlığı, mali ve genel kurulun gündemindeki maddeleri tek tek üyelerin oylarına sunarken, tüm maddeler oy çokluğuyla kabul edildi.
Çekilen kura sonucunda ilk konuşma sırasını elde eden mevcut başkan Vedat Akgün,
“Hiçbir kulüpten hiçbir isim altında ücret talep etmedik. Sutopunun kısa zamanda nereden, nereye geleceğini zaman içinde göreceğiz. Hiçbir zaman kavgacı ve kinci olmadım ve olmayacağım. Federasyonu hiçbir şekilde basamak olarak kullanmadım. Hep kaliteyi yükseltmeye çalıştım. Sutopu camiasından gelmememe rağmen sizler kadar bu branşa sahip çıktım” dedi.
Konuşmalarının ardından, her iki başkan adayı da yönetim, disiplin ve denetleme kurulu listelerini divan başkanlığın ulaştırdı. Listelerin tamamlanmasından sonra oy verme işlemi başladı.
Bu arada, genel kurula eski bakanlardan Işın Çelebi, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Ali Babacan, teşkilat çalışanları ve delegeler katıldı.
İŞTE YENİ YÖNETİMDEKİ İSİMLER
AKP’den geçen dönem Karabük milletvekilliği yapan Ali Öğüten’in de seçildiği yönetim kurulu asil üyeleri şu isimlerden oluştu.
“Ahmet Hacısoylu- Ali Öğüten- M.Nuri Öcal- Reha Alpar- Uğur Üstünel- Hasan Bozkurter- Kamil Dizar- Haluk Çaruk-Kemal Boyalı- Bülent Erdem- İsmail Hakkı Ağlar- Raci Çabuk- M.Kamuran Tümer ve Tufan Turasan”
DİSİPLİN KURULU ÜYELERİ
Behçet Kurtiç, Orhan Dinçsoy, Ahmet Akpınar, Naci Jöntürk, Cumali Ceylan”
DENETLEME KURULU ÜYELERİ
Ziya Akyazı, Turan Saraç ve Ertuğrul Mülazimoğlu