E-posta :
  Şifre :
    ► Üye olmak istiyorum
    ► Şifremi Unuttum

Rumlardan Dünyayı Şoke Eden İtiraf 

Annan Planı'nı okumadan reddetmişler

25.12.2010 - 15:36
Rumlardan Dünyayı Şoke Eden İtiraf

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, 24 Nisan 2004'de Kıbrıs'ta eş zamanlı referanduma sunulan ve Kıbrıslı Türklerin yüzde 65 “evet”, Rumların da yüzde 76 “hayır” dediği, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm öngören Annan Planı'nı, kendisinin ve dönemin Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos'un okumadığını belirtti.


Başpiskopos 2. Hrisostomos, haftalık Kathimerini gazetesine yaptığı açıklamada, “Annan Planı'nın milli sorunumuzu çözebileceğini zannetmiyorum, ama 'Kıbrıs Cumhuriyeti'ni dağıtırdı. İnancım buydu ve bütün gücümle ve ruhumla tepki gösterdim, şükür ki halk da akıllılık edip doğru tepki gösterdi. Halk, Annan Planı'nı okumadı, sadece planla ilgili duyduklarını değerlendirdi. Planı kimse okumadı, Annan Planı 10 bin sayfaydı” ifadesini kullandı.

Annan Planı'nı Kilise'nin de okumadığına işaret eden 2. Hrisostomos, planın sadece 500 sayfasını okuduklarını belirterek, “Başkan Tasos Papadopulos da bilmiyordu ve bunu bana kendisi söyledi. Planı kimse bilmiyordu ve şükürler olsun ki reddedildi, çünkü halkımızın ve hükümetin bilmediği o kadar çok yönü vardı ki, bizi nereye götürürdü bilemiyorum” açıklamasında bulundu.

Başpiskopos, Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın Kıbrıs müzakerelerinde masaya koyduğu önerileri benimsemeyerek, halkı bilgilendirmek adına broşür dağıttıklarını ve bunun yanlış bir şey olmadığını söyledi.

ARTAN IRKÇILIK

Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu 2. Hrisostomos, Rum tarafında aşırı ve ırkçı olarak nitelendirilen, Kıbrıslı Türklere ve yabancılara saldırı faaliyetleri ve yabancı düşmanlığıyla kendini gösteren ve partilileşme talebinde bulunan “Ulusal Halk Cephesi”nin (ELAM) çoğu görüşünün kendisini ifade ettiğini de açıkladı.

ELAM'ı Kilise tesislerinde misafir etmediklerini savunan 2. Hrisostomos, “Ama ELAM'ın çoğu görüşü beni ifade ediyor. Kaçak mültecilere karşı ise ben de kaçak mültecilere karşı olduğumu söyleme cesaretini gösteririm. Burası ırkların karıştığı bir yer olamaz” dedi.

ELAM'ın söylemlerinden, yalnız kaçak mültecilere değil yabancı herşeye karşı olduğunun anlaşıldığına vurgu yapılması üzerine ise Başpiskopos, “Bu çocuklarla ne zaman temasa geçtiysem, eğitimli çocuklar olduklarını, ülkeye ilgi gösterdiklerini anladım, görüşleri nettir” ifadesini kullandı.


HÜRRİYET

YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.
Üye girişi yapmadınız. Misafir olarak yorum ekleyebilirsiniz. Üye olmak için tıklayın.
  Yorumcuların dikkatine…

İmlası çok bozuk,
Büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Argo, küfür ve ırkçı ifadeler içeren,
Bir iki kelimelik, konuyu zenginleştirmeyen,

yorumlar KESİNLİKLE YAYIMLANMAYACAKTIR.

Bu haber henüz yorumlanmamış...

KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Feci Kaza: 35 ölü, 34 Yaralı
350 metrelik uçuruma yuvarlanan yolcu otobüsündeki 35 kişi hayatını kaybetti...
KRİZ AB'Yİ BUZA MAHKUM ETTİ
Geçen haftaki yoğun kar yağışının Batı Avrupa'yı teslim almasının ardından, ...
Ferrari'yle Lamborghini'ye Rus Rakip
Rus otomobillerin ucuz va kalitesiz olduğu düşünülürdü ama Rusya'da bugünlerde ...
 
Kurtlar Vadisi Vahşeti
Irak'ta Kurtlar Vadisi'nden etkilenen bir çete 14 yaşındaki çocuğu döve döve öldürdü.
Noel Baba'ya Gaz Bombası
Filistinli eylemcilerin, İsrail'in Batı Şeria'ya inşa ettiği tartışmalı ...
Yeni Krizi Kim Çıkaracak? Çin mi ABD mi?
Son üç yıldır küresel çapta uygulanan krizin etkilerinden kurtulmak için ...
 
Assange ABD'den Çok Korkuyor:
Wikileaks kurucusu Julian Assange, İngiltere’nin kendisini ABD’ye teslim ...
Wikileaks'ta Ortaya Çıktı
İsrail'in 2007'de Türk hava sahasını kullanarak Suriye'yi vurduğu tartışmalarına ...
Ekvador'da feci Kaza: 35 ölü
Ekvador'da bir otobüsün şarampole yuvarlanması sonucu 35 kişi öldü. Kızılhaç ...
 
SOSYAL MEDYADA TAKİP ET
FACEBOOK'TA TURKTIME
TWITTER'DA TURKTIME
 
KATEGORİLER
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
ETİKETLER
  •KÜNYE
  •İLETİŞİM
  •REKLAM
 
 
  •Güncel
  •Siyaset
  •Dünya
  •Medya
  •Magazin
  •Spor
  •Kültür
  •Sağlık
  •Ekonomi
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Dünya
  •Spor
  •Kültür
  •Ekonomi
  •Sağlık
  •Medya
  •Siyaset
  •Güncel
  •Aktüel
Kocan Kadar Konuş
Brezilya
Elif Erbakan
Şota Arveladze
Okan Buruk
Melo
THY
islam kerimov
Öcalan