Birlik Sigorta Genel Müdürü Recep Duray, hedeflerinin şirketin kârlılık içinde büyüme anlayışı gereği, daha kârlı sigorta branşlarında yoğunlaşmak olduğunu söyledi. Bu bağlamda 2008 yılında büyüme alanları olarak belirlenen yangın, nakliyat ve tarım branşlarında ciddi büyüme oranları yakaladıklarını açıklayan Duray, “Geçici rakamlara göre, sektör ortalamasının DASK hariç yüzde 7,45 olduğu yangın alanında yüzde 32, sektör ortalamasının yüzde 5,38 olduğu nakliyat alanında yüzde 50 büyüdük. Tarımda ise ilk üç ayın sonunda 1 milyon YTL’ye yaklaşan bir prim üretimine ulaştık. Böylece 2008’e ciddi bir satış ivmesiyle başladık” diye konuştu.
DASK poliçe artış oranına da değinen Duray, Birlik Sigorta olarak 2007 yılının son çeyreğinde Türkiye'deki bütün sigorta şirketleri arasında DASK'ta mutlak olarak en fazla artışı sağlayan sigorta şirketi olduklarını ifade etti.
50. YILDA YENİ ÜRÜNLER
2008 yılına da yüzde 46,92’lik büyüme oranıyla, yüzde 15,27’lik sektör ortalamasına göre çok farklı bir başlangıç yaptıklarını kaydeden Duray şunları söyledi: “Oransal olarak sağladığımız büyümenin yanı sıra mutlak büyüklük olarak da 1 numara olmak bizim için son derece önemli. Kaydettiğimiz bu ciddi büyüme oranlarını 50’nci yılımızı kutladığımız 2008'de yeni ürünlerimizin lansmanıyla daha da pekiştirmek ve ileri götürmek istiyoruz. Bu bağlamda potansiyel oluşturan bu alanlarda birçok yeni ürünümüzün lansmanını yapmayı planlıyoruz. Böylelikle, ürünlerimizi çeşitlendirerek müşterilerimize daha hızlı ve daha verimli ürünlerle ulaşmayı hedefliyoruz.”
Halkbank-Birlik Sigorta işbirliği
2008 yılında banka sigortacılığında güçlü, piyasada farkındalığı artmış, kârlılık içinde büyüyen ve kurumsal imaj çalışmalarını tamamlamış bir Birlik Sigorta olmayı hedeflediklerini dile getiren Duray, bu doğrultuda Halkbank-Birlik Sigorta işbirliğini artan bir şekilde hissettirmek için çalıştıklarının altını çizerek, “Ürün gamını genişleterek müşterilerimize daha hızlı ve daha verimli ürünlerle ulaşmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Halkbank Bölge Koordinatörlükleri ile bir araya gelerek Birlik Sigorta-Halkbank işbirliğini pekiştiriyoruz” dedi.
Akşam
Yorumcuların dikkatine… • İmlası çok bozuk, • Büyük harfle yazılan, • Habere değil yorumculara yönelik, • Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan, • Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren, • Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen, yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR. |