Simerini gazetesi, 'Kıbrıs füze saldırısına uğradı'' başlıklı haberlerinde, 'Barut kendi patlamadı. Yunanistan'dan gelen uzmanlar şaşkınlıkla döndü' ifadelerine yer verdi. Rum ve Yunan askeri çevreleri, İran'dan Suriye'ye giden gemiden alıkonulan ve üç yıldır üste tutulan 98 konteynerde, geminin yük beyanında belirtilmeyen başka tehlikeli malzeme olmasından korku duyuyor. Yunanistan Silah Sistemleri Kontrol Merkezi Müdürü Theodoros Lolios, 'Patlamanın dünya çapındaki en büyük konvansiyonel patlama olduğunu'' söyledi. Emekli subay Andreas Pendaras, seyreltilmiş uranyum çubuğu kalıntılarının radyasyon yayması ihtimalinin araştırılması için derhal AB'den ve NATO'dan uzmanlar çağrılmasını istedi. Konteynerlerde bu tür yasaklanmış maddeler olmaması dileğini de ifade eden Pendaras, fakat olay yerinde kontrol edilmek üzere toplanan şüpheli malzeme bulunduğunu, tanksavar füzesi yapımında kullanılan basınçlı metal çubukların patlama yerine ve denize saçıldığını kaydetti.
Rum lider istifa edebilir
KIbrIs Rum kesiminde, Rum Milli Muhafız Ordusu'nun Zigi'deki Evangelos Florakis Deniz Üssü'nde 11 Temmuz'da meydana gelen patlamanın ve Vasiliko'daki elektrik santralının yangın sonucu devre dışı kalmasının ardından yaşanılanlar, Kıbrıs Rum kesiminde siyasi gerginliğe dönüştü. Patlamadan 3 gün sonra halka hitap ederek itidal çağrısı yapan Rum lider Dimitris Hristofyas'ın konuşması siyasileri ve halkı tatmin etmedi. Hristofyas'ın konuşmasında özür dilememesi halkın tepkisinin artmasına neden oldu. Özür dilememesini siyasiler de eleştirdi. Hem siyasiler hem de halk, Hristofyas'ın istifasını istiyor. Koalisyon ortağı Demokratik Parti içinde de (DİKO) 'hükümetten ayrılma'' tartışılıyor.
A.A
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |
Bunlar da ilginizi çekebilir...